GRUDZIĄDZ – spotkania regionalne

Zloty, spoty i spociki. Dział przeznaczony do planowania i przeprowadzania spotkań naszej społeczności.

Postprzez iceman150 » 6 maja 2010, 20:30

Ja nie mam nic przeciwko żeby nie jechać fordem :) I wcale się nie gniewam na paliwie zaoszczędzę a słyszałem że sikor teraz ma sporo paliwka do wyjechania :)
Nie nie prędkość była O.K., tylko zakręt był za ciasny.

www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
Forumowicz

Od: 19 wrz 2009, 20:08
Auto: była Mazda 323F BA 1,5 Z5 LPG jest auto na "F' 2,0 16V

Postprzez huher » 6 maja 2010, 20:34

No włąsnei sikor ile tam CI brat wlał 22 litry? :D
A tak na powaznie to mysle, że moze zrobimy zrzute na paliwko po 5 złoty nikt przez to nie zbanrutuje a przynajmnie tez nikt nie bedzie ciepial z powodu malejacej ilosci benzyny.
Ktos popiera moj pomysl?
Obrazek
Forumowicz

Od: 19 kwi 2009, 17:57
Auto: Mazda MX-3 1997 1.8 V6 LPG

Postprzez sikor69pl » 6 maja 2010, 20:39

no pomysl jak najbardziej ok tylko twoim nie jezdzimy : P bo miejsca za malo :D mx-6 tez chyba odpada, no hmm zostaje ford i moja mazda :D :P sie pomysli na parkingu narazie to ja nawet nie obiecuje ze bede :)
ObrazekObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 7 cze 2009, 16:12
Auto: Mazda MX-5 ND, 2016 6M
Mazda CX-5 KF, 2017 6AT

Postprzez huher » 6 maja 2010, 20:42

No juz Ty nam tu takich rzeczy nie wypisuj, że nie ebdziesz. W chu.. tylko ja tu moge leciec :D
I co do miejsca z tyłu u mnie ostanio jechał z kuplami w trójke do tczewa i ten co siedzial z tyłu nie nazekał :p
Obrazek
Forumowicz

Postprzez iceman150 » 6 maja 2010, 20:42

Dlaczego Mx-3 na krótką metę da się jeździć :) nie ma problemu

Forumowicz

Postprzez sikor69pl » 6 maja 2010, 20:45

to on chyba mial wyciagane protezy nóg i 160 w kapeluszu xD ja tam nie chce Ci wybic szyby glowa :P w dodatku tyle dziur co jest w grudziadzu to ryzyko jest jeszcze wieksze
ObrazekObrazekObrazek
Forumowicz

Mazda CX-5 KF, 2017 6AT

Postprzez dzika-kuna » 6 maja 2010, 21:41

Kamil, niech to będzie Nasza słodka tajemnica, kto kogo podrywa ;) I tak wszyscy tu myślą, że to są tylko żarty :D
No tak, zapomniałam Panie Marcinie, że ma Pan niebywale wysoką samoocenę, tego również Panu zazdroszczę :)
Tak poza tym, dziś się nasłuchałam, że opel corsa, to zły samochód, dużo się psuje, gnije i śmierdzi starymi ludźmi, niestety wspominano też o mazdzie 323F w negatywny sposób. :) Nie wiem co o tym myśleć, jedni mówią tak, drudzy tak... podzielne zdanie na ten temat jak na razie. Nie mam jeszcze większości/mniejszości pozytywnych czy negatywnych opinii. :)
zimno mi :(
Początkujący

Od: 3 maja 2010, 20:22
Auto: W planach :) Zapewne jakaś mazda, tylko jaka?

Postprzez huher » 6 maja 2010, 22:21

Opel gdnije a w Mazdach bardzo żadko ale zdarza sie, że troszke może blacha oddychac :)
W Mazdach masz dużą oferte silników benzynowych o ciekawej charakterystyce i lubiące wysokie obroty, w oplach to tam jest gówn... a nie silnik :D Mazdy super trzymają sie drogi a ople nie :D
Mazdy zaje... wyglądają a ople wogóle nie wygldaja. No i pewnie milion wiecej by sie takich porównan znalazło :D
Obrazek
Forumowicz

Postprzez dzika-kuna » 6 maja 2010, 22:33

hahahahahahahaha przekonałeś mnie :P Generalnie nie mogę z Was, co jeden to lepszy ;P Potraficie wskazać jakieś typowe wady dla mazd? :D ;P
Początkujący

Postprzez iceman150 » 6 maja 2010, 23:02

Nie ma co na nowo rodzić burzy o wyborze auta. Pogadamy sobie na spokojnie kiedyś na żywo :). Ja no cóż sam przyznam że nie staję murem za Mazdą bo ma ona oczywiście swoje plusy jak i minusy. Sam myślałem że kupię japończyka to auto niezawodne itd. A tu jak następnego dnia pod domem odpaliłem i zostawiło zasłonę dymną jakby się palił to aż mnie krew zalała. No i musiałem wrzucić 1200zł w remont.
Typowe wady? tak biorą olej zwłaszcza Z5 to biorą na potęgę. Druga wada ciężko znaleźć autka o nieposzlakowanej przeszłości i w dobrym stanie. 323F to chyba graniczy z cudem. Większość była bita i kwestią jest wybrać to które było jaknajlniej bite i jak najlepiej zrobione. Wiem że połowa forum mi tego nie wybaczy, ale nie będe ślepo zachwalał tego asuta bo ma wady jak każde inne. Tak więc trzeba wybrać czego się oczekuje od autka.
Moja przygoda z Mazdą trwała zaledwie 5 miesięcy przyznam że super się prowadziła i super wygodną pozycję za kierownicą miała (siedzi się baaardzo nisko). Ale przez zimę stwierdziłem że potrzebuję czegoś innego bo po pierwsze było mi za ciasno. Po drugie mimo remontu wiedziałem że prędzej czy później zacznie stopniowo znowu brać olej. Po za tym aparary zapłonowe też potrafiły płatać figla. Po trzecie potrzebowałem czegoś czym wszędzie wjadę bo przyznam że moją dwa razy zawisłem na śniego na parkingu i pourywałem przez to conieco z osłon, no i to że nie mogłem czasem wjechać na chodnik lub w jakąs bramę to mnie do szewskiej pasji doprowadzało.
Ale wiadomo że dla jednych są to wady a dla innych zalety wszystko zależy od preferencji i tu będziesz musiała się określić i wtedy powiemy Ci czy mazda jest autkiem dla Ciebie, ale to już załatwimy osobiście :)
dzika-kuna napisał(a):Kamil, niech to będzie Nasza słodka tajemnica, kto kogo podrywa I tak wszyscy tu myślą, że to są tylko żarty

Pewnie Daga ;) najważniejsze że my wiemy co i jak :D a inni im mniej wiedzą tym lepiej śpią :)

Forumowicz

Postprzez MRk » 7 maja 2010, 08:29

– sikor, ja mam 186 cm wzrostu ,a jeździłem już w Mx-3 z tyłu, a żeby było mniej wygodnie to po środku zamontowana była butla (ale nie z LPG :D ) i nie narzekałem ;) więc nie ma co przesadzać, to nie maluch.
a co do podrywów, widzisz, sam mówiłem ,że oni coś knują :D nawet Twoja dziewczyna szydzi z tej pewności siebie :D i iceman też nie zaprzecza nic... :D

– kuno zdziczała – co do Corsy to powiem jedno – przecież to OPEL! jedynym oplem jakim mi się fajnie jechało to omega, chociaż to nie znaczy ,że bym ją kupił :P inwestuj w japonskie auto, szczególnie w Mazdę :P a co do wad – to ich brak :D Mazda nie może mieć wad, Mazda może mieć jedynie niedopatrzenia :D

– tak iceman, ty jesteś przykładem tego ,że nie stoisz za Mazdą :P i od zawsz echciałeś kombi :D a z tego co wiem, im większy samochód facet sobie kupuje, tym mniejszy ma... :D ale do tego już się przyznałeś przecież mówiąc ,że twój wkład jest minimalnych rozmiarów :D
Moja Miłość, Duma, i Rozrywka :) http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=130442
Forumowicz

Od: 28 lis 2008, 18:31
Auto: MX-3 2.5 V6 (KL-ZE), '94

MB CLS 3.5 V6 CGI, '06

Postprzez break3r » 7 maja 2010, 10:43

iceman150 napisał(a):
dzika-kuna napisał(a):nie chcę niskiego samochodu, a marzy mi się Ford Ranger

I widzieliście? :D mówiłem że jeszcze ją na swoją stronę przeciągnę :P

no co ty za herezje gadasz przecież RANGER to hamerykancka wersja B2500 czyli i tak mazda

a co do Mazdy to ja już to powiedziałem i będę powtarzał zawsze: Mazda jest ciągle naprawiana, ale nigdy się nie psuje!!!!
wady: BRAK
niedopatrzenia: NIEWIELE

natomiast CORSA to przecież OPEL a to mówi samo za siebie
http://www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
Forumowicz

Od: 1 sty 2009, 18:33
Auto: Było 626GD Coupe 2.0i16V '89
Było MX-6 GE 2.5V6 '93
Było Xedos CA 1,6 16V '94
Jest Millenia TA 2,5V6 '95

Postprzez huher » 7 maja 2010, 11:14

No to widze, że wszyscy się ze mną zgadzają :)
Obrazek
Forumowicz

Postprzez iceman150 » 7 maja 2010, 12:38

Dziś chciałem zapodać dwie ulotki bo stało przede mną na światłach w Mniszku Mazda 323 BG oraz Mazda 3 ale jak miałem wysiadać to wskoczyło zielone :/

Marku ty o moje wkłady się nie martw ;) Ważne że przynosi oczekiwane efekty :D

Forumowicz

Postprzez sikor69pl » 7 maja 2010, 12:40

Przyznam ze opel to gowno :P chociaz omega tez mi sie podoba vectra jezdzilem w 2,0DTI i to jedzie jak czolg ta turbina prawie nic nei daje : P ale musze sie przyznac ze Corse prawie kupilem bo byla w okazyjnej cenie 2,500zl za 94r z gazem i silnikiem 1,4 co jak na ten samochodzik dawalo duzo mocy :D ale okazalo sie ze byla po dachowaniu ( stala 1,5 roku w garazu ) no i naszczescie jej nie kupilem bo tak bym nie trafil na mazde w ktora juz wlozylem 2tys zloty na naprawy :D ale przyznam ze z mojej winy bo nie z mienilem rozrzadu i zatarla sie pompa wody przez co zatar sie silnik i trzeba bylo go wymienic :) ale gdybym zrobil to co nalezalo to wszystko by bylo ok i do teraz bym pewnie jezdzil :)
ObrazekObrazekObrazek
Forumowicz

Mazda CX-5 KF, 2017 6AT

Postprzez iceman150 » 7 maja 2010, 12:59

Chytry dwa razy traci :P

Forumowicz

Postprzez dzika-kuna » 7 maja 2010, 15:45

hehehe "badziewie" powiadasz, Marcinku? :) ...ale pupkę dobrze się woziło w oplu tatusia, co? :) Jak się kupi porządny samochód i się o niego dba jak o jedyne dziecko, to chodzi jak trzeba. Tak też robi mój ojc :) Fakt faktem, że nie wymienił rozrządu i mu siadł, ale to przez jego chytrość :)
Początkujący

Postprzez sikor69pl » 7 maja 2010, 18:45

Piszcie co do weekendu bo forum nie bedzie dzialac jutro i pojutrze wiec jak robimy spotykamy sie troche szybciej czy cos?
ObrazekObrazekObrazek
Forumowicz

Mazda CX-5 KF, 2017 6AT

Postprzez iceman150 » 7 maja 2010, 19:03

Szczerze to ja nie wiem. Jak coś to zgadamy się na gg :) a jeśli ktoś nie ma mojego nr GG to : 5910630.
Więc uzgodnijcie między sobą a jak będzie mi pasowało to oczywiście podjadę. A co do spotkania o 19 w niedzielę to na pewno się pojawię :)

Forumowicz

Postprzez siegu » 7 maja 2010, 19:12

Jak się nic nie wydarzy to ja również zawitam z rodzinką na spota 16 maja ;)
Moderator

Od: 27 sie 2007, 18:08
Auto: RX8 HP
626 GF FS
Infiniti M37x
Mitsubishi Colt Cz3