Kontrolka hamulaca ręcznego. mazda 323 BG 91r
Strona 1 z 1
Witam. Od jakiegoś czasu w moim aucie właściwe w skrzyni biegów słychać było łożysko oporowe. W sobotę (17.04) postanowiłem usunąć awarię. Po przystąpieniu do wyjęcia skrzyni okazało się że aby wyjąć skrzynie należało by zdjąć poprzecznicę i całe zawieszenie, więc pierwsze co zadzwoniłem do serwisu w celu upewnienia się – okazało się że aby wyjąć skrzynię w moim modelu muszę rozebrać całe zawieszenie. Nie widziało mi się to za bardzo więc wyjąłem silnik ze skrzynią. Wczoraj wszystko złożyłem i jedyny problem jaki pozostał to świecąca się kontrolka od ręcznego cały czasy po przekręceniu stacyjki. Zdjąłem czujnik w wszystko jest dobrze nawet jak rozepnę kabel to kontrolka i tak świeci. Gdzie szukać dalej przyczyny, czy jest gdzieś jeszcze jakiś czujnik ?
- Od: 11 kwi 2009, 06:59
- Auto: Mazda 323 III 1,3i
Znalazłem przyczynę to rzeczywiście braki płynu. Moje pytanie: mój płyn jest kolorystyki niby pomarańczowego przechodzącego w brąz. Czy orientuje się ktoś może jaki to płyn ? Ewentualnie czy mogę poziom wyrównać jakimkolwiek płynem hydraulicznym ?
- Od: 11 kwi 2009, 06:59
- Auto: Mazda 323 III 1,3i
Strona 1 z 1