Na razie wal dokupiony bo stary sie nie nadawał juz do naprawy, teraz jestem na etapie szukania panewek głównych (sa jakies zamienniki? bo cena w ASO zabija)
5 mazda kolei która ujeżdzam i taki numer, moja wiara w marke legła w gruzach
www.mazdaspeed.pl
Pablo napisał(a):5 mazda kolei która ujeżdzam i taki numer, moja wiara w marke legła w gruzach
Tomash napisał(a):Tez prawda... Ale mam pomysl, ja mam silnik do sprzedania... z cala reszta samochodu. Stan idealny !
piotr64 napisał(a):Witam Jakiś czas temu opisywłem swoje problemy z czujnikiem ABS w mażdzie Tribute.Okazało się ,ze czujnik jest ok.Komputer pokazuje błąd czujnika i szyny CAN .Czy ktoś ma może schemat albo link DO SCHEMATU ELEKTRYCZNEGO do Mazdy Tribute ,2,3 l 2005 lub 2006 (moja)wersja amerykańska.Będę b wdzięczny Jest podejrzenie ,że może to być pompa ABS ale też coś z instalacją elekrtyczną Baz schematu trudno o diagnozę .Wiadaom można do serwisu ale tam pojada na maxa.
Pablo napisał(a):U mnie jest wyraźnie widoczna, gorzej z włacznikiem podgrzewania tylnej szyby, zasłania mi go dźwignia zmiany biegów i kompletnie nie widze czy ogrzewanie jest załączone czy wyłączone
Z innej beczki, demontował ktoś z Was może kierownicę, przestał mi działac klakson, tzn raz działał, raz nie a w końcu padł. Sam klakson działa, bezpieczniki wszystkie ok, podejrzewam tasiemkę w kierownicy, tylko jak to cholerstwo zdemontowac? W instrukcji znalazłem niby opis ale niejasny jakiś. Luzuję kluczem ten czarny sześciokątny bolec pod kierownicą, i próbuję zdjąc kierownicę, tylko jak? zablokowałem ją i próbuje przekręcic na siłe w lewo lub prawo i nic, mocno się boję żebym blokady nie zerwał albo czegoś innego nie uwalił
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości