[3 BK MPS] Amortyzatory i klocki
BUrdoror napisał(a):OKTroche mi ulzylo. Jednak zostaje problem amortyzatorow. Moge spac spokojnie, czy raczej mnie dobijecie
nie [tiiit] tylko jeździj spokojnie to spokojnie dojeździsz
to odpowiedź na pytanie czy sie da a nie czy się powinno
PG wyslalo klocki zwykla poczta US Mail :/ Zamowienie zlozylem 3 kwietnia. Wyslane 5-ego a paczki wciaz nie ma. PG jest gluche na moje prosby o numer nadania.
A przy okazji, anulowalem zamowienie na KONI, w poniedzialek montuje bilsteiny.
A przy okazji, anulowalem zamowienie na KONI, w poniedzialek montuje bilsteiny.
- Od: 8 lut 2010, 15:01
- Auto: M3 MPS BK 2007
Bisiek jest Bisiek. Zarąbisty wybór
Pochwal się które dokładnie sieknąłeś.
emilio
- Od: 18 maja 2009, 18:16
- Auto: speed3 '08
BUrdoror napisał(a): A przy okazji, anulowalem zamowienie na KONI, w poniedzialek montuje bilsteiny.
Powiedz jak Ci się jeździ na Biśkach. Ładnie wybierają te B6 ?
emilio
- Od: 18 maja 2009, 18:16
- Auto: speed3 '08
Samochod oddany dzisiaj. Oczywiscie sprawa rozwiazana jest po "czesku". Mialem odebrac go dzisiaj... Ale nie, oj to by bylo zbyt piekne. Powiedziano mi, ze musza byc przetoczone przednie tarcze. No i super. Tylko, ze warszat nie ma machiny, ktora pomiesci ten rozmiar. I samochod odbierma jutro. Oczywiscie musialem go oddac do mechanika mieszczacego sie 30km od Pragi. Niep pytajcie dlaczego
...Mechanik z tzw polecenia.
Oplata za cala przyjemnosc (sama robocizna): ~500PLN. Powiedzcie, czy to duzo? Moze na przyszlosc lepiej przyjezdzac do Polski?
Aaa i mialem powiedzian, ze moge podgladac, jak chlopaki pracuja. Znowu to tylko teoria. Serwisanci strasznie nosami krecili na moja propozycje :/
Oplata za cala przyjemnosc (sama robocizna): ~500PLN. Powiedzcie, czy to duzo? Moze na przyszlosc lepiej przyjezdzac do Polski?
Aaa i mialem powiedzian, ze moge podgladac, jak chlopaki pracuja. Znowu to tylko teoria. Serwisanci strasznie nosami krecili na moja propozycje :/
tak patrze na te Twoje klocki i nabieram coraz mocniejszego przekonania że czas zamówić bo chyba mam cieńsze niż mi się wydawało
Zapytałem w tym Polskim sklepie o cenę klocków Hawk i tarcz DBA, i wychodzi to taniej niż ściąganie tarcz zza oceanu, nawet jeśli jakimś sposobem uniknie się cła i VAT, tarcze nacinane DBA 500 za sztukę czyli 1000 dwie, a ściągnięcie wychodzi 1100 + ewentualne cło/VAT, klocki HPS na przód 370zł a ściągnięcie z US jak się zamknie w 430 to będzie dobrze
To chyba pierwszy taki przypadek, że w tym naszym smutnym jak pi kraju da się coś kupic w przyzwoitej cenie
Za to czasy dostawy podają takie że wysyłka z PG to przy tym super express

Zapytałem w tym Polskim sklepie o cenę klocków Hawk i tarcz DBA, i wychodzi to taniej niż ściąganie tarcz zza oceanu, nawet jeśli jakimś sposobem uniknie się cła i VAT, tarcze nacinane DBA 500 za sztukę czyli 1000 dwie, a ściągnięcie wychodzi 1100 + ewentualne cło/VAT, klocki HPS na przód 370zł a ściągnięcie z US jak się zamknie w 430 to będzie dobrze

To chyba pierwszy taki przypadek, że w tym naszym smutnym jak pi kraju da się coś kupic w przyzwoitej cenie

Za to czasy dostawy podają takie że wysyłka z PG to przy tym super express

500 za calosc: zamina amorkow, zalozenie klockow i przetoczenie tarcz.
Ale Panowie... Czeska rzeczywistosc znow mnie dopadla. To na prawde jest czeski film!
Dzisiaj gosc mi powiedzial, ze samochod jest gotowy do odbioru, ale mamy maly problem. Przyslali nie pasujace tylne amortyzatory. Efekt? Do 15 maja bede jezdzil na Przednich Bilsteinach i tylnych zuzytych. Tylko sie pociac!!
Misiek, jaki Polski sklep????
Ale Panowie... Czeska rzeczywistosc znow mnie dopadla. To na prawde jest czeski film!
Dzisiaj gosc mi powiedzial, ze samochod jest gotowy do odbioru, ale mamy maly problem. Przyslali nie pasujace tylne amortyzatory. Efekt? Do 15 maja bede jezdzil na Przednich Bilsteinach i tylnych zuzytych. Tylko sie pociac!!
Misiek, jaki Polski sklep????
niech zgadne, ten? http://www.hawkperformance.pl/ 

2013 Bugatti Veyron Zawieszenie KW, świecie Brisk, 2 Magnetyzery, Spoiler od EVO IV, Intercooler Iveco, orurowanie DIY, klocki przód BMW 328i, sprzeglo Radzikowski, Wałek inż Świątek, rozpórka kielichów, radio z mp3, pasy i szelki Sparco SOLD
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen
Auto Księzyno – nie polecam!!!!
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen
Auto Księzyno – nie polecam!!!!
- Od: 23 lut 2008, 18:36
- Auto: Zonda R swap z CCX
habzimierz napisał(a):niech zgadne, ten? http://www.hawkperformance.pl/
dokładnie, gdzieś tego linka tu wrzucałem
Dzieki.
Misiek??? Jak ty to zrobiles, ze przednie klocki dzialaja Ci bez zarzutow?! Jak dzisiaj odebralem samochod, musialem od razu zawracac do warsztatu. Kolcki cholernie bily przy hamowaniu. Okazalo sie, ze ich "zaczepy, ramiona" roznia sie od oryginalnych. Po zmianie na stare, bicie ustalo.
Musiales je jakos specjalnie dopasowywac? Masz oryginalne tarcze i zaciski? Zalamalem sie. Tylne pasuja, przednie bily, jak cholera.
Misiek??? Jak ty to zrobiles, ze przednie klocki dzialaja Ci bez zarzutow?! Jak dzisiaj odebralem samochod, musialem od razu zawracac do warsztatu. Kolcki cholernie bily przy hamowaniu. Okazalo sie, ze ich "zaczepy, ramiona" roznia sie od oryginalnych. Po zmianie na stare, bicie ustalo.
Musiales je jakos specjalnie dopasowywac? Masz oryginalne tarcze i zaciski? Zalamalem sie. Tylne pasuja, przednie bily, jak cholera.