Witam,
Od jakiegoś czasu (odkąd ukradli mi halogeny i zamontowałem nowe...) przeciwmgielne przednie słabiej świecą.
Napiecie na kablach – na koncówkach po zdjeciu zarowki – jest OK (około 12 V), jesli podlacze jeden halogen – napiecie jest okolo 12V i swieci OK, jesli podlaczam drugi i dwa swieca razem – świecą słabo i napiecie na kazdym z halogenow (kabli) wynosi około 8 V.
Dodam, ze w momencie wlaczenia przeciwmgielnych przednich nie slysze "pykniecia" stycznika. (jesli wlaczam tylne przeciwmgielne "pykniecie" słychac, podobnie jest z swiatlami pozycyjnymi oraz drogowymi itd.)
Czy ktos z Was wie gdzie znajduje sie stycznik z przeciwmgielnych przednich ? poniewaz mysle, ze moze sie po prostu zepsul...
Co moze byc przyczyna usterki ?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
Paweł
Słabo świecące halogeny przeciwmgielne
Strona 1 z 1
A te wartości mierzone miernikiem dokonałeś na włączonym silniku?
323F ba 1.5 '95>xedos6 2.0 '97>5 2.0 Pb/Lpg '06>_____
Sprzedam przednie zaciski hamulcowe do Xedosa6.
Sprzedam stacyjkę z 2 kluczykami i kompletem zamków.
Sprzedam przednie zaciski hamulcowe do Xedosa6.
Sprzedam stacyjkę z 2 kluczykami i kompletem zamków.
WItam,
Tak, 8 V wskazał przy wlaczonym silniku.
Dziwne jest to, ze jesli podlaczony jest tylko jeden halogen – swieci bardzo dobrze – napiecie wynosi około 13.6 V, w momencie podlaczenia drugiego halogena napiecie drastycznie spada (niezaleznie, ktory helogen jest dolaczany – lewy czy prawy – takze oba halogeny sa sprawne i to nie one są przyczyna)
Szukalem przekaznika-stycznika halogenow, niestety nie potrafie go namierzyc, kolega posiada XEDOSA z roku 1996 i przekaznik znajduje sie obok zbiorniczka wyrownawczego, po lewej stronie od korka wlewu oleju, tuż obok przekaznika wiatraków chłodnicy, u mnie jest tylko jeden przekaznik w tym miejscu – ten do wiatraków chłodnicy (mam rocznik 1993)
Mysle, ze to moze byc wina przekaznika, poniewaz u kolegi przy wlaczeniu halogenow przekaznik ladnie "pstryka" u mnie natomiast nic nie slychac i nie potrafie zlokalizowac tego przekaznika (bo przeca nic nie "pstryka" wiec nie wiem ktory to...)
Tak, 8 V wskazał przy wlaczonym silniku.
Dziwne jest to, ze jesli podlaczony jest tylko jeden halogen – swieci bardzo dobrze – napiecie wynosi około 13.6 V, w momencie podlaczenia drugiego halogena napiecie drastycznie spada (niezaleznie, ktory helogen jest dolaczany – lewy czy prawy – takze oba halogeny sa sprawne i to nie one są przyczyna)
Szukalem przekaznika-stycznika halogenow, niestety nie potrafie go namierzyc, kolega posiada XEDOSA z roku 1996 i przekaznik znajduje sie obok zbiorniczka wyrownawczego, po lewej stronie od korka wlewu oleju, tuż obok przekaznika wiatraków chłodnicy, u mnie jest tylko jeden przekaznik w tym miejscu – ten do wiatraków chłodnicy (mam rocznik 1993)
Mysle, ze to moze byc wina przekaznika, poniewaz u kolegi przy wlaczeniu halogenow przekaznik ladnie "pstryka" u mnie natomiast nic nie slychac i nie potrafie zlokalizowac tego przekaznika (bo przeca nic nie "pstryka" wiec nie wiem ktory to...)
[b]www.oprawa-muzyczna.com[/b]
- Od: 15 wrz 2007, 21:08
- Auto: XEDOS 6 2.0 V6 DOHC
SAAB 95, 2.3 TS 2008r
przekaźnik powinien być w fuse box pod opisem fog light po prawej stronie jak stoimy przed maską (górny zaraz od lewej) według mnie masz źle podłączony przekaźnik i dlatego te problemy

http://www.youtube.com/watch?v=yormhej1TKs
Soluks napisał(a):przekaźnik powinien być w fuse box pod opisem fog light po prawej stronie jak stoimy przed maską (górny zaraz od lewej) według mnie masz źle podłączony przekaźnik i dlatego te problemy
Jutro sprawdze ;–)
Pozdrawiam,
SAAB 95, 2.3 TS 2008r
Witam,
Niestety, w miom FUSE BOX nie ma przekaźnika o nazwie FOG LIGHT itp.
Mam pytanko do Użytkowników Xedosów (1992-3) – ile macie "widocznych" przekaźników pod maską ?
U siebie widzę: z przodu po lewej stronie, bliżej szyby przedniej – 4, po prawej stronie – 3, obok korka wlewu oleju – 1, i w skrzynce FUSE BOX – 9)
Postaram sie pozniej zrobic i dodac fotki – jak to u mnie wyglada ;–)
Niestety, w miom FUSE BOX nie ma przekaźnika o nazwie FOG LIGHT itp.
Mam pytanko do Użytkowników Xedosów (1992-3) – ile macie "widocznych" przekaźników pod maską ?
U siebie widzę: z przodu po lewej stronie, bliżej szyby przedniej – 4, po prawej stronie – 3, obok korka wlewu oleju – 1, i w skrzynce FUSE BOX – 9)
Postaram sie pozniej zrobic i dodac fotki – jak to u mnie wyglada ;–)
SAAB 95, 2.3 TS 2008r
Strona 1 z 1