626 GE FS
hej zastanawiam sie co zrobic bo zaczal sie problem dymienia olejem. bawic sie w remont czy jak znalazlem dobry motor za 1tys zl to poprostu zeswapowac. to straszny dylemat i nie wim co robic spac przez to nie moge
www.mazdaspeed.pl
frankiliki napisał(a):hej zastanawiam sie co zrobic bo zaczal sie problem dymienia olejem. bawic sie w remont czy jak znalazlem dobry motor za 1tys zl to poprostu zeswapowac. to straszny dylemat i nie wim co robic spac przez to nie moge
DamianMX6 napisał(a):frankiliki napisał(a):hej zastanawiam sie co zrobic bo zaczal sie problem dymienia olejem. bawic sie w remont czy jak znalazlem dobry motor za 1tys zl to poprostu zeswapowac. to straszny dylemat i nie wim co robic spac przez to nie moge
Rób SWAP i po sprawie pisz do Damian626 memberlist.php?mode=viewprofile&u=14823 ostatnio miał silnik 2.0 w pięknym stanie o ile pamiętam to chciał 800 lub 900zł, źródło pewne, wielokrotnie u niego kupowałem i chłop jest wyjątkowo słowny, uczciwy i ma bardzo dobre ceny. Chyba że masz pewność że ten twój silnik jest faktycznie w bdb stanie, ale to i tak u damiana626 oszczędzisz jeszcze 200zł.
bazyl wspaniały napisał(a):Potwierdzam, dodał bym jeszcze że niesamowicie cierpliwy w moim przypadku
bazyl wspaniały napisał(a):DamianMX6 napisał(a):frankiliki napisał(a):hej zastanawiam sie co zrobic bo zaczal sie problem dymienia olejem. bawic sie w remont czy jak znalazlem dobry motor za 1tys zl to poprostu zeswapowac. to straszny dylemat i nie wim co robic spac przez to nie moge
Rób SWAP i po sprawie pisz do Damian626 memberlist.php?mode=viewprofile&u=14823 ostatnio miał silnik 2.0 w pięknym stanie o ile pamiętam to chciał 800 lub 900zł, źródło pewne, wielokrotnie u niego kupowałem i chłop jest wyjątkowo słowny, uczciwy i ma bardzo dobre ceny. Chyba że masz pewność że ten twój silnik jest faktycznie w bdb stanie, ale to i tak u damiana626 oszczędzisz jeszcze 200zł.
Potwierdzam, dodał bym jeszcze że niesamowicie cierpliwy w moim przypadku
frankiliki napisał(a):narazie zalalem doktora firmy Xeramic zobacze co sie stanie jak sie zapchaja kanaly to przyspieszy sie wymiana silnika jak nie to jesczze troche tak pojezdze:P o moich odczuciach i i samochodu bede informowal:P
DamianMX6 napisał(a):bazyl wspaniały napisał(a):Potwierdzam, dodał bym jeszcze że niesamowicie cierpliwy w moim przypadku
Noooooooo, ostatnio jak byłem to widziałem te twoje drzwi i silnik o którym pisałem.
Jedz po te drzwi bo spleśniejąjak tak dalej będziesz zwlekał
. Może zainteresują cię wysoki podłokietnik i podgrzewane fotele z przełącznikami bo też miał.
bazyl wspaniały napisał(a):No w sobotę jadę w końcu
frankiliki napisał(a):jakbys mogl to wysli mi na pw nr tel do damiana bylbym wdzieczny.w sumie masz racje a kasa to nie problem gorzej z czasem bo jade do szwecji we wtoek na 2 miesiace przez ten czas blacha bedzie ogarniana wygluszenia itp. po powrocie zajme sie silnikiem i cche pogadac z nim czy da rade go przytrzymac do czerwca
frankiliki napisał(a):panowie na powaznie teraz.Moze nie jeswtem mechanikiem ale podstawy zasad dzialania silnika spalinowego znam.co z czym wspolpracuje szczelnosc kompresja itp. ale nie moge znaezc sensownego wytlumaczenia na to co sie dzieje po odpaleniu silnika po nocnym postoju.
DamianMX6 napisał(a):frankiliki napisał(a):panowie na powaznie teraz.Moze nie jeswtem mechanikiem ale podstawy zasad dzialania silnika spalinowego znam.co z czym wspolpracuje szczelnosc kompresja itp. ale nie moge znaezc sensownego wytlumaczenia na to co sie dzieje po odpaleniu silnika po nocnym postoju.no to coś słabo znasz
Tematów o tym jest bez liku i gdyby ci sie chciało poszukać to z pewnością byś znalazł odpowiedź.
Sprawa jest bardzo prosta. Dymi po odpaleniu ponieważ silnik jest zimny i pierścienie które są już znacznie zużyte/uszkodzone ten olej przepuszczają, po nagrzaniu pierścienie rozszerzają się, uszczelniają i nie dymi , ot i cała tajemnica.
P.S. też nie jestem mechanikiem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6