Sposób na łożysko
zanim wymienisz sprawdz.
lewar pod jeden bok – jedno kolo do góry
wsiadasz zaciągasz ręczny , zapinasz 1 bieg i wio rozpędzasz do 100ki i wciskasz sprzęgło i nasłuchujesz czy szumi z tej co podejrzewasz.
wsiadasz zaciągasz ręczny , zapinasz 1 bieg i wio rozpędzasz do 100ki i wciskasz sprzęgło i nasłuchujesz czy szumi z tej co podejrzewasz.
vqsoft napisał(a):zanim wymienisz sprawdz.
a co z napędem drugiego koła ?
Używka za 400 zł ?
tollek napisał(a):ale przeciez mówię że NOWA
co nowa ?
nowa piasta w intercarsie 400 zł ? czy nowe łożysko ?
ich strona nie działa.
ich strona nie działa.
dzwoniłem nie maja -oryginalne w aso łożysko 370 zł.
zamówione ,mam nadzieję ,ze to jest to
zamówione ,mam nadzieję ,ze to jest to
tollek napisał(a):ja wciąz nie kumam jak to jest że jedni mówili ze tylko całą piastę mozna zmienić a inni ze samo łożysko da rade o co chodzi??
Moim zdaniem nie wszystkie warsztaty (nawet ASO) są na bieżąco i po prostu powielają stare informacje. Bo jak rok temu się nie dało to czemu ma się dać teraz? Specjalistów od Mazd jest mało. Mazd 3 też za dużo nie ma, a tym bardziej z dużymi przebiegami. Niektóre bolączki może dopiero teraz wychodzą i producenci części reagują na popyt. Ja przerabiam podobny temat (rzekomy brak części do zamiany). W jednym warsztacie usłyszałem, że się nie da i trzeba cały element wymienić po 1300 PLN! Podzwoniłem i się okazało, że od paru miesięcy się da i to po 90 PLN!
Może zadzwoń do ASO MAZDA IMPEX w Lublinie. http://www.mazda.lublin.pl/ Raz do nich podjechałem, wzięli auto na kanał, popatrzyli 20 min, powiedzieli co i jak i nawet grosza nie chcieli. Przez telefon też pomocni.
no ok dzieki – teraz to juz właściwie bez znaczenia dla mnie bo wymieniłem juz całą piastę – a od jakiegoś czasu korzystam z Voyager club w Poznaniu i jestem bardzo zadowolony naprawde z czystym sumieniem polecam ten warsztat
mazda to taczka a nie auto
- Od: 5 maja 2009, 21:10
- Auto: srebrne
W ASO powiedzieli ,ze w zależności od rocznika i po Vin można stwierdzić czy cała piasta czy łożysko. Zdaniem ASO Wrocław uszkodzenie piasty jest tak mało prawdopodobne ,że do tej pory w 3 wymienili raz piastę a łozysko dość często.
Za robociznę policzyli sobie 540 zł.
Za robociznę policzyli sobie 540 zł.

vqsoft napisał(a):marcin255 napisał(a):a co z napędem drugiego koła ?
nic – rozłączy je przekładnia różnicowa
nie bój się samochód nie odjedzie
aaa ok
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)