nash13 napisał(a):ja zalalem teraz castrolem 5w30
w zwyklych M6 ten olej sie nie sprawdzal. Silnik za duzo go spalal.
Sprawdz poziom za jakis czas.
www.mazdaspeed.pl
nash13 napisał(a):ja zalalem teraz castrolem 5w30

kauzyperda napisał(a):Mam pytanko – czy pojawiajace sie w tym watku biuletyny techniczne Mazdy odosnie oleju sa gdzies dostepne na sieci?
Ewentualnie moglby mi ktos to podeslac na prv?

Wygooglujcie "Mazda CX-7 TSB", jest tego trochę. Oczywiście wymagana znajomość angielskiego.emilioestewez napisał(a):kauzyperda napisał(a):Mam pytanko – czy pojawiajace sie w tym watku biuletyny techniczne Mazdy odosnie oleju sa gdzies dostepne na sieci?
Ewentualnie moglby mi ktos to podeslac na prv?
Przyłączam się. Też bym chętnie rzucił okiem
Wypowiedzcie sie teraz, jakis juz czas jezdzicie na nowych olejach (@Misiek i Fazer?): czy smialo lac Motula 5W40, a moze jednak 5W30? Powoli zblizam sie do wymiany i zastanawiam sie nad pozegnaniem Dexelii. 
BUrdoror napisał(a):no dobraWypowiedzcie sie teraz, jakis juz czas jezdzicie na nowych olejach (@Misiek i Fazer?): czy smialo lac Motula 5W40, a moze jednak 5W30? Powoli zblizam sie do wymiany i zastanawiam sie nad pozegnaniem Dexelii.
A co do filtrow? Tez ma znaczenie, jaki sie stosuje? Jesli tak, czym sie kierowac przy jego kupnie?
BUrdoror napisał(a):ahaWidocznie zle uslyszalem na spocie

Stivi napisał(a):ultra. Dexelia to nie olej to gnojowka. Zupelnie nie nadaje sie do silnikow Disi.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy CX-3 / CX-5 / CX-7 / CX-9, Moderatorzy CX-30 / CX-50 / CX-60