Tylny zderzak – jak zdemontować ? [Xedos 9]
Strona 1 z 1
Mam taki problem i potrzebuje waszej pomocy – jak zdemontować tylny zderzak w Xedosie 9 2001r. ponieważ potrzebuje się tam dostać. Najlepiej gdyby był jakiś schemat z jakiegoś poradnika, czy książki bo to by ułatwiło sprawę. Wolę najpierw się spytać niż później żałować że nie zapytałem i coś połamałem
a na razie nic nie mogę znaleźć na ten temat więc proszę was o pomoc. 

- Od: 8 lip 2009, 23:37
- Auto: Mazda 6 2.0 TD (136KM) 2003r.
Mazda Xedos 9 2.5v6 2001r. A/T
Dzięki wielkie kolego 

W porównaniu do przedniego to t ylni bardzo szybko można zdemontować 
- Od: 17 cze 2009, 01:34
- Auto: TA KJ 95' z seksownym paskiem :)
azalisz555 napisał(a):Dawid miszczu daj fotorelacje ze zdejmowania przedniego![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nie długo zrobię
W punkcie "A" musisz uważać żeby nie skręcić zderzaka za mocno z błotnikiem bo później może się z czasem okazać że wyjdzie mała ruda w tym miejscu, przy przednim zderzaku jest tak samo, po prostu nie może być skręcony tak że zderzak dojdzie całkowicie do blachy, lakier się z czasem przeciera ruda wyłazi i klops, musi być delikatna przerwa.
ps. mckoper masz jeszcze jakieś klamoty z TA, pisałem w dziale sprzedam jak miałeś ogłoszenie
.
ps. mckoper masz jeszcze jakieś klamoty z TA, pisałem w dziale sprzedam jak miałeś ogłoszenie
.
Janusz626 napisał(a):W punkcie "A" musisz uważać żeby nie skręcić zderzaka za mocno z błotnikiem bo później może się z czasem okazać że wyjdzie mała ruda w tym miejscu, przy przednim zderzaku jest tak samo, po prostu nie może być skręcony tak że zderzak dojdzie całkowicie do blachy, lakier się z czasem przeciera ruda wyłazi i klops, musi być delikatna przerwa.
Dokładnie, warto o tym pamiętać bo później będzie przymusowa wizyta u lakiernika
Janusz626 napisał(a):ps. mckoper masz jeszcze jakieś klamoty z TA, pisałem w dziale sprzedam jak miałeś ogłoszenie
Mam i to nawet 3 sztuki
mckoper napisał(a):Janusz626 napisał(a):W punkcie "A" musisz uważać żeby nie skręcić zderzaka za mocno z błotnikiem bo później może się z czasem okazać że wyjdzie mała ruda w tym miejscu, przy przednim zderzaku jest tak samo, po prostu nie może być skręcony tak że zderzak dojdzie całkowicie do blachy, lakier się z czasem przeciera ruda wyłazi i klops, musi być delikatna przerwa.
dzięki za rade

Strona 1 z 1