Witam,
Jestem posiadaczem 323C r97. i od jakiegoś czasu, prawie cały czas pali mi się kontrolka od ręcznego.
Czasami przestanie się świecić, ale to z reguły na chwilę. Ręczny generalnie działa, ale coś jest nie tak..
Będę wdzięczny za pomoc lub wskazanie warsztatu, który usunie tę usterkę w Warszawie.
Pozdrawiam
Tomek
Kontrolka od ręcznego – cały czas się pali
Strona 1 z 1
kosteq7 napisał(a):masz za malo plynu hamulcowego, dolej do zbiorniczka do poziomu MAX i kontrolka przestanie swiecic
Jestem laikiem jeśli chodzi o samochody, ale czy jest jeden zbiorniczek na płyn hamulcowy ?
Można dolać płynu czy powinien być płyn wymieniony, dolany tej samej firmy
- Od: 2 kwi 2010, 10:31
- Auto: Mazda 6
2003
2.0, 136 KM
raz tak miałem po zamontowaniu instalacji gazowej. myślałem że może panowie którzy zakładali mi gaz ruszyli coś przy czujniku od ręcznego i dlatego się cały czas świeci. problem się rozwiązał gdy nagle w mieście zabrakło mi hamulca
okazało się że złamali przewód którym płynął płyn hamulcowy, przez co cały zleciał
Przychodzisz na ten świat jako oryginał, nie odchodź z niego jako czyjaś kopia...
- Od: 21 maja 2009, 18:13
- Auto: Mazda 323f 1,5 16v 95r
smigly napisał(a):okazało się że złamali przewód którym płynął płyn hamulcowy, przez co cały zleciał
No to fachowcy z nich. Przez ich niekompetencję ktoś mógł zginać...
Nie jestem pewien ale w Tym modelu C nie ma chyba czujnika przy klockach. Jak dobrze pamiętam to klocki na wykończeniu strasznie piszczą, bo jest tam zamontowana jakaś blaszka. Dobrze myślę?
Jakiś tam podpis Leszka :P
U mnie też kontrolka ręcznego mrygała podczas jazdy, okazało się ze trochę poziom płynu spadł i ten pływaczek co tam jest w środku pod korkiem "falował" i czasem dawał sygnał ze za mało płynu. Ja akurat wymieniłem płyn bo wody złapał, ale jak ktoś ma płyn świeży to może tylko dolać, tylko trzeba wiedzieć czy ma się DOT 4 czy DOT 3
tak w BA jako czujnik zużycia klocków jest blaszka która piszczy niemiłosierni jak klocki są na wykończeniu.
tak w BA jako czujnik zużycia klocków jest blaszka która piszczy niemiłosierni jak klocki są na wykończeniu.

ssij mnie wydech, liż mnie felgę :P
- Od: 1 sty 2009, 23:09
- Auto: 3 '03r BK 2.0i 16V 150 KM
kosteq7 napisał(a):masz za malo plynu hamulcowego, dolej do zbiorniczka do poziomu MAX i kontrolka przestanie swiecic
Kupiłem płyn i dolałem, a kontrolka od razu zgasła, jeszcze raz dzięki za pomoc

Dodam, że poziom płyny był ponad minimum, a mimo to kontrolka paliła się, ale jest już OK, a to jest najważniejsze.
Pozdrawiam
Tomek
- Od: 2 kwi 2010, 10:31
- Auto: Mazda 6
2003
2.0, 136 KM
Strona 1 z 1