Skrzynia biegów wyciek oleju
Strona 1 z 1
Witam zauważyłem w swojej maździe wyciek oleju ze skrzyni biegów wyciek prawdopodobnie jest z prawej strony skrzyni biegów a dokładniej nie wiem czy nazwę to dobrze ale jest to coś jak miska olejowa tylko że jest z boku. i chciałem zapytać czy tam idzie uszczelka jakaś czy tylko silikonem to uszczelnić. Jaki olej wlewa się do comprexa do skrzyni i gdzie jest wlew oleju bo wiem że z tym wlewem różnie to bywa. I jeszcze czy jak w skrzyni będzie mało oleju to czy jest tam jakiś czujnik który mnie o tym poinformuje bo nie wiem od jakiego czasu jeżdżę z tym wyciekiem.
- Od: 20 sie 2009, 20:53
- Auto: Mazda 626, 2.0 Comprex, 96 rok
Dość enigmatycznie opisałeś problem.
Skrzynia biegów ma oczywiście wlew oleju i możliwość kontroli jego stanu, niestety nie potrafię Cię nakierować gdzie ich szukać – osobiście nigdy tego nie kontrolowałem.
Skrzynia biegów nie posiada żadnego czujnika, który poinformuje Cię o niskim stanie oleju.
Skrzynia biegów ma oczywiście wlew oleju i możliwość kontroli jego stanu, niestety nie potrafię Cię nakierować gdzie ich szukać – osobiście nigdy tego nie kontrolowałem.
Skrzynia biegów nie posiada żadnego czujnika, który poinformuje Cię o niskim stanie oleju.
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
to że ma wlew to wiem ale ten wlew może być w różnych dziwnych miejscach na w poprzednim samochodzie olej wlewało się odkręcając linkę od prędkościomierza i tym otworem a chciałbym wiedzieć wcześniej jak to tam jest bo zamierzam wziąć się za to i nie chce mieć żadnych niespodzianek.
Ile oleju wchodzi już się dowiedziałem.
Ile oleju wchodzi już się dowiedziałem.
- Od: 20 sie 2009, 20:53
- Auto: Mazda 626, 2.0 Comprex, 96 rok
Strona 1 z 1