Maska sie nie chce domknąć..:(

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez ValeRossi » 6 maja 2010, 12:46

Witam.Tak jak napisałem w tytule mam problem z tym ze maska prz zamknieciu nie dopasowywuje sie tak jak powinna.dzieje sie tak poniewaz ostatnio mialem mała strluczke i uderzyłem goscia w tył lekko.maska sie nie pogieła ale przy zamykaniu nie dopasowywuje sie rowno do prawego i lewego błotnika. nie wiem czy to wina zatrzasku przy masce czy moze mazka sie lekko wygiela i trzeba by było z nia podjechac do blacharza?
Początkujący

Od: 12 lut 2010, 12:19

Postprzez djArias » 6 maja 2010, 13:47

:) latwiej by bylo cos powiedziec gdybys wrzucil foto... :D
:D
Forumowicz

Od: 10 wrz 2008, 08:49
Auto: Seat Ibiza ASZ :)

Postprzez Artex » 6 maja 2010, 13:52

jak masz PAS PRZEDNI to zaprzyj sie dobrze nogami o ziemie i szarpnij go do przodu i powinno być dobrze ^^
a zakładam ze jeszcze maska odstaje ci troszkę do góry wiec przy zamku na pasie przednim sa 2 śruby popuść je lekko i stuknij (młotkiem , grzechotką, kluczem, ręka) lekko w dół w zamek i dokręć i powinno być wszystko oki ^^
Forumowicz

Od: 13 paź 2009, 12:43
Auto: Mazda MX-3 sport coupe

Postprzez ValeRossi » 6 maja 2010, 18:21

Artex dzieki zapomoc jakbys mi jeszcze wytlumaczył w sensie"szarpnij go do przodu" czyli w doł czy w góre?
Początkujący

Postprzez PatMx » 8 maja 2010, 13:37

Po proste koledzy chodzi o to żebyś zajął się pasem przednim, na tym miejscu co znajduję się część zamka musisz je trochę wyprostować. Może tego nie widać ale wystarczy że lekko się wgniecie w dół to maska nie ma jak się domknąć. Miałem tak w zimie z innym samochodem dostawczym ;) musiałem trochę "wygiąć" do góry pas a bolec od maski wyprostować.
Mazda
Forumowicz

Od: 24 paź 2009, 11:25
Auto:

Postprzez ValeRossi » 8 maja 2010, 18:00

Oki dzieki za pomoc juz załatwione:)
Początkujący

Postprzez Artex » 8 maja 2010, 19:17

"szarpnij do przodu" tz ze jak stoisz przed zderzaczkiem chwyc po środku pas przedni i szarpnij krutko mowiac w strone jaj :D
a regolacje gora dol to masz tam na tych srobkach ^^ czyli zamkiem ruszasz gora dol
Forumowicz

Od: 13 paź 2009, 12:43
Auto: Mazda MX-3 sport coupe