Problem z podświetleniem wyświetlacza radia
Strona 1 z 1
Od pewnego czasu mam problem z podświetleniem wyświetlacza radia. Podświetlenie działa bez problemu po włączeniu świateł, oraz co ciekawe tylko z rana po przekręceniu kluczyka przed odpaleniem auta po odpaleniu przestaje świecić. Po zrobieniu testu wyskoczyły dwa błędy DTC 10:Er01 oraz DTC 10:Er02 ale chyba oba dotyczą napędu CD, jednak ten działa bez najmniejszego problemu zarówno na zwykłych płytaj jak i MP3. Może ma ktoś jakiś pomysł albo sugestie czym to moze być spowodowane.
- Od: 5 gru 2007, 13:51
- Auto: Mazda 3 MZ-CD 1.6
Witam, wracam do wątku, bo chyba warto. Problemem okazały się przepalone żaróweczki od pokręteł klimatyzacji. Dopiero teraz składając zbieg zdarzeń wszystko składa się w logiczną całość. Przy pokazaniu się problemu przepaliła się druga żaróweczka, jeździłem tak i dopiero trzecia przepalona żaróweczka skłoniła mnie do ich wymiany. Po wymianie, podświetlenie radia wróciło do pełnego funkcjonowania. Teraz pozostaje się tylko cieszyć pełnym podświetleniem. 
- Od: 5 gru 2007, 13:51
- Auto: Mazda 3 MZ-CD 1.6
Strona 1 z 1