Jak łożyska to tylko oryginalne Konik! w krakowie to ja kupowałem na ul.Gromadzkiej, tam jest hurtownia łożysk mają tam bardzo dobre łożyska SKF , sprzedają komplety łozysko,uszczelnienie, simering. ja u nich brałem do swojej mazdy.
a z JC nie mam miłych doświadczeń, raz mi sprzedali pompe wody do SOHC, a łączniki stabilizarora które u nich brałem wypluwałem po miesiącu.ale to dlatego pewnie ze nie bylo oryginalów,a cena podobna.
moja mazda nie widziala od trzech lat mechanika, bo sam przy niej robie
Dziwne żeby łożysko dawało taki dźwięk. Zazwyczaj to huczy albo coś w tym stylu. Czy to tarcie występuje ciągle , czy jak np. skręcasz? Czy nawet przy jeździe na wprost tak "hałasuje" ? Możesz sobie jeszcze dodatkowo sprawdzić to łożysko (o ile już nie sprawdziłeś). Podnieś auto zakręć kołem...powinno zrobić jeden maximum dwa obroty. I poruszaj kołem (rękoma) w pionie i poziomie. Powinieneś wyczuć luzy.
Własnie tak sprawdzałem i luzy sa wyczuwalne.... Metaliczne tarcie to może złe okreslenie tak to określił mój znajomy... to jest taki równy szum przy jeżdzie na wprost (przy skrecaniu też) słyszalny wyraźnie przy 70-80 km/h
Mówić (pisać) chyba nie muszę iż w Xedos9 są one z piastami i kosztują astronomiczne kwoty. Jednakże jak każde w tej materii to normalne łożysko płaskie wielorzędowe. Mam pod nosem hurtownie łożysk, gadałem i powiedzieli ze gdyby tylko znali wymiary, rozmiary lub oznaczenie łożysk to na 99% są w stanie zdobyć mi same łożyska (kwestia tylko przeciśnięcia ich na prasie) i mamy całą imprezę za 60-100zł za sztukę a nie za 350zł za sztukę... Czy ktoś z szanownych userów mógłby mi podać takie informacje jak oznaczenie typu tych łożysk bądź ma stare i mógłby je zwymiarować
Łożysko koła tylnego to piasta i nic nie byłoby dziwnego jak fakt że bieżnia zewnętrzna jest toczona bezpośrednio w piaście. Więc nic ci nie wyjdzie z wyciśnięciem łożyska bo nie ma czego wyciskać, jedynie co możesz wyjąć to bieżnia wewnętrzna a dokładnie dwie sztuki z kompletem kulek.
No w Inter Carsie się orientowałem co-nie-co w tej materii i sprawa przedstawia się następująco: Łożysko koła tylnego (wraz z piastą) o oznaczeniu H23022 jest zbudowane na łożysku japońskiej firmy KANACO – a więc pierwszy sort Made in Japan i kosztuje 360zł (minus upusty jak ktoś posiada) A ten sam zestaw ale o oznaczeniu H23022JC zbudowany jest już na jakimś zamienniku łożyska (pewnie coś z chińskiej produkcji) i kosztuje już 260zł (też minus upusty jak ktoś posiada). A więc wybór jest, pozostaje tylko kwestia decyzji które.