Prawidłowe obroty biegu jałowego
Witam
Jakie są obroty biegi jałowego w silniku 1.8? podczas jazdy po mieście gdy silnik osiągnie normalną temp pracy spadają mi na pierwsza podziałkę obrotomierza, chyba ok 350obr/min. Silnik nie gaśnie ale wydaje mi sie to dziwnie? Czy to może byc wina paliwa gdyż wracając autem z Niemiec nie zauwazyłem takiego zjawiska.
pozdr
mateusz
Jakie są obroty biegi jałowego w silniku 1.8? podczas jazdy po mieście gdy silnik osiągnie normalną temp pracy spadają mi na pierwsza podziałkę obrotomierza, chyba ok 350obr/min. Silnik nie gaśnie ale wydaje mi sie to dziwnie? Czy to może byc wina paliwa gdyż wracając autem z Niemiec nie zauwazyłem takiego zjawiska.
pozdr
mateusz
lubie wszystko co ma silnik 4 koła i spala paliwo
SPRZEDAM NISSAN MICRA STYLE `98 – mojej mamy:) zarejestrowana
- Od: 31 lip 2005, 22:30
- Auto: japońskie i niemieckie
Ok.800 rpm a tak wizualniemajsterus napisał(a):Jakie są obroty biegi jałowego w silniku 1.8?
350 to stanowczo za mało ( moze zawor wolnych obrotow szwankuje,co? )
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Faktycznie, jesli na takich obrotach samochodem "nie telepie", moze obrotomierz szwankuje.
hmm mam to samo ... spada prawie do pierwszej małej kreski na podziałce (jakieś 350-400 obr) przy dobrze rozgrzanym silniku. Po załaczeniu się wentylatora rosną i zatrzymują sie pomiedzy drugą a trzecią kreską (jakieś 800 obr).
Silnikiem wogóle nie telepie i chodzi bardzo równo.
Co prawda mam FSa ale to prawie ten sam silnik
Silnikiem wogóle nie telepie i chodzi bardzo równo.
Co prawda mam FSa ale to prawie ten sam silnik
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time
obrotki w furach japońskich sa najdokładniejsze!!! to nie zeden opel!!! nie jest to mój pierwszy samochód i wyczuwam kiedy obroty są zbyt niskie...ale fura nie szarpie i nie telepie tylko że wyraxnie czuc że sa za niskie
pozdr
pozdr
lubie wszystko co ma silnik 4 koła i spala paliwo
- Od: 31 lip 2005, 22:30
- Auto: japońskie i niemieckie
Sorki , jestem innego zdania. Znam te samochody od 87 roku i nigdy nie było błędu we wskazaniach.tadziol napisał(a):w dolnym zakresie pokazują jak chcą
Myślę ze masz zle ustawioną srubę od " by passa"bimbak napisał(a):spada prawie do pierwszej małej kreski na podziałce (jakieś 350-400 obr)
Przy samej przepustnicy. Napiszę na PW jak masz ustawic obroty w GF.majsterus napisał(a):A GDZIE SIE ZNAJDUJE TEN ZAWÓR?
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Moze byc za duzo lub za mało powietrza . W dziale obsługa jest opisane jak ustawiac obroty,zerknij tambimbak napisał(a):a coś bliżej może
Wajcha zmiany biegow jest miedzy 2 i 4 oraz mozesz nia machac na lewo i prawo.
Jestem nowym użytkownikiem mazdy i zdziwiły mnie jej wolne obroty. Na biegu jałowym po nagrzaniu silnika do normalnej temperatury pracy wynoszą o grubość wskazówki poniżej 750 obr/min. Czy żeby je podwyższyć wystarczy podkręcić śrubkę na przepustnicy??
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Od: 25 mar 2009, 19:13
- Auto: mazda 626 GF 2.0 16v 115 KM 98
Podsyłam do 626 / MX-6 / Xedos 6
-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B