[6 GG MPS] Dymienie auta na szaro – wymiana turbiny
miałem chwile, to chciałem zobaczyć skąd ten olej, wiec :
moim oczom ukazał sie las
pozdejmowałem wszystkie gumy itd
ojej, a co to to to
spenetrowałem dogłebnie każdą dziurke
hmm reasumując, bez wątpienia jest to olej, przy czym ostatnio zmieniałem olej rok temu 5w30dex ubyło z bagnetu jakieś 3-4mm, teraz po wymianie jest ok, w turbinie czysto jak widać na zdjęciu, olej odkładał sie na łączeniach gum, wyczyściłem itd. zobaczymy co dziać się będzie
moim oczom ukazał sie las
pozdejmowałem wszystkie gumy itd
ojej, a co to to to
spenetrowałem dogłebnie każdą dziurke
hmm reasumując, bez wątpienia jest to olej, przy czym ostatnio zmieniałem olej rok temu 5w30dex ubyło z bagnetu jakieś 3-4mm, teraz po wymianie jest ok, w turbinie czysto jak widać na zdjęciu, olej odkładał sie na łączeniach gum, wyczyściłem itd. zobaczymy co dziać się będzie
Ostatnio edytowano 20 lut 2010, 17:50 przez kryystian, łącznie edytowano 2 razy
HARDLINE
- Od: 16 lip 2008, 19:57
- Auto: gh sport
(6mps)
ubylo 3-4mm na bagnecie po roku? Chcialbym tak. Mi ubylo wiecej w ciagu 3 miesiecy. Powoli mam dosc tego dupowoza.
Dolalem ok 0.5l oliwy juz a zrobilem ok 4500km !
Dolalem ok 0.5l oliwy juz a zrobilem ok 4500km !
-
Stivi
Panowie napiszcie jak u Was bylo z Dexelia 5W30,czy silnik ja spalal i jak duzo. Jesli zmieniliscie olej to na jaki i czy sie cos zmienilo?
-
Stivi
wymieniałem 3 tyg temu na motul 300 v power 5w40, zajechałem do pl 1700 km i ubytku nie widzę jako takiego, ale poczekam do jutra i sprawdzę po nocy to dam ci znać dokładniej, ale wczoraj znów wycierałem olej w tym miejscu co pokazałeś na foto
HARDLINE
- Od: 16 lip 2008, 19:57
- Auto: gh sport
(6mps)
Znalazłem info na stronie mcx7.com jakich samochodów to dotyczy:
Applicable Model(s) VINS
CX-7 JM3ER ****8* 209008 Produced before 2/15/08
MAZDASPEED6 ALL ALL
MAZDASPEED3 JM1BK ****8* 880368 Produced before 2/6/08
Mój VIN w miejscu tej ósemki ma siódemkę.
Applicable Model(s) VINS
CX-7 JM3ER ****8* 209008 Produced before 2/15/08
MAZDASPEED6 ALL ALL
MAZDASPEED3 JM1BK ****8* 880368 Produced before 2/6/08
Mój VIN w miejscu tej ósemki ma siódemkę.
- Od: 19 paź 2008, 23:06
- Auto: 2007 CX-7 US
Czyli problem niestety Ciebie również dotyczy bo ta siódemka oznacza rok produkcji.
emilio
- Od: 18 maja 2009, 18:16
- Auto: speed3 '08
Początek mojego VIN'u to:
JM3ER 29L070
ostatnie sześć cyfr to nie jest także 209008 jak w podanym przez Mazdę komunikacie.
Zaś moja Mazda nie została wyprodukowana w roku 2007, bo 15 września 2006 przypłynęła statkiem do USA, zaś została sprzedana w salonie 23 grudnia 2006. Może ta siódemka w moim VIN'ie oznacza model 07.
Nic mi nie dymi, oleju mi nie bierze, więc nie wiem skąd takie skojarzenia. A jeżdżę już rok (bez miesiąca) zrobiłem trochę kilometrów, byłem w Chorwacji, kilka razy nad morzem, zimą w górach, jeżdżę po mieście regularnie.
JM3ER 29L070
ostatnie sześć cyfr to nie jest także 209008 jak w podanym przez Mazdę komunikacie.
Zaś moja Mazda nie została wyprodukowana w roku 2007, bo 15 września 2006 przypłynęła statkiem do USA, zaś została sprzedana w salonie 23 grudnia 2006. Może ta siódemka w moim VIN'ie oznacza model 07.
Nic mi nie dymi, oleju mi nie bierze, więc nie wiem skąd takie skojarzenia. A jeżdżę już rok (bez miesiąca) zrobiłem trochę kilometrów, byłem w Chorwacji, kilka razy nad morzem, zimą w górach, jeżdżę po mieście regularnie.
- Od: 19 paź 2008, 23:06
- Auto: 2007 CX-7 US
Ostatnie 6 cyfr to jest tylko kolejny numer wyprodukowanego samochodu. Ósma cyfra od tyłu to jest rok modelowy – dokładnie tak jak powiedziałeś.
Z tym dymieniem to nie trzeba generalnie wpadać w paranoje. Jak zaczniemy dymić to się będziemy martwić.
A ile masz przejechane ?
Z tym dymieniem to nie trzeba generalnie wpadać w paranoje. Jak zaczniemy dymić to się będziemy martwić.
A ile masz przejechane ?
emilio
Z forów US wynika że ludzie mieli problemy i przy bardzo niskich przebiegach jak i przy wysokich przebiegach. Loteria z tego co widziałem więc generalnie na kogo wypadnie na tego bęc
emilio
Ostatnio zauważyłem, że przy ostrzejszym starcie zostaje za mną chmurka dymu. Najlepiej widać to w nocy w światłach stojącego z tyłu samochodu. Oleju nie ubywa, na postoju nie kopci. Poza tym podczas jazdy nie zauważyłem żeby dymił. Czy to normalne?
- Od: 14 gru 2008, 21:35
- Auto: 6 MPS, Yamaha Warrior
raff napisał(a):Ostatnio zauważyłem, że przy ostrzejszym starcie zostaje za mną chmurka dymu. Najlepiej widać to w nocy w światłach stojącego z tyłu samochodu. Oleju nie ubywa, na postoju nie kopci. Poza tym podczas jazdy nie zauważyłem żeby dymił. Czy to normalne?
jak masz diesla to nie ten dział
ani w poście ani w profilu nie raczyłes wpisać o jakie auto chodzi
zakładam, że o MPSa, jeżeli tak to dziwię się że dopiero teraz to zauważyłeś MPS jest bogato strojony i przy pełnym ogniu podkapca na czarno (niedopalona wacha), normalne