Przynajmniej tak powiedzieli w serwisie Mazdy w Bydgoszyczy Breakowi. Zapytał się czy serwisowali by Mazde z Vanklem to powiedzieli mu, że oni w serwisie nie ale w Bydgoszy jest taki Pit i on sie tym zajmuje
GRUDZIĄDZ – spotkania regionalne
Pit my za gbura Cie nie mamy, na spotach jak rozmawiamy na Twój temat to nie o tym czy napiszesz cos o OT, tylko o tym, że jesteś jedynym specjalistą od Vankla w Polsce:D
Przynajmniej tak powiedzieli w serwisie Mazdy w Bydgoszyczy Breakowi. Zapytał się czy serwisowali by Mazde z Vanklem to powiedzieli mu, że oni w serwisie nie ale w Bydgoszy jest taki Pit i on sie tym zajmuje
- Od: 19 kwi 2009, 17:57
- Auto: Mazda MX-3 1997 1.8 V6 LPG
poważnie tak mi powiedzieli.
Jeśli chodzi o offtop to ja rozumiem, że trzeba od czasu do czasu pomarudzić, ja po prostu powiedziałem swoje zdanie.
Czateria moim zdaniem nie jest zupełnie do wywalenia w kosmos bo dzięki niej może poznamy się trochę lepiej nie tylko w ramach swoich miast, ale i ogólnie w regionie, chociaż zawsze można było przed wprowadzeniem czaterii zajrzeć do wątku jakiegoś innego miasta.
na Mazdonaldzie ja jutro będę z obiema madziami
Jeśli chodzi o offtop to ja rozumiem, że trzeba od czasu do czasu pomarudzić, ja po prostu powiedziałem swoje zdanie.
Czateria moim zdaniem nie jest zupełnie do wywalenia w kosmos bo dzięki niej może poznamy się trochę lepiej nie tylko w ramach swoich miast, ale i ogólnie w regionie, chociaż zawsze można było przed wprowadzeniem czaterii zajrzeć do wątku jakiegoś innego miasta.
na Mazdonaldzie ja jutro będę z obiema madziami
http://www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
- Od: 1 sty 2009, 18:33
- Auto: Było 626GD Coupe 2.0i16V '89
Było MX-6 GE 2.5V6 '93
Było Xedos CA 1,6 16V '94
Jest Millenia TA 2,5V6 '95
haha no skoro taką koleżankę miałeś to nie dziwie sie ,że miło wspominasz
hmm co do wiaduktu...i tak był zbędny skoro już wcześniej z 10 lat zlikwidowali stację PKP u nas..ale i tak mimo to są miejsce gdzie warto się przejść
także liczę ,że jak w lato zjadę do PL na urlop to się w końcu pojawisz
nawet jak nie rx-em to chociaż mx-em
nie możesz mnie zawieść 
Moja Miłość, Duma, i Rozrywka :) http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=130442
huher napisał(a):....że jesteś jedynym specjalistą od Vankla w Polsce:D
hehe
break3r napisał(a):poważnie tak mi powiedzieli
(...)
Mrk – postaram się
Pit i Five mogliby z powodzeniem prowadzić polską edycję Top Gear
No i Globy jako maskotka od tekstów o urodzie aut, itp.

Ktoś wspomniał o Pile wcześniej – świetny przykład! Był "bunt narodu" z powodu tekstów "masz bmw to się nie będziesz mazdami zajmować" i paru innych spraw prywatnych, niby ja nie dbałem, itp. OK – nic na siłę, odszedłem. Miał ktoś dbać lepiej o to co ja stworzyłem. I co mamy teraz? Nic. Spotu nie było od dobrego pół roku, praktycznie nikt się nie udziela, itp. No ale ja nigdy nie byłem "nieoficjalnym pr"
Byłem zwykłym forumowiczem, a później klubowiczem, który to jakoś z pasji ogarnął. Ale widać inni wiedzieli lepiej – efekty niestety widać :/
Niezbyt miło...

Ktoś wspomniał o Pile wcześniej – świetny przykład! Był "bunt narodu" z powodu tekstów "masz bmw to się nie będziesz mazdami zajmować" i paru innych spraw prywatnych, niby ja nie dbałem, itp. OK – nic na siłę, odszedłem. Miał ktoś dbać lepiej o to co ja stworzyłem. I co mamy teraz? Nic. Spotu nie było od dobrego pół roku, praktycznie nikt się nie udziela, itp. No ale ja nigdy nie byłem "nieoficjalnym pr"
Niezbyt miło...
f*ck
haha Five jako Hammond bo najniższy, Pit jako Clarkson bo najwyższy, a Globy jako James bo tylko on pozostał
a torem testowym byłby tor obok giełdy w Bdg
od czegoś trzeba zacząć
nieoficjalnym PRem był/jest
Alien_Pila
i co prawda nie kojarzę sprawy Twojej, ale sam do nich sie odezwałem zapraszając ich na spot do Chełmna, co spowodowało jakiś niesmak wśród chłopaków i od razu szły teksty – co ja tam w ogóle robie w ich temacie itp itd. Tak więc nikt się nie pojawił, ale ciekawe jest to ,że (tak jak mówisz) nawet u siebie nic nie zrobią..no ale mniejsza już o nich
Z kolei ludzie z pomorskiego nigdy na nic nie narzekali ,nawet ,że tyle km do Chełmna jest i trochę osób się rok temu pojawiło (ale to było lato więc też inaczej..). Także ich zawsze z miłą chęcią zaproszę jeśli coś się będzie u Nas w okolicy działo 
nieoficjalnym PRem był/jest
Moja Miłość, Duma, i Rozrywka :) http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=130442
MRk napisał(a):haha Five jako Hammond bo najniższy, Pit jako Clarkson bo najwyższy, a Globy jako James bo tylko on pozostała torem testowym byłby tor obok giełdy w Bdg
od czegoś trzeba zacząć
![]()
nieoficjalnym PRem był/jestAlien_Pila
i co prawda nie kojarzę sprawy Twojej, ale sam do nich sie odezwałem zapraszając ich na spot do Chełmna, co spowodowało jakiś niesmak wśród chłopaków i od razu szły teksty – co ja tam w ogóle robie w ich temacie itp itd. Tak więc nikt się nie pojawił, ale ciekawe jest to ,że (tak jak mówisz) nawet u siebie nic nie zrobią..no ale mniejsza już o nich
Z kolei ludzie z pomorskiego nigdy na nic nie narzekali ,nawet ,że tyle km do Chełmna jest i trochę osób się rok temu pojawiło (ale to było lato więc też inaczej..). Także ich zawsze z miłą chęcią zaproszę jeśli coś się będzie u Nas w okolicy działo
Zjedź na sam dół forum wielkopolska, zobacz na datę założenia tematu, autora i co się później działo
f*ck
MRk napisał(a):haha Five jako Hammond bo najniższy, Pit jako Clarkson bo najwyższy, a Globy jako James bo tylko on pozostała torem testowym byłby tor obok giełdy w Bdg
od czegoś trzeba zacząć
![]()
hehe
MRk napisał(a):nieoficjalnym PRem był/jestAlien_Pila
Nie ma w tym klubie czegoś takiego, jak "nieoficjalny PR". Można było tego człowieka nazwać bardziej samozwańczym PR, choć i to nie jest dobre określenie, bo PR'ów rekrutujemy spośród aktywnych KLUBOWICZÓW. Mało tego, nie ma nawet takiego regionu jak "Piła". Gwoli wyjaśnienia, ustaliliśmy, że w Klubie regiony pokrywają się z podziałem administracyjnym na poziomie województw. Nie ma więc żadnego regionu Piła. Jest Wielkopolska i ma swojego PR'a. Nie ma też takich regionów jak Grudziądz, Inowrocław. Baaa, nie ma też regionów Bydgoszcz, Toruń, Włocławek. Jest region Kujawsko-Pomorski, który ma aż 3 PR'ów. W tym regionie odbywają się spotkania w kilku miastach (Bydgoszcz, Toruń, Grudziądz, itp.). Pieczę nad wszystkimi trzymają Ci właśnie PR'rzy, w porozumieniu z osobami z różnych miast, gdzie odbywają się spotkania (teoretycznie, praktyka jest nieco odmienna, choć mam nadzieję, że teoria będzie kiedyś praktyką). Tak więc nakreśliłem Wam, jak wygląda struktura terytorialna Klubu. Wiem, że dla wielu szokiem może być info, że MazdaSpeed, to nie zlepek małych samozwańczych regionów (jak rzeczona Piła) a ustrukturowiona tkanka.
MRk napisał(a):...i co prawda nie kojarzę sprawy Twojej, ale sam do nich sie odezwałem zapraszając ich na spot do Chełmna, co spowodowało jakiś niesmak wśród chłopaków i od razu szły teksty – co ja tam w ogóle robie w ich temacie itp itd. Tak więc nikt się nie pojawił, ale ciekawe jest to ,że (tak jak mówisz) nawet u siebie nic nie zrobią..no ale mniejsza już o nichZ kolei ludzie z pomorskiego nigdy na nic nie narzekali ,nawet ,że tyle km do Chełmna jest i trochę osób się rok temu pojawiło (ale to było lato więc też inaczej..). Także ich zawsze z miłą chęcią zaproszę jeśli coś się będzie u Nas w okolicy działo
Chłoptasie z Piły założyły sobie swój własny internetowy klubik – chwała Bogu, mamy ich z głowy. Teraz dopiero widać, że im Klub MazdaSpeed był potrzebny tylko po to, aby mieli swoje miejsce w sieci, aby mieli gdzie za darmochę postukać w klawisze (chyba żaden z "dymiących" nie był cżłonkiem Klubu, więc pisali u nas za nasze pieniądze). W ogóle mi nie żal, że już ich nie ma. My potrzebujemy ludzi, którzy chcą coś zrobić dla społeczności KLUBOWEJ, nie samozwańców, którzy, powtórzę – nie mają pojęcia o MS, a wątek traktują jak regionalny czat motoryzacyjny. Kiedy zwróciłem im uwagę, otrzymałem odpowiedź w tonie "to jest nasz temat i czego się tu wpierniczasz". Na mnie coś takiego działa jak płachta na byka. Zaczęły się przepychanki, więc poleciały bany. To jest forum Klubu, a ja jestem za tenże klub i jego kształt po części odpowiedzialny. Takich postaw w MS tolerować nie będziemy. Tutaj troszkę analogia do wczorajszego tekstu iceman'a, odnośnie "od kiedy mieszkam w Grudziądzu" (powiem Wam w zaufaniu, że w administracyjnej Bydgoszczy już też nie)
Pit napisał(a):tekstu iceman'a, odnośnie "od kiedy mieszkam w Grudziądzu" (powiem Wam w zaufaniu, że w administracyjnej Bydgoszczy już też nie)
Prostując to był żart z mojej strony, którego niestety nie zrozumiałeś

Przy okazji chciałbym podziękowac ekipie za dzisiejszego kameralnego spota
Nie nie prędkość była O.K., tylko zakręt był za ciasny.
www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
- Od: 19 wrz 2009, 20:08
- Auto: była Mazda 323F BA 1,5 Z5 LPG jest auto na "F' 2,0 16V
Wiem ,że nie ma czegoś takiego jak nieoficjalny czy samozwańczy PR
nie pamiętałem jak się sam nazwał ,czy to 1sze czy 2gie, ale tak czy siak, nie istnieje coś takiego jak nadawanie sobie tytułu
i też mi ich nie żal
nic a nic..tym bardziej ,że chłopaki poza nieuprzejmością ,wykazali się już przesadną samowolką..no ale mniejsza o większość
lepiej zdradź mi info jak prace nad rx-em?
z chęcią bym go ujrzał przy najbliższej okazji 
Grześka i tak nikt nie pobije
Poprzednio to chyba po 2-3 miesiącach wrzucił.
Co do grilla ja proponuje plażę na rudniku tylko nieco szybciej ok 18 godziny moglibysmy zbiórkę zrobić.
Co do grilla ja proponuje plażę na rudniku tylko nieco szybciej ok 18 godziny moglibysmy zbiórkę zrobić.
aż mi żal du..e ściska ,że nie będę mógł się zjawić hmm..ale mam nadzieję ,że jak zjadę to sobie może wynajmiemy w Rudniku jakiś domek? tak żeby można było popić
te na miejskiej duże domki są spoko
tylko już nie pamiętam cen wynajmu, ale skoro tam będziecie to się byście mogli zorientować
i wtedy można czy to grilla czy ognisko zrobić, a w dodatku zakrapiane 
wiem że jesteś zazdrosny i to widać na każdym kroku, ale zrozum ,że my sobie wystarczymy i nie wkręcisz się na trójkąt
no jedynie ,że za drobną opłatą 
a tak na powagę to co myślicie o wynajęciu domku/ów na chociaż jedną noc? wtedy można by było region cały zaprosić
z pomorskiego podejrzewam ,że też by się ktoś zjawił 

a tak na powagę to co myślicie o wynajęciu domku/ów na chociaż jedną noc? wtedy można by było region cały zaprosić
jeszcze tego dokładnie nie wiem ,bo nie rezerwowałem biletu. ostatnio troche krucho z pracą miałem także się muszę pierw odbić i wtedy pomyślimy
ale i tak pewnie nie prędzej niż czerwiec
może wtedy sie chociaż zmobilizuje by zrobić ten przegląd hehe bo poza Chełmno to raczej nie wyjeżdżam
z tego co pamiętam to domki były 6osobowe (2 pokoje , jeden duży, łazienka i kuchnia) i wychodziło przy komplecie ludzi ok 20-30 zł na głowe za noc. nie mam jednak pewności i nie wiadomo czy cośsie nie zmieniło bo byłem tam hmm 2-3 lata temu...ale miło wspominam
to był jeden z wypadów po którym nie mogłem patrzeć na alko przez kilka dni 
Nie wiem czy nie będziecie mieli wtedy o tej porze możliwość znalezienia wolnego domku