Moduł zapłonowy
1, 2
Powiedzcie mi drodzy Mazdowicze jak to jest naprawdę z tymi naszymi modułami zapłonowymi...Spalił mi się moduł o symbolu J885 i nigdzie nie mogę go dostać , czy musi być właśnie ten czy ma to być moduł do aparatu KL 01 o dowolnym symbolu J... POZDRAWIAM
-
Mrozikos
firma bendixservice z poznania sprzedaje podróby
do mojej madzi kosztował kilka lat temu 185zł
w warszawie maja przedstawiciela na ul Magazynowej 5
zrobiłem na tym module 100tyś km
do mojej madzi kosztował kilka lat temu 185zł
w warszawie maja przedstawiciela na ul Magazynowej 5
zrobiłem na tym module 100tyś km
Szukam kogoś kto zaopiekuje się GD GT 4WS
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
- Od: 18 lis 2003, 15:56
- Auto: 626GD89 GT 4WS
Długi napisał(a):U mnie taki moduł nowy kosztuje 798zł
Sam moduł. czy razem z płytką z czujnikami sygnałów SGC i SGT i oboma gniazdami aparatu zapłonowego wraz z kondensatorem przecizakłóceniowym??
Jestem ciekaw bo ja za taki zestaw oryginalny dałem 1000PLN i nie wiem czy mam się cieszyć czy się wkurzać że przepłaciłem
Ten temat był już wałkowany:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=822
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=407
Poźniej dołączego go do jednego z tych tematów.
Pozdrawiam.
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=822
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=407
Poźniej dołączego go do jednego z tych tematów.
Pozdrawiam.
the right man in the wrong place...
marek napisał(a):Długi napisał(a):U mnie taki moduł nowy kosztuje 798zł
Sam moduł. czy razem z płytką z czujnikami sygnałów SGC i SGT i oboma gniazdami aparatu zapłonowego wraz z kondensatorem przecizakłóceniowym??
Jestem ciekaw bo ja za taki zestaw oryginalny dałem 1000PLN i nie wiem czy mam się cieszyć czy się wkurzać że przepłaciłem
Właśnie tak, dodatkowo jest jeszcze, pare śrubek i przysłony do halla
- Od: 22 lis 2003, 09:35
Mam pytanko: wróciłem z trasy wygasilem madzine ale nie mineła minutka i musialem ja przestawic...wiec probuje odpalic a tu du..rozrursznik kreci a madzia nic....(hmm mysle odciecie pompy sie zawiesilo czy co??/ albo modul...) odkrecilem ako na jakis czas(pomyslalem ze to cos pomoze-chodzilo mi o to odciecie) i nic .Za godzinke wrocilem zeby sprawdzic czy jest iskra na swiecach ...Ale odpalila na szczescie
Czy to moga byc oznaki padajacego modulu?????/czy on jak padnie raz to juz nie zadziala???/moze ktos wie???

Czy to moga byc oznaki padajacego modulu?????/czy on jak padnie raz to juz nie zadziala???/moze ktos wie???
- Od: 6 lut 2005, 21:22
- Auto: 626GLE-do nie dawna.....
Witam.
Jak pewnie juz wiesz mialem ten problem w ubieglym roku. Objawy byly podobne. Auto raz zapaalo bez problemu, a raz nie. Po jakims czasie przestalo zapalac wogole. Poza tym byly tez inne objawy, ale czy akurat tamte sa regula...nie wiem. Poczytaj wczesniejsze posty na ten temat.
Pozdrawiam
Jak pewnie juz wiesz mialem ten problem w ubieglym roku. Objawy byly podobne. Auto raz zapaalo bez problemu, a raz nie. Po jakims czasie przestalo zapalac wogole. Poza tym byly tez inne objawy, ale czy akurat tamte sa regula...nie wiem. Poczytaj wczesniejsze posty na ten temat.
Pozdrawiam
To mnie nie pocieszyles...
dzis narazie jest oki zadnych objaw ( caly czas sie łudze ze to odciecie pompy zalozone przez elektryka pare lat temu -cos zaszfankowalo) ale zadzwonilem juz za uzywanym I u nas w bydzi klient 4 stówki woła za cały aparacik (tylko skad wiedziec jak długo potrzyma.......) 

- Od: 6 lut 2005, 21:22
- Auto: 626GLE-do nie dawna.....
Artur626GE napisał(a):tylko skad wiedziec jak długo potrzyma.......)
no i tu masz problem...Osobiscie radzilbym jednak nowy modul i cewke, bo na takim uzywanym mozesz nie pojezdzic za dlugo
Pozdrawiam
1, 2