No i co z tym zapłonem
Kody błędów – mazda 323F BG
Strona 1 z 1
Zrobiłem test kompa i wyszło mi jedno długie mignięcie , przerwa i 8 krótkich mignięć – i teraz skąd wiedzieć czy są to dwa błędy – 1 i 8 czy jeden błąd 18
? Gdzie dostane spis kodów do mojej mazdy
Według jednego który znalazłem , jedynka to coś z zapłonem a 8 to przepływomierz , no ale co w przepływce mogło się zepsuć
?
No i co z tym zapłonem
rozbierać kopułkę rozdzielacza ... 
No i co z tym zapłonem
- Od: 26 gru 2007, 21:36
- Auto: Była efka 323F BG B6 J4 , Jest 323F BA Z5 , i FOCUS DWA ZERRRO ;]
ok , czyli wychodzi mi że przepływka i kod nr. 1
Mam do was pytanie , czy ta kopułka wydaje się wam na zjechaną
Chyba wymienie kopułkę i palucha , ale co do licha z tą przepływką ;/
http://zapodaj.net/32ddc15daf08.jpg.html
Mam do was pytanie , czy ta kopułka wydaje się wam na zjechaną
http://zapodaj.net/32ddc15daf08.jpg.html
Kopułka wygląda OK, ale może jest gdzieś pęknięta. Tak w ogóle to co jest nie tak z silnikiem skoro sprawdzałeś błędy??
Sporo pali i na zimnym mi nierówno przyspiesza , ogólnie jest słabszy , a V-max czy to na 4-ce czy to na 5-ce to 160 , po prostu nie ma mocy na więcej ...
Te styki w kopułce są powycierane trochę i jedne bardziej inne mniej , więc wymienie kopułęi palec i zobaczymy ... zastanawia mnie tylko ta przepływka ... Co tam mogło się zepsuć
tylko chyba coś namieszałem , bo jest raz długo i potem 8 razy krótko ... to wychodzi na to że to błąd 10 i 8
? może być nie w kolejności wyświetlony błąd 
Te styki w kopułce są powycierane trochę i jedne bardziej inne mniej , więc wymienie kopułęi palec i zobaczymy ... zastanawia mnie tylko ta przepływka ... Co tam mogło się zepsuć
tylko chyba coś namieszałem , bo jest raz długo i potem 8 razy krótko ... to wychodzi na to że to błąd 10 i 8
Strona 1 z 1