Działania charytatywne

Postprzez Radex » 7 maja 2010, 22:24

Wraz z Press postanowiliśmy na spotach i różnego rodzaju zlotach zbierać darowizny w obojętnie jakich kwotach. Pieniądze które zostaną zebrane będziemy co jakiś czas przeznaczali na dobre cele. Pomysł został oczywiście jednomyślnie poparty przez Przedstawicieli Regionu Śląskiego Mazdaspeed <czarodziej>

Możecie sami nawet coś zaproponować... śmiało.

Cel na pewno jest szczytny i będziecie informowani na bieżąco o wszystkich naszych posunięciach na łamach forum oraz podczas spotkań.

W późniejszych terminach będziemy urządzali także zbiórki niepotrzebnych rzeczy, przyborów szkolnych, ubrań itd które często trafiają normalnie na śmietniki a często do kontenerów PCK a potem do... lumpeksów <płacze>

Aktualnie zbieramy na prezenty dla wychowanków któregoś z domów dziecka ze śląska, który zostanie starannie wybrany przez Press biorąc pod uwagę potrzeby oraz warunki panujące w tym domu dziecka.

Na dzisiejszym spocie dzięki Waszej uprzejmości zostało zebranych 74,08zł

Jako że nie uzbieramy sami zbyt znaczącej sumy ( ale mimo to bardzo prosimy aby na każdym spocie każdy wrzucił chociażby jakieś drobniaki) można by urządzić następny spot np w weekend i metodą "na rumuna" zbierać pieniądze do puszek Mazdaspeed pod jakimś większym sklepem. Informując że będzie to przeznaczone na wybrany dom dziecka na śląsku.

Ponadto bardzo fajnie by było gdyby regiony PODBESKIDZIE, CZĘSTOCHOWA także zbierały wśród siebie pieniądze... każdy jak wrzuci pare złotych to się mu nic nie stanie a czasami można uskładać choć trochę pieniędzy dla kogoś komu bardziej się one przydadzą niż nam... Później zebrane pieniądze można przelać np do nas, lub ktoś podjedzie w gościne do Was lub Wy do nas i ściepniemy się razem na dzieciaki :)

Pokażmy że coś na prawdę potrafimy! Pokażmy charakter GRUPY ŚLĄSKIEJ MAZDASPEED !
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez Mirek » 7 maja 2010, 22:51

Więc ja prosiłbym Was o wsparcie następującej sprawy, u córeczki moich przyjaciół został wykryty nowotwór. Koszty leczenia są wysokie.
Jeśli chcecie pomóc podaję numer konta i dane

41 1240 1037 1111 0010 1321 9362

Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"
ul. Łomiańska 5
01-685 Warszawa

Z dopiskiem: Dla Natalii Talik

Dziękuję za wszelką pomoc.
Forumowicz

Od: 7 kwi 2007, 22:55
Auto: Mazda 3 BM '14 / 3 BL '09 / 6 GG '02
były:
Mazda 6 GY '03 / 323F BA '96 / 323F BG '92 / 626 GD '89

Postprzez loockas » 8 maja 2010, 00:37

Szczytny cel – Gratulując. Dowiedzcie się jednak jak to jest. Zagadajcie do np klubowicza Leszka. Organizował zbiórkę darów na ostatnim zlocie w Koninie. Gdzieś w postach po zlocie wyczytałem, że są problemy z przekazaniem gotówki i ich późniejszym wykorzystaniem. Podobno dużo łatwiej jest operować różnymi darami materialnymi niż gotówką.

Najłatwiej:
1. Obrać placówkę której chcemy pomóc.
2. Dowiedzieć się czego potrzebują.
3. Kupić to lub zebrać te artykuły.

Co do zbierania "na rumuna". To nie takie proste. Ja bym odpuścił. Nie mamy żadnej podkładki na tego typu zagrania.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Szymon » 8 maja 2010, 01:13

zgadzam się z Łukaszem. "Na rumuna" wolałbym odpuścić. Śliska sprawa, bo z tych pieniędzy oficjalnie nie jesteśmy w stanie się rozliczyć. Ale cel jest szczytny i zróbmy coś w tym kierunku, bo na pewno warto. Nawet nie dla samego budowania wizerunku, ale dla zwyczajnej chęci pomocy i dobrego uczynku.
Tak,jak już rozmawiałem z Olą. Do końca przyszłego tygodnia dobrze byłoby znać placówkę, której chcemy pomóc i określić formę. Ola zobowiązała się temat rozeznać i coś wybrać. Wierzę, że sprawa jest w dobrych rękach.
Wielkie gratulacje za samą inicjatywę dla Was.

P.S. Jak chcecie to mogę na tę okazję stworzyć jakieś darmowe konto do zbiórek :)
Forumowicz

Od: 23 mar 2008, 00:01
Auto: ‘13 Lexus IS250 III
‘16 Scenic w Longu
‘03 Mx-5 NB FL Silver Blues

Postprzez Ache » 12 maja 2010, 17:29

Radex84 napisał(a): metodą "na rumuna" zbierać pieniądze do puszek Mazdaspeed pod jakimś większym sklepem. Informując że będzie to przeznaczone na wybrany dom dziecka na śląsku.

Wszystko okej, ale wyobrazacie sobie mnie w tej roli ?? <lol> Oczywiscie od siebie dam wszystko co znajde, na pewno mam jeszcze jakies ksiazki i ciuchy :D Czekamy na dalszy rozwoj :] Mozna by nawet to jakos naglosic, mam znajomego w TVP z Katowic ;) A wiadomo ile teraz media potrafia.. Moze potem znalalz by sie jakis "wiekszy sponsor" dla danego domu dziecka..
Ajajajajajajaj.. Co ludzie co za kraj..
Forumowicz

Od: 10 mar 2007, 01:38
Auto: Mitsubishi Galant EA Kombi 2.5 V6 manual Daimos Ltd :D

Postprzez pressgirl » 12 maja 2010, 18:50

Wybieranie domu dziecka w toku, sprawdzam ostatnie informacje, jednak konkretny temat nie pojawi się w piątek a w sobotę, kilku rzeczy mam dowiedzieć się dopiero na uczelni więc co i jak konkretnie dam znać w sobotę wieczorem :)
Z nagłośnieniem dobry pomysł, ale jeszcze bym się wstrzymała – zróbmy to jako sprawdzian naszego zapału i możliwości ;)
wszystko jest iluzją, pływamy w mydlanych bańkach
Forumowicz

Od: 3 paź 2007, 09:30

Postprzez loockas » 17 maja 2010, 22:39

i ??
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez pressgirl » 18 maja 2010, 09:21

Wybrany został dom dziecka "Tęcza" w Katowicach. Wkrótce dalsze szczegóły. Głównie działam z pracy bo mam w domu ograniczonego neta, więc sorry za lekkie opóźnienie tematu. Będę się kontaktować z dyrektorką tej placówki, więc potrzebny byłby termin, kiedy byśmy dzieciaków odwiedzili – moja propozycja to pierwszy weekend czerwca czyli 5 (sobota) lub 6 (niedziela). Co Wy na to?
Forumowicz

Postprzez Ache » 18 maja 2010, 09:26

Ja jestem za :D
Forumowicz

Postprzez Radex » 18 maja 2010, 10:18

http://www.domdziecka.katowice.pl/

tez uwazam ten termin za odpowiedni :) 5/6 czerwca
Forumowicz

Postprzez loockas » 18 maja 2010, 10:19

ok. czekamy na dalsze inoformacje
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez pressgirl » 20 maja 2010, 14:01

Udało mi się porozmawiać z p. dyr. Maźniak – są bardzo zainteresowani naszymi odwiedzinami i cieszą się z naszego zainteresowania pomocą.
Na chwilę obecną zbyt wygórowanych potrzeb nie mają (artykuły papiernicze, ubrania, zabawki – zapewnia im to sponsor i jest ilość wystarczająca), chodziłoby tylko o zrobienie radości dzieciakom i podarowania im rzeczy, których na co dzień brakuje z powodu braku środków: słodycze, owoce i kosmetyki w postaci np: dezodorantów, mydełek, środków higieny osobistej. Książka także nie byłaby głupim pomysłem. Z racji tego, że jest to centrum miasta, nie ma zbytniej możliwości zrobienia grilla czy czegoś takiego, poza tym pogoda nie jest zbyt właściwa. W domu głównym jest 20 dzieciaków, w oddziale tyle samo i 10 w domu zastępczym. Od nas zależy jakiej ilości dzieciaków będziemy chcieli coś dać. Najlepszą porą na odwiedziny byłby zwykły dzień tygodnia – od poniedziałku do czwartku, godziny popołudniowe (od okolic 16:00), w weekendy część dzieci wyjeżdża a reszta spędza czas tak jak w zwykłym domu i poświęca go min. na naukę.
W poniedziałek jestem umówiona na kolejną rozmowę z dyrektorką, zatem jakieś propozycje terminu? Moim zdaniem fajnie byłoby to zrobić w bardzo bliskich okolicach dnia dziecka, lub w samą tą datę. Co Wy na to?
Forumowicz

Postprzez loockas » 20 maja 2010, 14:04

Jestem za dniem dziecka. Godzina jak dla mnie nie wcześniej niż 18:00.

Proponuje nie robić żadnych zbiórek. Niech każdy kto ma ochotę po prostu coś kupi z rzeczy, które wymieniła Press.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez pressgirl » 20 maja 2010, 14:13

Także najbardziej by mi odpowiadała ta godzina – służbowo w ten dzień wcześniej nie mam szans się wyrobić. Zwłaszcza, że tak jak na normalnym cyklonie kilku bitych godzin tam nie spędzimy a dzieciaki i tak będą się cieszyć, że ktoś do nich z czymś wpadł. Loockas – dokładnie – zbiórka nie ma w tym wypadku specjalnego sensu a pieniądze które już mamy warto zostawić i cyklicznie coś do nich dokładać. Czekolada czy winogrona nie zrujnują nas samych, zatem na pierwszą taką akcję możemy poświęcić odrobinę własnych funduszy.
Forumowicz

Postprzez Ache » 20 maja 2010, 14:18

Ja tez sie w 100 % zgadzam :) Dzien dziecka okolice 18 i tak moze zbierzmy sie wieksza ekipa ;) Kazdy kupi jakies czekolady, chrupki, owoce itd i bedzie gitara, a potem Chrystus Nas wynagrodzi i pojdziemy do Nieba za pomoc blizniemu ;)
Forumowicz

Postprzez pressgirl » 20 maja 2010, 14:24

Niech będzie i Niebo ;) Do odwiedzenia byłby główny budynek przy ul. Rybnickiej 1, 40-038 Katowice, więc na miejsce zbiórki proponowałabym hmm, parking pod Silesią? W tygodniu i na chwilę powinniśmy znaleźć miejsca. Ewentualnie inne propozycje, gdzie większości byłoby najwygodniej.
Forumowicz

Postprzez Radex » 20 maja 2010, 14:48

proponuje dziś trochę na żywo pogadać :) spot ponoć dziś o 19tej pod ikeą. :)
Forumowicz

Postprzez pressgirl » 20 maja 2010, 14:56

Dokładnie – postaram się dotrzeć i zrobimy jakiś plan :)
Forumowicz

Postprzez Radex » 20 maja 2010, 15:25

Press, czy mogę dziś przekazać Ci trochę słodyczy?? nie wiem czy na 100% będę mógł być z Wami u dzieciaków gdyż ponieważ być może niedługo będę miał nową pracę...
Forumowicz

Postprzez pressgirl » 20 maja 2010, 15:28

Jeśli będę to tak – jak nie uda mi się dotrzeć to nie wiem, może PR się któryś zgodzi to przyjąć? Też się boję o siebie przez chrzaniony kongres, ale zaczynam już kombinować w tym celu, żeby zrobić wszystko do końca :)
Forumowicz