Reperaturki zacisku – oryginalne i zamienniki
Strona 1 z 1
Witajcie
Temat walkowany juz nie raz, ale jednego sie nie doszukalem.
Reperaturki z JC to szajs – takie opinia kraza po forum, ale czy JC jest producentem tych gumek, czy je tylko odsprzedaje pod swoja marka ?
Widzialem w sklepie zestaw naprawczy hiszpanskiej firmy Frenkit, na pudelku znalazlem napis "wg. katalogu JC xxxxx". Czy to jest wlasnie ten szit z JC czy to jakas inna firma (koszt na tyl 24 PLN/kolo – gumki na tlok i tuleje).
Pozdrawiam
Rado
Temat walkowany juz nie raz, ale jednego sie nie doszukalem.
Reperaturki z JC to szajs – takie opinia kraza po forum, ale czy JC jest producentem tych gumek, czy je tylko odsprzedaje pod swoja marka ?
Widzialem w sklepie zestaw naprawczy hiszpanskiej firmy Frenkit, na pudelku znalazlem napis "wg. katalogu JC xxxxx". Czy to jest wlasnie ten szit z JC czy to jakas inna firma (koszt na tyl 24 PLN/kolo – gumki na tlok i tuleje).
Pozdrawiam
Rado
Czy ciemno czy jasno sunie Mazda przez miasto....
- Od: 7 wrz 2004, 12:13
- Auto: bezfurewie
Tak.Radosław Połeć napisał(a):Reperaturki z JC to szajs
Trochę lepszy szajs.... i nie ma wszystkiego w zestawie.Radosław Połeć napisał(a):Widzialem w sklepie zestaw naprawczy hiszpanskiej firmy Frenkit,
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisal:
Rozumiem, ze mowisz o przodzie, bo te na tyl, ktore widzialem mialy wszycho, przynajmniej tak mi sie wydaje
Trochę lepszy szajs.... i nie ma wszystkiego w zestawie.
Rozumiem, ze mowisz o przodzie, bo te na tyl, ktore widzialem mialy wszycho, przynajmniej tak mi sie wydaje
Tak , jest tylko zestaw na tłok a co z prowadnicami?Radosław Połeć napisał(a):Rozumiem, ze mowisz o przodzie,
Brakuje uszczelniacza pod dzwignię ręcznego.misiek06 napisał(a): tył i jest to cały komplet niczego niebrakuje
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Taki juz los, nas mazdziarzy, trzeba kupic oryginal, a to bije po kieszeni
Dzieki za odpowiedz.
Pozdro
Dzieki za odpowiedz.
Pozdro
Jaksa napisał(a):Brakuje uszczelniacza pod dzwignię ręcznego
No skoro tak mówisz to pewnie tak jest
Radosław Połeć napisał(a):Taki juz los, nas mazdziarzy, trzeba kupic oryginal, a to bije po kieszeni
Ja bym sie na oryginalny zestaw nie porywał straaasznie drogi
- Od: 21 lut 2005, 15:39
- Auto: była 626GE 323BG Eclipse 323F BA a teraz Scion Tc
Jaksa napisał(a):Tak , jest tylko zestaw na tłok a co z prowadnicami?
misiek06 napisał(a):Ja bym sie na oryginalny zestaw nie porywał straaasznie drogi
Wnioskuje, ze nie ma zamiennikow i trzeba kupic oryginal, jesli sie myle to wyprowadzcie mnie z bledu. Jaksa jak to jest ?
No tak koszt ok 280 zł na 2 koła. ( pełny zestaw.) Zawsze oryginał jest drogi , czy to mazda czy BMW ...... To jest tak jak z butami , mozesz kupic za 80 zł a i są oryginały za 400 zł ( mowa tu o butach sportowych adi,nike,etc. .... Pytanie , w ktorych będziesz chodził dłuzej ?Radosław Połeć napisał(a):Wnioskuje, ze nie ma zamiennikow i trzeba kupic oryginal,
Tak , jest tylko zestaw na tłok a co z prowadnicami?
Ja ostatnio dorabiałem prowadnice . koszt dorobienia kompletu 8 szt przód + tył niecałe 100 pln u dobrego tokarza. Materiał: stal stopowa nierdzewna A10X polerowane nie wymagają zadnej dalszej obróbki montować i jechać
Ja ostatnio dorabiałem prowadnice . koszt dorobienia kompletu 8 szt przód + tył niecałe 100 pln u dobrego tokarza. Materiał: stal stopowa nierdzewna A10X polerowane nie wymagają zadnej dalszej obróbki montować i jechać
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...
)))))
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...
Podsumowanie tego co bylo powiedziane dotychczas:
W zamienniku reperaturek Frenkit (przod) sa tylko gumy na tlok, w zestawie brak gumek na prowadnice
. I nie wiem jak w innych miastach, ale w Łodzi nie znalazłem tego w sklepach.
Udalem sie do ASO i za jedyne 98 peelenow kupilem nowiutki komplet naprawczy na jedno kolo.
Rozebralem zacisk, wyjalem stare gumsko od tloczka chcac wlozyc nowke i... niestety poleglem.
Panowie ! Czy jest szansa aby zalozyc ta oslonke przeciw-kurzowa bez wyjmowania tloczka
Barowalem sie 3 godziny i nie zalozylem, ale moze moje metody sa zle, czy po prostu jedyna szansa to wyjecie tloka?
W zamienniku reperaturek Frenkit (przod) sa tylko gumy na tlok, w zestawie brak gumek na prowadnice
Udalem sie do ASO i za jedyne 98 peelenow kupilem nowiutki komplet naprawczy na jedno kolo.
Rozebralem zacisk, wyjalem stare gumsko od tloczka chcac wlozyc nowke i... niestety poleglem.
Panowie ! Czy jest szansa aby zalozyc ta oslonke przeciw-kurzowa bez wyjmowania tloczka
Tylko tak , inaczej nie dasz rady. Wymontowac tłok to chwilka ....Radosław Połeć napisał(a):czy po prostu jedyna szansa to wyjecie tloka
To jeszcze ze starych zapasów mają w tej cenie.Radosław Połeć napisał(a):Udalem sie do ASO i za jedyne 98 peelenow kupilem nowiutki komplet naprawczy na jedno kolo.
A co z drugim kołem? Dziwnie jakoś podchodzicie Panowie do swoich autek....Radosław Połeć napisał(a): na jedno kolo.
Tak obecnie 285 zł kpl. na 2 koła. Są dostępne w AZ Auto ( w piątek kupowałem )Puhcio napisał(a):Nowe są drożesze ?
Jaksa napisał(a):Tylko tak , inaczej nie dasz rady. Wymontowac tłok to chwilka ....
A co z wlozeniem tloka ? Powinien wejsc bez problemow ? Aha i jeszcze pozostanie odpowietrzenie, wystarczy jedno kolo, czy z drugiej manki tez musze ?
Bez problemu , nowa gumka "oryginalna"jest bardzo rosciągliwaRadosław Połeć napisał(a):A co z wlozeniem tloka

Oczywista, zostaje tylko pytanie jak druga strona będzie hamowaćRadosław Połeć napisał(a): Aha i jeszcze pozostanie odpowietrzenie, wystarczy jedno kolo,
Jaksa napisał(a):Oczywista, zostaje tylko pytanie jak druga strona będzie hamować?? Po jednej wszystko nowe a druga strona moze miec problemy..... Zawsze hamulce robi sie parami ( przod lub tył )
Jak to mowia: pozywiom uwidzim
Jutro zdam relacje z prac. Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie ok. Hamulce w moim karze spedzaja mi sen z powiek
Strona 1 z 1