Mazda MPV LW FS '00 dwie sztuki
Rozwaliłem przedwczoraj berlingo które używałem jako auto wół
rozwaliłem się przy dość dużej prędkości i auto nadaje się do kasacji
rozwaliłem się przy dość dużej prędkości i auto nadaje się do kasacji
Ostatnio edytowano 6 cze 2010, 19:41 przez gazparts, łącznie edytowano 1 raz
a ła
Mam nadzieję,że Tobie się nic nie stało 
Ja jestem nie draśnięty, auto- kasacja nie ma dobrego elementu blacharskiego w samochodzie , a ja wysiadłem z autka jakby nigdy nic
rozwaliłem się pod Buskiem jechałem od Korczyna i miałem do Buska 6 km
jakoś tak wyszło że siły nadsterowności wciągneły mnie do rowu z prędkością ok 130km/h a potem chyba miałem minimum dwa dachowania.
jakoś tak wyszło że siły nadsterowności wciągneły mnie do rowu z prędkością ok 130km/h a potem chyba miałem minimum dwa dachowania.
Grzyby napisał(a):No, farta to Ty masz chłopie ...
ano
WItam.
Mam pytanko , od jakiegoś tygodnia jestem posiadaczem MPV z 2000r 2.0 benzyna i zastanawiam się nad gazem,co pokazuje komputer podczas jazdy na gazie (spalanie chwilowe,średnie,zasięg)?A może nic nie pokazuje.
Mam pytanko , od jakiegoś tygodnia jestem posiadaczem MPV z 2000r 2.0 benzyna i zastanawiam się nad gazem,co pokazuje komputer podczas jazdy na gazie (spalanie chwilowe,średnie,zasięg)?A może nic nie pokazuje.
-
artur_star
Jezeli jest Bogato (odnosnie Alaski) no to ok – chociaz bardzo sie dziwie ze reduktor daje rade, ale pojezdzi troche i pewnie juz nie bedzie dawal rady
a jezeli robisz test na wytrzymalosc i dlugodystansowosc to Magic Jetom montaz w poziomie napewno w tym nie pomoze
kazdy wtryskiwacz tloczkowy powinien stać na baczność. (Tloczki się wycierają plus syf zostaje we wtryskiwaczu) do tego widze slabej jkosci filtr fazy lotnej a to nei dobrza rzecz przy MJ, No ale moze troche przeczulony jestem 
- Od: 25 wrz 2007, 10:07
- Auto: było 323F Z5, 323F KF, Honda Accord Coupe, Audi A4 B6 1.8T Sedan, Audi A4 B6 1.8T Avant, Audi A4 B6 2.4 V6
artur_star napisał(a):WItam.
zasięg ginie jak długo jedziesz
czyli masz paliwo a auto tego nie widzi
spalanie średnie pokazuje ok 10 a gazu pali 12
soul napisał(a):Jezeli jest Bogato (odnosnie Alaski) no to ok – chociaz bardzo sie dziwie ze reduktor daje rade, ale pojezdzi troche i pewnie juz nie bedzie dawal radya jezeli robisz test na wytrzymalosc i dlugodystansowosc to Magic Jetom montaz w poziomie napewno w tym nie pomoze
kazdy wtryskiwacz tloczkowy powinien stać na baczność. (Tloczki się wycierają plus syf zostaje we wtryskiwaczu) do tego widze slabej jkosci filtr fazy lotnej a to nei dobrza rzecz przy MJ, No ale moze troche przeczulony jestem
do alaski jestem przekonany, nie ma na niego reklamacji
i do 120KM obskoczy
obecnie mam magicIII i sprawdzam długodystanowość i zachowanie reduktora
a co do leżących magic jet to w berlingo przeleciały już 80tysna leżąco i chodzą git
Witam,
Od miesiąca jestem równiez posiadaczem Mazdy MPV. Myślę o założeniu instalacji do niej. Chciałem sie zapytać jak twoja mazda sprawuje sie na tej instalacji?
Pozdrawiam
Od miesiąca jestem równiez posiadaczem Mazdy MPV. Myślę o założeniu instalacji do niej. Chciałem sie zapytać jak twoja mazda sprawuje sie na tej instalacji?
Pozdrawiam
-
Pio000
Spisuje się naprawdę dobrze
chociaż jest to wymagające auto
trzeba dobrze zrobić instalację gazową
jak ktoś nie ma wiedzy o zubożeniu mazdy mogą być problemy
ale w moim przypadku mazdka śmiga SUPER
Witam!
Ja również jestem posiadaczem Mazdy od lutego. Autko kupione z dużym przebiegiem bo niecałe 180 tys. I mam 3 pytania. W grudniu chcę zakładać gaz. Mam już na oku pewną firmę, która zajmuje się gazowaniem. Nie jestem w tym obeznany i nie znam się na instalacjach gazowych, więc mi może coś podpowiecie. Nie chcę żeby monter wcisnął mi jakiegoś kitu i zainstalował słabej instalacji.
Drugie pytanie jest odnośnie numeru vin. Samochód jest z 2001 roku, a po numerze vin sprawdzony na japancars.ru pokazuje że jest z października 2000 roku. O co tu chodzi?
Ostatnie pytanie dotyczy znikania oleju silnikowego. Na 1000 km znika pół litra. Pozdrawiam.
PS. Mazda jest super, jedyne co mnie trapi to co chwile stawanie w kolejce za dystrybutorem.
Ja również jestem posiadaczem Mazdy od lutego. Autko kupione z dużym przebiegiem bo niecałe 180 tys. I mam 3 pytania. W grudniu chcę zakładać gaz. Mam już na oku pewną firmę, która zajmuje się gazowaniem. Nie jestem w tym obeznany i nie znam się na instalacjach gazowych, więc mi może coś podpowiecie. Nie chcę żeby monter wcisnął mi jakiegoś kitu i zainstalował słabej instalacji.
Drugie pytanie jest odnośnie numeru vin. Samochód jest z 2001 roku, a po numerze vin sprawdzony na japancars.ru pokazuje że jest z października 2000 roku. O co tu chodzi?
Ostatnie pytanie dotyczy znikania oleju silnikowego. Na 1000 km znika pół litra. Pozdrawiam.
PS. Mazda jest super, jedyne co mnie trapi to co chwile stawanie w kolejce za dystrybutorem.
- Od: 7 lis 2010, 19:13
Załóż sobie staga 300+ wtryski przynajmniej magic jet
najlepiej hana
reduktor ac r 03 lub magic
zbiornik podwieszany pełny 56l
mazda bierze olej ...
no cóż uroki fs-a słabe uszczelniacze na zaworach
ale ogólnie mazda mpv to miłe autko
a gdzie ten gazik chcesz zakładać ?
najlepiej hana
reduktor ac r 03 lub magic
zbiornik podwieszany pełny 56l
mazda bierze olej ...
no cóż uroki fs-a słabe uszczelniacze na zaworach
ale ogólnie mazda mpv to miłe autko
a gdzie ten gazik chcesz zakładać ?
Jest pewna firma w Legnicy, nie pamiętam jak się nazywa, znajomy zakładał tam gaz i sobie chwali, ale w pasacie.
uszczelniacze były wymieniane + nowe oryginalne świece.
Mam też na oku takiego gazownika: www.autogaz.boleslawiec.pl
uszczelniacze były wymieniane + nowe oryginalne świece.
Mam też na oku takiego gazownika: www.autogaz.boleslawiec.pl
Właśnie dostałem odpowiedź z autogaz bolesławiec pl. W odpowiedzi gość mi pisze, że stag300+, reduktor magic i zbiornik to cena 2400zł. A dalej pisze mi tak: "listwy khana to ok 620zł co jest bezsensem, lepiej dołożyc tylko 120zl do zestawu staga i mieć valteki typ34". Co wy na to?
A czy BRC 24 sec. poradzi sobie ze zubożoną mieszanką?
bananmin napisał(a):Spisuje się naprawdę dobrze
-
Pio000