Witam, coś mi zaczeło skrzypić w moim Xedzie. Skrzypienie słychać podczas hamowania, zatrzymywania się czyli jak samochód się pochyla skrzeczy też ale mniej na dołkach – amorek na postoju nie skrzeczy co to może być? wygląda to na jakąś gumę, bądź sworzeń. Macie jakieś pomysły?
Przy hamowaniu może Ci skrzypieć pedał hamulca. Miałem kiedyś takie delikatne poskrzypywanie i popsikałem WD od strony komory silnika. Było to już tak dawno, że nie bardzo pamiętam gdzie trzeba rękę wsadzić.
Niech ktoś wsiądzie do wozu i pompuje pedałem, a Ty sobie posłuchaj skąd irytujące dźwięki dochodzą. Może masz poluzowany zacisk ?
sprawdze ten pedał ale wydaje mi się ze to nie przez niego to skrzeczenie pojawia sie przy koncowym etapie hamowania – jak auto sie pochyla albo jak wjezdzam na kraweznik itp jutro musze do tego zajrzec bo to denerwujace jest – skrzeczy jak w starej furmance
u mnie ok roku temu mialem takie skrzypienie okazalo sie ze to byly gumy na wahaczach przednich (tuleje) i teraz znowu zaczyna mi sie robic to samo takze jezeli bedziesz miec to samo to przy zakupie nowych tuleji nie zaluj pieniedzy na lepsze bo pozniej znow trzeba placic za wymiane.. Pozdrawiam