Witam!
Mam taki problem podczas jazdy zaczęła migać kontrolka Check Engine Light, gdy stałem w korku lub na światłach to obroty skakały, więc jak najszybciej udałem się do garażu, zgasiłem samochód po odczekaniu parunastu minut spróbowałem odpalić ponownie, nie chciał zapalić dopiero za 4 razem odpalił, ale obroty skakały do 3 tys. i prawie do zera, a z tłumika wydobywały się kłęby białego dymu, nie wiem od czego zaczęć, może miał ktoś podobną sytuację to niech pomoże.
Miga Kontrolka CEL
Strona 1 z 1
tylko teraz pytanie gdzie podłączyć pod komputer?
Czy taki zwykły mechanior poradzi sobie, czy trzeba jechać do ASO?
Czy taki zwykły mechanior poradzi sobie, czy trzeba jechać do ASO?
- Od: 10 mar 2010, 00:44
- Auto: Mazda RX-8
podejrzewam że jest spalany olej w dużej ilości, bo jak na chwilę uruchomiłem auto to potem na bagnecie był widoczny znaczny spadek oleju w silniku.
Teraz pytanie co może powodować tą sytuację? Świece? Cewki?
Na razie nie mam możliwości podłączenia pod komputer, może miał ktoś podobną sytuację?
Teraz pytanie co może powodować tą sytuację? Świece? Cewki?
Na razie nie mam możliwości podłączenia pod komputer, może miał ktoś podobną sytuację?
Nie sugeruj się tym że olej 'zniknął'. Pewnie rozprowadził się, dlatego właśnie olej sprawdza się na zimnym silniku. Idź na komputer, takie gdybanie kiedy auto jeździ normalnie można robić bez końca 
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::
"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson

"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson

Zestaw naprawczy do silnika i wszystko gra, podziękowania dla Kojota!
Strona 1 z 1