amortyzator mazda 323 bj dziwna sprawa
Strona 1 z 1
właśnie wyjąłem z mojej mazdy tylny prawy amor bo coś tam stuka. poduszka juz nie wygląda najlepiej guma jest spękana a metal skorodowany. ale zdziwilo mnie cos innego-- czy to normalne ze "w rękach" mozna scisnąć sprężynę tak ze wyskakuje ze swojego miejsca?
- Od: 26 sie 2009, 06:57
- Auto: BJ 2.0 diTd ex
nie jest to normalne , sprezyna powinna siedziec w amorze sztywno ze tak powiem , albo ktos przyciol sprezyne albo cos bardzo nie tak z amorem
-
Pyton162
sebaxx3 napisał(a):właśnie wyjąłem z mojej mazdy tylny prawy amor bo coś tam stuka. poduszka juz nie wygląda najlepiej guma jest spękana a metal skorodowany. ale zdziwilo mnie cos innego-- czy to normalne ze "w rękach" mozna scisnąć sprężynę tak ze wyskakuje ze swojego miejsca?
Tylne sprężyny są na tyle miękkie, że można je w ten sposób "ścisnąć". Rozbierałem amorki tylne w BG, BA, BJ i |GE zawsze bez ściągacza do sprężyn. Inna sprawa jest z przodem. Tu taki numer nie przejdzie
Yazeen napisał(a):to ja dołoże pytanie.... czy to normalne, że przednie sprężyny amortyzatorów różnią się od siebie wyglądem??
Nie jest normalne. Sprężyny (o ile nie są mocno skorodowane) posiadają oznaczenia w postaci jakiegoś tam koloru. Zobacz czy obie mają takie samo.
- Od: 20 paź 2003, 09:53
- Auto: Mazda 323 BG BP & 626 GE FS & 626 GF FS
[/quote]Tylne sprężyny są na tyle miękkie, że można je w ten sposób "ścisnąć".[/quote]
Witam. Zgadza się. Pozdrawiam
Witam. Zgadza się. Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
Strona 1 z 1