wymiana żarówek tylnej lampy zespolonej
Strona 1 z 1
Może ktoś mi odpowie jak dostać się do tylnej lampy zespolonej Mazdy 323f 1.5 95r. aby mieć dostęp do żarówek. Domyślam się ,że to jest drobny problem ale po odkręceniu dwóch wkrętów na osłonie lampy nie bardzo wiem jak dalej postąpić aby ją zdjąć, nie chce tego robić siłowo aby nie uszkodzić. Może tam trzymają tylko zatrzaski?
-
jania54
Było... instrukcja obsługi się kłania auta: http://instrukcja.pl/i/mazda_323f_instrukcja_obslugi
1) odkręcasz dwie śruby – śrubokrętem "+"
2) lewą lampę przesuwasz w lewo, prawo w prawo – z boku lampa jest wczepiana na bolce.
1) odkręcasz dwie śruby – śrubokrętem "+"
2) lewą lampę przesuwasz w lewo, prawo w prawo – z boku lampa jest wczepiana na bolce.
Mazda 323F BA 1.8 16V BP '98
tak jak powiedział don2x44
odkręcasz 2 śrubki krzyżakowe a następnie uderzasz w lampę od strony bagażnika – są tam takie 2 bolce i one wyskakuja ze swojego mocowania. uważaj żebyś lampą lakieru nie porysował
odkręcasz 2 śrubki krzyżakowe a następnie uderzasz w lampę od strony bagażnika – są tam takie 2 bolce i one wyskakuja ze swojego mocowania. uważaj żebyś lampą lakieru nie porysował
- Od: 7 sie 2008, 11:39
- Auto: Mazda 323F BA '96 1,5 STAG
tak jak mowi luki
mozesz ewentualnie podwazyc DELIKATNIE plaskim srubokretem.. dlatego tak podkresilem delikatnie, bo ja zrobilem to za mocno ;p i troszku mi sie ulamal plastik. dlatego uwazaj 
Mazda 323F BA 95'
Najprawdopodobniej jedyna szara na forum :)
Najprawdopodobniej jedyna szara na forum :)
- Od: 22 lut 2010, 00:07
- Auto: Mazda 323F BA 1,8 96'
a tak zinnej beczki.... czy to możliwe żeby w BA winna za brak stopu jest przepalona żarówka, skoro światło pozycyjne normalnie się pali??
o ile się nie myle od stopu i pozycji jest jedna żarówa w tylnej lampie... chyba że jest to żarówka dwuwłóknowa – czy jak to się tam nazywa![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
pzdr
o ile się nie myle od stopu i pozycji jest jedna żarówa w tylnej lampie... chyba że jest to żarówka dwuwłóknowa – czy jak to się tam nazywa
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
pzdr
- Od: 20 cze 2007, 14:59
- Auto: Mazda Xedos 6 V6 (KL)
Tak, jak najbardziej możliwe. Jest tak jak napisałeś jedna żarówka(dwuwłókowa) pełni funkcje światła "STOP" i pozycyjna.
Rozwiązanie problemu: wymień żarówkę(oznaczenie P21/5W)
Rozwiązanie problemu: wymień żarówkę(oznaczenie P21/5W)
Mazda 323F BA 1.8 16V BP '98
Strona 1 z 1