woda pod nogami kierowcy
Strona 1 z 1
macie jakiś pomysł co to może byc?
Mam "madzie" 323 F S IV BJ 2.0 TD 1999 r.
Pod dywanikiem kierowcy wypływa mi skąś woda. Uzasadnienie byłoby (driura w podłodze) gdyby na dworze było mokro ale jest sucho.
Mam "madzie" 323 F S IV BJ 2.0 TD 1999 r.
Pod dywanikiem kierowcy wypływa mi skąś woda. Uzasadnienie byłoby (driura w podłodze) gdyby na dworze było mokro ale jest sucho.
-
kiler1983
Ja już od roku z tym się meczę. Kilka razy ściągałem tapicerkę podłogową, żeby to wysuszyć, bo myślałem, że to przez dziurawy dywanik, ale niestety to nie było to. Nie mam na razie pomysłu, skąd ta woda dostaje się do środka 
- Od: 8 lut 2010, 20:13
- Auto: Toyota Avensis 1,8 VVTI LPG
Ja w swojej BJ ostatnio zauważyłem wilgoć pod dywanikiem, było to po mglistej nocy. Muszę również uważać podczas opadów deszczu aby samochód nie stał na wzniesieniu przodem w dół, leci woda po kolumnie kierownicy, raz miałem 1 cm wody, dobrze że mam gumowe dywaniki. Może u Was jest to samo. Takie pierdoły związane z tym modelem stają się dla mnie bardzo irytujące.
- Od: 8 lis 2009, 21:57
- Auto: mazda BJ 2.0 DITD
mówisz po kolumnie kierownicy?! hmm ... to by znaczyło że gumy które są w otworze się zestarzały i przepuszczają. Ale ja ostatnio zauważyłem coś jeszcze, jak włączam klimatyzację to się robi dopiero mokro. Reasumując Twóje ( Justus25) obserwacje i moje możliwe że gdzieś w tym miejscu jest odprowadzenie skroplin z klimy i np. wąż się przeciął?!
Apropos dziur pod dywanikiem to znalazłem jedną pod nogami pasażera ale była niewielka chociaż dywanik był wilgotny, (lalus007) poszukaj może znajdziesz coś w okolicach progów.
Apropos dziur pod dywanikiem to znalazłem jedną pod nogami pasażera ale była niewielka chociaż dywanik był wilgotny, (lalus007) poszukaj może znajdziesz coś w okolicach progów.
-
kiler1983
Ja raczej wykluczam związek klimy z cieknącą wodą. Tak jak pisałem ta sytuacja ma miejsce gdy samochód stoi przodem z jakiegoś wzniesienia. Po otwarciu klapy zauważyłem mały strumyczek wody, ale nie miałem czasu się temu lepiej przyjrzeć. Może jest zatkany odpływ przez jakieś paprochy.
- Od: 8 lis 2009, 21:57
- Auto: mazda BJ 2.0 DITD
Miałem podobne przypadki w innych autach
sugeruje przejrzeć uszczelki od kierowcy zwłaszcza drzwi i także szyby przedniej od góry począwszy aż do dolnego lewego rogu!
Przeważnie woda zacieka pod uszczelkę a potem spływa po tapicerce wewnątrz i gromadzi się na dywaniku po pedałami.

Przeważnie woda zacieka pod uszczelkę a potem spływa po tapicerce wewnątrz i gromadzi się na dywaniku po pedałami.

Witam. Też miałem jeziorko pod nogami prowadząc swoją bj-tkę:D
Zatykałem co się dało i nic:( Okazało się że źle wklejona jest szyba. Ciekło na przednim słupku. Zeby zrobić to dobrze trzeba wyjąć szybę i wkleić na nowo. Ja wybrałem rozwiązanie bardziej ekonomiczne. Zdjełem osłony ze słupków przedniej szyby i pomazałem klejem do szyb. Jak się dobrze przyjżeć od środka to wygląda to dość hamsko ale za to jest suchutko :–) Pozdro
Zatykałem co się dało i nic:( Okazało się że źle wklejona jest szyba. Ciekło na przednim słupku. Zeby zrobić to dobrze trzeba wyjąć szybę i wkleić na nowo. Ja wybrałem rozwiązanie bardziej ekonomiczne. Zdjełem osłony ze słupków przedniej szyby i pomazałem klejem do szyb. Jak się dobrze przyjżeć od środka to wygląda to dość hamsko ale za to jest suchutko :–) Pozdro
-
maciekch1
nA szczęście pod nogami kierowcy mam sucho ale WILGOĆ (NIE WODA) plamy mokre jak niewyschnieta ścierka są po stronie pasażera. Spód wozu jest suchy. Skąd toto się bierze – Jest zlokalizowana przy stronie drzwi a progi są suche może od podłogi nie rozbieram jej ale widziałem gumowe zatyczki . Spód wozu widok z kanału jest suchy. Coraz bardziej mnie negatywnie Madzia zaskakuje – idealny silnik to nie wszytsko 
-
copyfield
Ja myślę, że bierze się to z podobnego powodu co u mnie. Też nie są to duże ilości, często też nie występuje ale jednak. Woda dostaje się kanalikami pod szybą, z tego co wiem ma ujście na rynience, z której powinna spływać. Niestety w moim przypadku albo z jednej strony gromadzi ona wodę, albo jest po prostu dziurawa.
- Od: 28 mar 2010, 17:50
- Auto: Mazda 323F BJ 2.0D, 1999r.
@kiler1983
Jak się okazało trafiłeś w dziesiątkę i po wielu godzinach przyczynę znalazłem. Niby niewielka dziura (śrubokręt się ledwo mieścił) pod dywanikiem na tych złączeniach ale w deszczowe dni kumulowało się i "bajorko" było. Dzięki
Jak się okazało trafiłeś w dziesiątkę i po wielu godzinach przyczynę znalazłem. Niby niewielka dziura (śrubokręt się ledwo mieścił) pod dywanikiem na tych złączeniach ale w deszczowe dni kumulowało się i "bajorko" było. Dzięki

- Od: 8 lut 2010, 20:13
- Auto: Toyota Avensis 1,8 VVTI LPG
lalus007 napisał(a):@kiler1983
Kolego gdzie mozna znalezc te odprowadzenia byc moze tez mam zapchane bo nie mialem mokrego dywanu od kierownicy a teraz jest i jak naciskam to az woda wychodzi. A suszylem go tydzien temu szuszarka.Butami tyle wody bym nie naniosl
- Od: 28 wrz 2009, 07:49
- Auto: Byla Mazda 323 2.0 DiTD 2000r 90KM
obecne VOLVO V40 2003r 116KM
Panowie pomóżcie 
U mnie dywanik mokry, doslownie wyciskam z niego wode pod nogami kierowcy.
Szyby parują masakrycznie...
Moze ktoś dokłądnie opisze na jakie miejsca zwrócic uwage ? Moze jakas fotka gdzie przedostaje sie woda ?
Co musze zdemontować zeby dostać sie do potencjalnych zagrożonyc miejsc?

U mnie dywanik mokry, doslownie wyciskam z niego wode pod nogami kierowcy.
Szyby parują masakrycznie...
Moze ktoś dokłądnie opisze na jakie miejsca zwrócic uwage ? Moze jakas fotka gdzie przedostaje sie woda ?
Co musze zdemontować zeby dostać sie do potencjalnych zagrożonyc miejsc?
- Od: 1 lis 2011, 10:22
- Auto: Mazda 323f / 1.6 / 2002
Strona 1 z 1