Myślałem, że przełącznik to jedna całość razem z tym od świateł i do założenia trzeba ściągać kierownicę, ale jak widać na zdjęciu niekoniecznie. Czy zatem to faktycznie taki prosty mod na jaki wygląda? Może ktoś natknął się na oryginalną fotorelację ta tym zagramanicznym forum i ma linka...
Przełącznik z płynną regulacją pracy wycieraczek (323F BJ)
Kiedyś, gdzieś, teraz nie mogę znaleźć....widziałem na zagranicznym forum moda polegającego na przełożeniu przełącznika wycieraczek na taki z 626 z płynną regulacją.

Myślałem, że przełącznik to jedna całość razem z tym od świateł i do założenia trzeba ściągać kierownicę, ale jak widać na zdjęciu niekoniecznie. Czy zatem to faktycznie taki prosty mod na jaki wygląda? Może ktoś natknął się na oryginalną fotorelację ta tym zagramanicznym forum i ma linka...
Rzeczywiście – wystarcza zmiana przełącznika
.
http://www.club323f.com/club323f/forum/ ... hp?t=23567
http://www.club323f.com/club323f/forum/ ... hp?t=23567
- Od: 6 paź 2008, 17:56
- Auto: mazda dwa zero
Jak działa ta płynna regulacja? bo pierwszy raz o takim czymś słyszę.
karmazyn33 napisał(a):Jak działa ta płynna regulacja? bo pierwszy raz o takim czymś słyszę.
Możesz ustawić odstęp czasu jaki mija między uruchamianiem się wycieraczek w trybie przerywanym*. Chcesz szybciej przekręcasz w stronę F, wolniej w stronę S. Ot taki bajer
*(jak jest w trybie ciągłym – nie pamiętam).
Madzia sprzedana, na forum na pewno jeszcze wrócę ;)
- Od: 16 paź 2009, 13:17
- Auto: Była 323f BJ – dzielnie służyła, ale sprzedana. Jeszcze tu wrócę :)
Aha czyli taka czasówka. Dzięki
Ja mam ten moduł z 636 zamontowany u siebie już od 2 lat... nie ma żadnego problemu. Wymiana trwa dosłownie minuty... Kupiłem na allegro niestety cały przełącznik ale warto było!
Motocykle są wszędzie.... no i mazdy 
- Od: 2 lip 2006, 12:53
- Auto: 6-ka 2.0 Diesel 140 KM 2008 rok
witam, może w tym temacie mi ktoś pomoże, otóż w maździe ojca 323F bj cos się chrzani z "czasówką" po włączeniu słychać kilka cyknięć z okolic kierownicy/kolumny kierownicy pierwsze dwa machnięcia wycieraczek wyglądają ok, potem dłuuuuuga przerwa i kolejne machnięcie a potem to już mi się cierpliwość kończy, gdzie znajduje się odpowiedzialny za to moduł? w przełączniku czy gdzieś osobno?
- Od: 23 paź 2009, 12:34
- Auto: 323F DiTD '99
Pasuje też moduł od mazdy 6 (różni się jedynie trochę innym oznaczeniem czasówki na manetce), zamontowałem w 15 minut 
Zastanawiam się też na zmianą przełącznika do świateł/kierunkowskazów na taki od 6 (akurat mam:) – ma dodatkowo włącznik do świateł przeciwmgielnych, ale chyba trzeba będzie przeciągnąć dodatkowo dwa kable (na złączce są dwa piny więcej, niż w 323f).
blondi's boyfriend wygląda na to, że moduł jest w przełączniku.
Zastanawiam się też na zmianą przełącznika do świateł/kierunkowskazów na taki od 6 (akurat mam:) – ma dodatkowo włącznik do świateł przeciwmgielnych, ale chyba trzeba będzie przeciągnąć dodatkowo dwa kable (na złączce są dwa piny więcej, niż w 323f).
blondi's boyfriend wygląda na to, że moduł jest w przełączniku.
- Od: 17 wrz 2008, 08:24
- Auto: Mazda 323f BJ '02 ZM
Borys napisał(a):Chyba z poliftowej i dalej z M3, M6... Oczywiście nie z sedanów
Witam, mam takie pytanka. Dlaczego nie z sedanów? Jaki przełącznik zamontować do BJ-a z `99?
Czytałem to kolega do `02 tak dostał odpowiedź. Aha i czy ważny jest rocznik przełącznika, czyli przed i po liftowy ma znaczenie. Dzięki z góry za odpowiedź
Mazda 323f BJ, 1.8, 114KM