Witam,
Zakupiwszy autko, mam pytanie
Co to za zielona lampka świeci się przy stacyjce. Na kluczyku mam pilot LOCK oraz UNLOCK, ale poprzedni włąściciel mówił, że nie działa, ( nie wiem czy się znał 74 latka). Faktycznie drzwi pilotem nie idzie otworzyć ani zamknąć (po co to ustrojstwo???). Po przekręceniu stacyjki pojawia się na krótko kontrolka z kodem to znam z poprzednich wozów.
Jednak co z zamkami powinien być centralny z tego...pilota czy nie????
zielona kontrolka przy stacyjce
Strona 1 z 1
Tak jak kolega wyżej napisał – to podświetlenie, moim zdaniem mały niuansik, a fajna sprawa.
Odnośnie pilota, jest od centralki i widocznie najzwyczajniej nie działa. Zauważyłem, że to usterka w sporej liczbie BJotek. Z moją jest identycznie. Koszta naprawy, z tego co orientował się poprzedni właściciel mojego autka to jakieś 150zł. Jak jest naprawdę... jeszcze nie wiem bo mam nieco poważniejsze rzeczy do poprawek.
Odnośnie pilota, jest od centralki i widocznie najzwyczajniej nie działa. Zauważyłem, że to usterka w sporej liczbie BJotek. Z moją jest identycznie. Koszta naprawy, z tego co orientował się poprzedni właściciel mojego autka to jakieś 150zł. Jak jest naprawdę... jeszcze nie wiem bo mam nieco poważniejsze rzeczy do poprawek.
- Od: 28 mar 2010, 17:50
- Auto: Mazda 323F BJ 2.0D, 1999r.
Bateryjke wyciągnąłem, ale na oko nie sprawdzę,faktycznie lepiej wymienić może zaskoczyć. koszt nowej niewielki nawet w Euro.
Jako że tymczosowo jestem w Reichu nie mam zbyt dużo mozliwości ale pilocik musze zrobić a nie chce za dużo sam grzebać w tak delikatnej materii bo musze dojechać do kraju.
A swoją drogą na podświetlenie to za mała moc to mi pasowałoby na jakiś czujnik czy inne czortostwo.
\dzięki za rady
Jako że tymczosowo jestem w Reichu nie mam zbyt dużo mozliwości ale pilocik musze zrobić a nie chce za dużo sam grzebać w tak delikatnej materii bo musze dojechać do kraju.
A swoją drogą na podświetlenie to za mała moc to mi pasowałoby na jakiś czujnik czy inne czortostwo.
\dzięki za rady
-
copyfield
copyfield napisał(a):
A Ty byś chciał żeby całe wnętrze Ci oświetlało ? to jest tylko po to żebyś widział stacyjkę jak w nocy wsiądziesz do auta , i nie musiał wtykać po omacku klucza w dziurkę
Co do pilota to tak jak wyżej kol pisali może bateria , lub tak jak u mnie jakiś układzik był walnięty , bo otwierał drzwi ale nie zamykał za naprawe zapłaciłem 15 zł i teraz smiga w obie strony.
Przy problemie z pilotem:
1. Zaprogramować na nowo
2. Wyczyścić styki przycisków
!
3. Zmienić baterie
U pilot nie działał po zakupie. Kombinowałem cudowałem z programowaniem a wystarczyło go wyczyścić bo się "spocił". Po jakimś czasie sam też się rozprogramował więc warto tę czynność wykonać.
1. Zaprogramować na nowo
2. Wyczyścić styki przycisków

3. Zmienić baterie
U pilot nie działał po zakupie. Kombinowałem cudowałem z programowaniem a wystarczyło go wyczyścić bo się "spocił". Po jakimś czasie sam też się rozprogramował więc warto tę czynność wykonać.
- Od: 15 sie 2009, 12:16
- Auto: Mazda 323F BJ 1.5 99r.
Strona 1 z 1