Mazda6 MPS (GG) – Opinie i Informacje

Mazda3 MPS 2009– (BL) / Mazda3 MPS 2006–2009 (BK) / Mazda6 MPS 2006–2008 (GG)

Postprzez fazer72 » 28 kwi 2010, 11:08

Żeby nie było.... do obsługi ze strony Marka nic nie mam, się chłopak zna.... a że przyszło mu pracować na takich warunkach, no cóż.
Ja przestałem korzystać z usług wszelakich "ASów".
Forumowicz

Od: 13 paź 2007, 17:30

Postprzez emilioestewez » 28 kwi 2010, 11:14

Kiedyś raz tam wylądowałem co by się rozejrzeć za kompletem alusów na zimę. Niemałe było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem na stojakach podrabiane mazdowskie felgi. Gość mi wciskał kit że to jest super mega promocja i stąd mają takie ceny. Żenada. To była moja pierwsza i ostatnia wizyta u nich...
emilio
Forumowicz

Od: 18 maja 2009, 18:16
Auto: speed3 '08

Postprzez habzimierz » 28 kwi 2010, 12:06

grze.gorz napisał(a):Ja jestem w regularnym sporze z Auto Księżyno, obecnie zajmuje się tym prawnik. Widzę, że coraz więcej osób doświadczyło ich "profesjonalizmu", mam więc pewien pomysł, zgodnie z zasadą, że w kupie siła. Po konsultacji z mecenasem odezwę się na PW, bo panowie z Księżyna czytają nasze forum i są pewnie na bieżąco.
Proponuję też opisywać ich wyczyny w wątku warsztatowym, tam bardziej zaboli.

dobrze gadasz...
Ale zeby az prawnik musial interweniowac... :|
Calkowicie popieram wejscie w watek w warsztatowy a nawet mam pomysl na pewien krok dalej. Ale wszelkie tego typu inicjatywy to juz PW
2013 Bugatti Veyron Zawieszenie KW, świecie Brisk, 2 Magnetyzery, Spoiler od EVO IV, Intercooler Iveco, orurowanie DIY, klocki przód BMW 328i, sprzeglo Radzikowski, Wałek inż Świątek, rozpórka kielichów, radio z mp3, pasy i szelki Sparco SOLD
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen

Auto Księzyno – nie polecam!!!!
Forumowicz

Od: 23 lut 2008, 18:36
Auto: Zonda R swap z CCX

Postprzez Darkman111 » 11 maja 2010, 17:10

Cześć wszystkim !!

Widzę, że na forum sezon ogórkowy w pełni, nic się nie dzieje, nuda. Zadam zatem kilka banalnych pytań by poruszyć ożywioną :) dyskusję

Pytanie nr 1. Po normalnej (bez stałego przekraczania 4.5-5k obrotów) miejskiej jeździe, ile czasu chłodzicie turbinę? Ile powinno się ją chłodzić by pożyła jak najdłużej?
Misiek pewnie Ty się najlepiej orientujesz po wskazaniach temperatur na zegarach, mógłbyś doradzić??

Pytanie nr 2. Czy wypalacie bak do dna?? do zaświecenia żydka?? Jak zapalenie żydka ma się do wskazań komputera?? Wskazywał mi 30km a do baku weszło 51 z czymś (9 zostało)?? Komp wskazuje ile zostało do tankowania, a nie do dna, tak?? Kiedy zapala się żydek?? Pytam bo już kiedyś stanąłem na środku toruńskiej z suchym bakiem (pożyczyłem auto od kumpla a okazało się, że żydek był przepalony ;P )

Koniec quizu :)

jak będzie się Wam nudziło to odpowiedzcie.

Niech moc będzie z Wami !!

Przy takim spalaniu zawsze się zastanawiam czy dojadę do stacji :)
Forumowicz

Od: 4 paź 2009, 15:58
Auto: Mazda 6 MPS

Postprzez DDan » 11 maja 2010, 21:47

Cześć! Od jakiegoś czasu jestem właścicielem MPSa. Na przeglądzie w AZ mazda w Warszawie polecono mi wymianę rozrządu. Części wyceniono na 3955,17zł. Czytając jednak forum, dowiedziałem się, że niektóre części warto sprowadzić ze Stanów. Na moją prośbę podano mi listę 5 części, które znalazłem na pierwszej-lepszej stronie:
http://www.partswebsite.com/mazdapartsdealer/
Cena łącznie to ok. 1000 zł. I teraz mam pytanie: jak to sprowadzić? Jest tam 5 opcji wysyłki(pierwsza pomijam, bo jest "na telefon"): UPS Ground, USPS, UPS NextBusinessday, UPS LTL Freight. Czy któraś uwzględnia nasz kraj? z góry dzięki za odpowiedź.
Początkujący

Od: 5 mar 2009, 14:05
Auto: 6 MPS

Postprzez Stivi » 11 maja 2010, 21:51

Jaki masz przebieh ze Aso zalecilo Ci wymaine rorzadu? Czy moze masz klekot diesla dlatego proponuja.
PS. Podoba mi sie Wasz podpis o Aso w Warszawie. W jednosci sila,robie taki sam :D .( chociaz tam nigdy nie bylem).
Stivi

Postprzez DDan » 12 maja 2010, 00:44

Stivi napisał(a):Jaki masz przebieh ze Aso zalecilo Ci wymaine rorzadu? Czy moze masz klekot diesla dlatego proponuja.
PS. Podoba mi sie Wasz podpis o Aso w Warszawie. W jednosci sila,robie taki sam :D .( chociaz tam nigdy nie bylem).

91 000. Chodzi dość głośno. AZ mazda ma raczej dobre opinie...
Początkujący

Postprzez Stivi » 12 maja 2010, 01:12

Lancucha rozrzadu to praktycznie sie nie wymienia. Trzeba jednak wziasc pod uwage ze to MPS wiec to jest wszystko mozliwe. Glosne jest?
To pewnie ten stukot traktora. Jesli to ten dzwiek to jest tu temat ponizej.
W d... jeza a mialo byc tak slodko jak sie pokazal MPS :| .
Stivi

Postprzez habzimierz » 12 maja 2010, 10:46

Stivi napisał(a):Lancucha rozrzadu to praktycznie sie nie wymienia.

taa, chciałbyś :)
2013 Bugatti Veyron Zawieszenie KW, świecie Brisk, 2 Magnetyzery, Spoiler od EVO IV, Intercooler Iveco, orurowanie DIY, klocki przód BMW 328i, sprzeglo Radzikowski, Wałek inż Świątek, rozpórka kielichów, radio z mp3, pasy i szelki Sparco SOLD
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen

Forumowicz

Postprzez DDan » 12 maja 2010, 10:59

habzimierz napisał(a):
Stivi napisał(a):Lancucha rozrzadu to praktycznie sie nie wymienia.

taa, chciałbyś :)

No właśnie...:)
Początkujący

Postprzez emilioestewez » 12 maja 2010, 11:06

Kuźwa w T-Sporcie który się kręcił jak wiertarka i łańcuch dostawał tak w dupsko że na razie – jak sprzedawałem furę to miałem nar..chane 100 tyś i łańcucha ze stetoskopem nawet nie można było usłyszeć. Na pewno jakiś kooperant tłuczący łańcuchy dla Mazdy dał zdrowo ..upy i teraz takie są kwiatki...
emilio
Forumowicz

Od: 18 maja 2009, 18:16
Auto: speed3 '08

Postprzez Stivi » 12 maja 2010, 12:13

Oni wszyscy dali d... ze takie g.... wypuscili z fabryki w ogole.
Prawda jest taka ze MPS to porazka Mazdy. Coz ladnie wyglada z zewnatrz a wenatrz zlom.
Ostatnio mnie zona namawiala na CX-7 ja jej mowie ze to jest to samo g.... co M6 MPS.
Stivi

Postprzez habzimierz » 12 maja 2010, 12:19

No łańcuch ma ten sam <lol>

Forumowicz

Postprzez Stivi » 12 maja 2010, 12:27

Ciekawe na jak dlugo <lol>
Stivi

Postprzez BUrdoror » 12 maja 2010, 12:34

Nie narzekajcie az tak. Lancuch to nie koniec swiata. Ja tam uwazam, ze samochod jest pancerny :D Juz dwa razy wietrzylem samochod cala dobe ze smrodu popalonego sprzegla :D A auto jezdzi dalej. Za kazdym raze, jak wyjezdzam pobawic sie na lotnisku (opuszczonym), to wracam z otwartymi szybami. Tej spalenizny ni jak nie idzie wytrzymac. <rotfl>

W zeszla sobote probowalem rozbujac auto do 250km.h. Niestety na lotnisku natknalem sie na zlot van-ow :D :D I ograniczyli pas startowy :D Skonczylem na 210 i kolami w trawie, hahah – nie obliczylem poprawki na droge hamowania. Mina zony na prawym siedzeniu – bezcenna hahaha
Obrazek
Forge BPV Gen2, K&N Typhoon, Bilstein B6, TRZ Dog Bone RMM, Denso ITV22, Hypertech tune
Forumowicz

Od: 8 lut 2010, 15:01
Auto: M3 MPS BK 2007

Postprzez Stivi » 12 maja 2010, 12:55

Jednak to nie sam lancuch tam zawinil. Bo to nie on jest przyczyna. Przyczyna sa rolki i napinaczego jego.
Fajnie jak by z tym autem tylko tyle bylo problemow i serwis byl ok. Samo auto w sobie jest piekne.
Ja mialem jednak wiecej niespodzianek i mialem juz tego dosc w dwuletnim autem jeszcze takich jaj nie mialem.
Jak dla mnie Mazda 6 MPS= R.I.P
No chyba ze zrobia nowego MPSa wtedy pomyslimy.
Stivi

Postprzez DDan » 12 maja 2010, 18:21

Stivi napisał(a):Jednak to nie sam lancuch tam zawinil. Bo to nie on jest przyczyna. Przyczyna sa rolki i napinaczego jego.
Fajnie jak by z tym autem tylko tyle bylo problemow i serwis byl ok. Samo auto w sobie jest piekne.
Ja mialem jednak wiecej niespodzianek i mialem juz tego dosc w dwuletnim autem jeszcze takich jaj nie mialem.

Jak na razie jeżdżę rok i nie narzekam. A wracając do sprowadzania części, czy ktoś coś sprowadzał?
Początkujący

Postprzez Stivi » 12 maja 2010, 18:43

To niezle.
Co do sklepow to zagladnij tam:
viewtopic.php?f=130&t=96057
Stivi

Postprzez nash13 » 12 maja 2010, 22:00

DDan napisał(a):
Stivi napisał(a):Jednak to nie sam lancuch tam zawinil. Bo to nie on jest przyczyna. Przyczyna sa rolki i napinaczego jego.

Jak na razie jeżdżę rok i nie narzekam. A wracając do sprowadzania części, czy ktoś coś sprowadzał?

tez jezdze juz rok i zauroczenie nie mija, odpukac w niemaowane nic, nic zlego sie nie dzieje, smrod sprzegla czulem kilka razy, nawet sie zastanawialem czy do Radzikowskiego sie nie zglosic po bardziej pancerne ale lata na duzym momencie bez poslizgu wiec sie wstrzymuje. Jechalem kilka dni temu z wawy pod gorzow wlkp, w sumie 500km, polowa po A2, spalila lalunia 10,5 litra! mialem na pokladzie potomka – 3 miechy chlop liczy i zonke wiec jechalem spokojnie, 130-140km/h max. Z powrotem juz szybciej bylo, zaloga spala z tylu, droga czysta, rowna, i zawsze sie usmiecham do siebie..jak to auto sie zbiera z predkosci 200km/h wzwyz,..to jest niesamowite, ono sie nie buja jak wiele innych aut z wiekszymi silnikami tylko po prostu przyspiesza .. niemiaszek z volviaka awd S80 V8 chcial sie mnie przytrzymac <jupi>
Raczej umrzeć stojąc niż żyć na kolanach
Forumowicz

Od: 16 sie 2009, 22:25
Auto: speed 6

Postprzez DDan » 12 maja 2010, 23:10

Stivi napisał(a):To niezle.
Co do sklepow to zagladnij tam:
viewtopic.php?f=130&t=96057

Dzięki za linki. Jednak moim głównym problemem jest to, że nigdy niczego nie ściągałem zza granicy i nie wiem jak to się odbywa. A z angielskim tez mam problemy... A co do samego auta, to uważam, że jest odpowiedni do ceny, zważając na to, że kupowałem używany. Może to zasługa też tego, że wyczekałem i kupiłem bezwypadkowy.
Początkujący