Wyświetlacz czujnika cofania
a moj czujnik kosztowal 25funtow, z UK ale i na allegro widzialem takie za 100 zl to i po co przeplacac .................................. 
-
gienek_swirus
a to cos dla tych co nie chca dziurawic zderzaka:
http://cgi.ebay.co.uk/No-Holes-Car-Park ... 240%3A1318
kurczaki pieczone – cfaniaki podniesli cene o 30 fucioli (koniec promocji)
chyba dobrze to sie im przedaje w takim ukladzie.
http://cgi.ebay.co.uk/No-Holes-Car-Park ... 240%3A1318
kurczaki pieczone – cfaniaki podniesli cene o 30 fucioli (koniec promocji)

- Od: 9 maja 2009, 18:27
- Auto: Mazda 6 TS GY 136 KM
To jak ktos zalozy jeszcze ten magnetyczny to ja poprosze o kolejna opinie. Tez bym zalozyl, ale sie bojam 
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
no to obczilem sprawe z tymi magicznymi sensorami
http://www.parkingdynamics.co.uk/Vehicl ... namics-PD1
przy zakupie 2 sztuk jest po 5 funtow taniej kazdy zestaw czyli 65pounds. a przy 3 zestawach wychodzi po 60 za zestaw tylnego sensoru – wiec jak sie znajda chetni moze kupic 3 i bedzie elegancko
kto w to wchodzi
http://www.parkingdynamics.co.uk/Vehicl ... namics-PD1
przy zakupie 2 sztuk jest po 5 funtow taniej kazdy zestaw czyli 65pounds. a przy 3 zestawach wychodzi po 60 za zestaw tylnego sensoru – wiec jak sie znajda chetni moze kupic 3 i bedzie elegancko
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
kto w to wchodzi
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,672 ... ginal.html
nawet na torze wyscigowym nie jestes bezpieczny
sprzedam alusy do mazdy 6 pojedynczo lub w komplecie – info na PW
sprzedam olej Dexelia Ultra 5W30
nawet na torze wyscigowym nie jestes bezpieczny

sprzedam alusy do mazdy 6 pojedynczo lub w komplecie – info na PW
sprzedam olej Dexelia Ultra 5W30
- Od: 9 maja 2009, 18:27
- Auto: Mazda 6 TS GY 136 KM
CIAO
Czy ktoś jest w temacie przemalowania czujników? Większość chińskiego sprzęta jest w kolorze czarnym a niestety moja puszka jest szara. Czy po pomalowaniu takiego rodzaju sensora jak na tej aukcji coś będzie nie tak?
http://www.allegro.pl/item797016767_czu ... _ag22.html
Wyczytałem że ktoś doradzał sprayem akrylowym (na wodzie) i nie więcej jak dwie warstwy...
Proszę o opinie ludzików, którzy są po takim doświadczeniu...
Pozdro600 z Texasu
Czy ktoś jest w temacie przemalowania czujników? Większość chińskiego sprzęta jest w kolorze czarnym a niestety moja puszka jest szara. Czy po pomalowaniu takiego rodzaju sensora jak na tej aukcji coś będzie nie tak?

Wyczytałem że ktoś doradzał sprayem akrylowym (na wodzie) i nie więcej jak dwie warstwy...
Proszę o opinie ludzików, którzy są po takim doświadczeniu...
Pozdro600 z Texasu
Dyzioo
Ja przemalowywałem fabryczną zaprawką, taką z pędzelkiem (dwie warstwy) – mam metalik – więc później poprawiłem bezbarwną emalią do paznokci, ponieważ to mała powierzchnia wygląda idealnie jak fabryczny, do tego trwałe bo już kilkadziesiąt razy był myty ręcznie szczotą i nic nie zlazło.
- Od: 20 maja 2009, 12:32
- Auto: mazda 6 2006 2,0 diesel 143KM
No wiec i ja jestem juz po założeniu czujników. Nie spodziewałem sie że będzie tak dużo roboty
. Miałem wcześniej GrandVojagera i tam założenie zajeło mi znacznie mniej czasu.
Na śmierc zapomniałem że w Madzi światła cofania są w klapie bagażnika i żeby dostać sie do przewodów musiałem rozebrać pół bagażnika. Teraz jestem duuuużo mądrzejszy i znalezienie ich i cala instalacja, zajęłaby mi godzinkę
Pokuszę się nawet o stwierdzenie że przy kolejnej "szóstce" nie zdejmowałbym nawet zderzaka.
Gdyby ktoś miał jakieś pytania to proszę pytać
Tutaj rozebrana madzia

A tutaj już skończona

Na śmierc zapomniałem że w Madzi światła cofania są w klapie bagażnika i żeby dostać sie do przewodów musiałem rozebrać pół bagażnika. Teraz jestem duuuużo mądrzejszy i znalezienie ich i cala instalacja, zajęłaby mi godzinkę
Tutaj rozebrana madzia

A tutaj już skończona

"Ziemia ojców ma tę moc, która mi po nocach nie da słodko spać"
- Od: 7 mar 2010, 18:31
- Auto: Mazda6 2.0d Hatchback
2008 TS2 (140)
Był
Citroen C5 2.0 D 2001
Passat 2.0 TDI Sport 2006
Honda Accord 2.0 PB 2005
Rover 75 2.0 D 2002
Mazda 6 2.0 D 2004
Laguna 1.9 Cdti 2007
Chrysler GrandVojager 3.3 Pb
2004
Audi A6 1.9 D 2002
Audi A6 1.9 d 2005
jinxsior napisał(a):No wiec i ja jestem juz po założeniu czujników. Nie spodziewałem sie że będzie tak dużo roboty. Miałem wcześniej GrandVojagera i tam założenie zajeło mi znacznie mniej czasu.
Na śmierc zapomniałem że w Madzi światła cofania są w klapie bagażnika i żeby dostać sie do przewodów musiałem rozebrać pół bagażnika. Teraz jestem duuuużo mądrzejszy i znalezienie ich i cala instalacja, zajęłaby mi godzinkęPokuszę się nawet o stwierdzenie że przy kolejnej "szóstce" nie zdejmowałbym nawet zderzaka.
Tutaj rozebrana madzia
A tutaj już skończona
Ja mam – od czego zaczac rozbieranie klapy w kombiaku zeby zdjac wszystko co plastikowe. Dalej juz chyba sobie proadze... jesli uwazasz, ze nie, napisz co sie da
Hej.
Jeśli chodzi o klapę w kombi to nie wiem
, ale domyślam się ze jest podobnie i nie trzeba jej rozbierać.
W moim przypadku najważniejsze było zdjąć lewą górną plastykowa półkę. Tą gdzie jest lampeczka i otwieranie siedzeń. Po zdjęciu jej, znajdziesz tam dwie kostki, mechanizm pompowania poduszki powietrznej i jakies przewody. Interesuje cię tylko ta wieksza kosta, jak popatrzysz na przewody wychodzace z niej to zobaczysz ze ida do gory w tylnym slupku.
Ja rozczepilem ta koste, przekrecilem zaplon, wsadzilem wsteczny i kabelkiem szukalem ktory przewod daje prad na czujniki. Nie wiem jak to bedzie u Ciebie, ale u mnie byl to drugi przewod od prawej strony
. Dla pewności wrzuciłem na luz i wtedy nie powinno byc na nim napiecia. Mase dalem do jednej ze srób przykreconych do nadwozia. Wszystko ladnie puściłem pod boczkiem. Przewody od czujnikow przepuściłem przez jeden maly otwor ktory u mnie byl zasilepiony taśma ( na podlodze bagażnika).
Gdybym mial to robic jeszcze raz nie zdejmowalbym zderzaka. Miejsca nad belka zderzeniowa jest duzo i czujniki ladnie sie tam wpasuja. Jeśli jednak chcesz miec nad wszystkim kontrole to bez zderzaka bedzie ci latwiej.
Taka mała rada. Naklej sobie tesme i pomierz wszystko na założonym zderzaku, bedziesz mial wiecej pkt. odniesienia
Powodzenia
Jeśli chodzi o klapę w kombi to nie wiem
W moim przypadku najważniejsze było zdjąć lewą górną plastykowa półkę. Tą gdzie jest lampeczka i otwieranie siedzeń. Po zdjęciu jej, znajdziesz tam dwie kostki, mechanizm pompowania poduszki powietrznej i jakies przewody. Interesuje cię tylko ta wieksza kosta, jak popatrzysz na przewody wychodzace z niej to zobaczysz ze ida do gory w tylnym slupku.
Ja rozczepilem ta koste, przekrecilem zaplon, wsadzilem wsteczny i kabelkiem szukalem ktory przewod daje prad na czujniki. Nie wiem jak to bedzie u Ciebie, ale u mnie byl to drugi przewod od prawej strony
Gdybym mial to robic jeszcze raz nie zdejmowalbym zderzaka. Miejsca nad belka zderzeniowa jest duzo i czujniki ladnie sie tam wpasuja. Jeśli jednak chcesz miec nad wszystkim kontrole to bez zderzaka bedzie ci latwiej.
Taka mała rada. Naklej sobie tesme i pomierz wszystko na założonym zderzaku, bedziesz mial wiecej pkt. odniesienia
Powodzenia
"Ziemia ojców ma tę moc, która mi po nocach nie da słodko spać"
- Od: 7 mar 2010, 18:31
- Auto: Mazda6 2.0d Hatchback
2008 TS2 (140)
Był
Citroen C5 2.0 D 2001
Passat 2.0 TDI Sport 2006
Honda Accord 2.0 PB 2005
Rover 75 2.0 D 2002
Mazda 6 2.0 D 2004
Laguna 1.9 Cdti 2007
Chrysler GrandVojager 3.3 Pb
2004
Audi A6 1.9 D 2002
Audi A6 1.9 d 2005
Hm, ja chce to troche inaczej zrobic – magnetyczny, a swoja droga pytalem o klape, bo tez chce ja rozebrac z innych powodow
Ale dzieki, przyda sie i tak 
domin1979 napisał(a):Ja mam nawet fajny patent założony w niemieckim ASO. Z tyłu nad siedzeniem pasażerów do podsufitki przyczepiony jest malutki, okrągły wskaźnik z kolorami zielonym, żółtym i czerwonym w zależności od odległości. No i oczywiście sygnał dźwiękowy. Fajna sprawa, że można go widzieć w lusterku wstecznym. A schowka trochę szkoda, przydaje się jednak.
Mam to samo
scichy napisał(a):A czy ktos widzial czujniki cofana, ale takie zeby wewnetrzny wyswietlacz wygladal nie-festyniarsko? Wszystko co ogladalem to jakies takie tandetne bylo... Moze cos widzieliscie fajnego...?
dziegiel napisał(a):A czy mogę prosić o jakiś link jak to wygląda albo gdzie można to kupić?
Montowane również w niemieckim ASO

maselek napisał(a):scichy napisał(a):A czy ktos widzial czujniki cofana, ale takie zeby wewnetrzny wyswietlacz wygladal nie-festyniarsko? Wszystko co ogladalem to jakies takie tandetne bylo... Moze cos widzieliscie fajnego...?dziegiel napisał(a):A czy mogę prosić o jakiś link jak to wygląda albo gdzie można to kupić?
Montowane również w niemieckim ASOplus czujniki w kolorze nadwozia
ALE WIOCHA
Niezbyt to ładnie wygląda. Myślałem że ASO w Niemczech bardziej się postara.
- Od: 8 sie 2009, 09:52
- Auto: MAZDA 6 '03 MZR-CD GY 121KM
Zamieszczam odnośnik do stronki którą przypadkowo znalazlem, jest to dokładny schemat montażu czujników "Park Pilot Bosch-a " chyba takie montuje ASO? Może komuś sie przyda przy montażu czegoś podobnego ( wiadomo gdzie się podpiąć, ja wykorzystałem przy czujnikach za 20 Euro z Ebaya, śmigają aż miło).Dotyczy M6 Hatch i Sedan. 

- Od: 10 lut 2010, 03:42
- Auto: Mazda 6 1.8 TS 2003 hatch