mazda 6 2.0d/mps hamulce
Strona 1 z 1
no dobra panie i panowie, ja mam taie pytanko dosc powazne, z racji faktu strasznego iz w mojej m6 2,0d zardzewialy tloczki hamulcowe w zaciskach przednich, zaczalem sie zastanawiac nad zalozeniem tych od m6 mps wraz z tarczami... robil moze ktos kiedys cos takiego albo moze wie ze to sie nie ma prawa udac??:P bo podejrzewam ze hamulce w mps sa inne/mocniejsze
- Od: 12 gru 2008, 19:04
- Auto: mazda 323f ba 1,5
Zadzwoń do Jaksy i się zapytaj. Możliwe, że są większe tarcze, ale tego nie wiem do końca – podobno tak jest z Accordem (Type-R ma większe tarcze, zaciski i np. inne koła już muszą tam być)
Z tego co wyczytałem, to tarcze w MPS mają 320 mm, natomiast reszta 6-tek ma tarcze 280 mm.
dokładnie... Tak czy inaczej zapytaj się jeszcze zawodowca w temacie.
Mozesz kolego odpuscic sobie ten pomysł chyba ze, wymienisz zwrotnice , zaciski , jarzma i t d nie wspomne o felgach , 16 calowych nie zalozysz na zaciski od MPS .
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):Mozesz kolego odpuscic sobie ten pomysł chyba ze, wymienisz zwrotnice , zaciski , jarzma i t d nie wspomne o felgach , 16 calowych nie zalozysz na zaciski od MPS .
ponoc nie wszystkie 17tki wejda.
MPS to troche inna "6tka" jednak.
-
Stivi
Dokładnie. Ostatnio robiłem klimie gdzie gościu śmiga MPSem i mówił że minimum to 17"
U niego hamulce przy 18" dużo bardziej zapełniały prześwit niż u mnie przy 17"
PS: Taki małe OT. Wpakowałem się do tego MPSa (nie jeździłem) i szczerze mówiąc byłem mocno rozczarowany 2ma rzeczami. Fotele słabo wyprofilowane – boczki kiepsko trzymają – zwłaszcza że jest skóra (poślizg) – i rzekłbym, że przy cywilnych welurowych fotelach jest lepiej. A druga kwestia to BOSE – ostatnio zamontowałem odseparowany zestaw na przód za 300 i gra lepiej niż to wielkie BOSE. Ok zostajemy przy hamulcach
U niego hamulce przy 18" dużo bardziej zapełniały prześwit niż u mnie przy 17"
PS: Taki małe OT. Wpakowałem się do tego MPSa (nie jeździłem) i szczerze mówiąc byłem mocno rozczarowany 2ma rzeczami. Fotele słabo wyprofilowane – boczki kiepsko trzymają – zwłaszcza że jest skóra (poślizg) – i rzekłbym, że przy cywilnych welurowych fotelach jest lepiej. A druga kwestia to BOSE – ostatnio zamontowałem odseparowany zestaw na przód za 300 i gra lepiej niż to wielkie BOSE. Ok zostajemy przy hamulcach
hallo86 napisał(a):no dobra panie i panowie, ja mam taie pytanko dosc powazne, z racji faktu strasznego iz w mojej m6 2,0d zardzewialy tloczki hamulcowe w zaciskach przednich
Tragedia z tymi hamulcami w M6
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
tarcza z MPS'a to 330mm
niestety trzeba wymienić wszystko, jarzma, tarcze, zaciski, klocki i kosztuje to w pigułe...
ja biję się z myslami... Szukam na razie kogoś kto mi konkretnie odpowie na pytanie "czy można czy da się?" Co z półosiami w takim przypadku?
niestety trzeba wymienić wszystko, jarzma, tarcze, zaciski, klocki i kosztuje to w pigułe...
ja biję się z myslami... Szukam na razie kogoś kto mi konkretnie odpowie na pytanie "czy można czy da się?" Co z półosiami w takim przypadku?
Welcome to the Internet,
where men are men,
women are men,
and children are FBI agents.
where men are men,
women are men,
and children are FBI agents.
- Od: 4 cze 2009, 09:00
- Auto: Mazda 6 GY, 2.0 CD 143KM(166), Mazda MX-3 2.5 V6 KL-ZE
Witam czy wiadomo moze cos wiecej w tym temacie
?
mam calego Mpesa na czesci co musze wyciagnac i wrzucic do swojego traktora aby wszystko pasowalo i hamowalo
??
mam calego Mpesa na czesci co musze wyciagnac i wrzucic do swojego traktora aby wszystko pasowalo i hamowalo
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
Strona 1 z 1