Przymierzam się do naprawy nadkoli zżartych przez rdzę. W którymś wątku przeczytałem, że nie ma reparaturek do kombi. Znalazłem dzisiaj takie coś: http://krisbol.bazarek.pl/opis/730665/r ... escription
Orientuje się ktoś może czy ta część będzie pasować do Mazdy 626 GW z 2000 i czy w ogóle będzie ona przydatna do naprawy blacharsko-lakierniczej?
Reparaturka
Strona 1 z 1
Kolego a nie możesz na jakimś szrocie albo gdzie indziej znaleśc taka mazde i wyciąc o ile nadkola są w dobrym stanie?? myśle że tak bedzie łatwiej i szybciej i może nawet taniej.
- Od: 8 lut 2010, 17:21
Może trochę taniej, ale raczej nie szybciej i łatwiej, bo nie mam za bardzo czasu jeździć po szrotach i szukać tego co mnie interesuje.
-
raul84
problem polega na tym ze GW ma inny troche profil niz GF z tyłu i reparatury z GF nei pasują
a co do znalezienia GW ze zdrowymi nadkolami na szrocie.. powodzenia zycze.. to fabryczna wada tego modelu – tam w kazdej koroduje
tez poszukuje reparatur do swojej
a co do znalezienia GW ze zdrowymi nadkolami na szrocie.. powodzenia zycze.. to fabryczna wada tego modelu – tam w kazdej koroduje
tez poszukuje reparatur do swojej
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
Właśnie w tym tygodniu połatałem jakoś nadkola w swojej madzi ale tak naprawdę to nadają się do wymiany.
Nawet nie wiedziałem, że można kupić takie reperaturki... jak znowu zacznie rdza wyłazić to też się chyba zdecyduje na taką opcje.
Nawet nie wiedziałem, że można kupić takie reperaturki... jak znowu zacznie rdza wyłazić to też się chyba zdecyduje na taką opcje.
- Od: 11 kwi 2009, 19:57
- Auto: 626 GF 2.0 85kW 2000r
rafi201 napisał(a):Właśnie w tym tygodniu połatałem jakoś nadkola w swojej madzi ale tak naprawdę to nadają się do wymiany.
mi lakiernik wstawial jakies nadkola od jakiegos opla ale nie pamietam dokladnego modelu

Jasne, jak mi blacharz (lakiernik) wstawi jakiś swój kawałek blachy,to też będzie o.k. i pewnie taniej.
Poza tym u mnie nie trzeba by było wycinać aż tak dużego elementu jak ta reperaturka. Wystarczyłoby wyciąć pasek 1-2cm od rantu(brzegu) i niekoniecznie na całym nadkolu.
Ale zdecyduje się na to dopiero jak mi znowu rdza wyjdzie.
Poza tym u mnie nie trzeba by było wycinać aż tak dużego elementu jak ta reperaturka. Wystarczyłoby wyciąć pasek 1-2cm od rantu(brzegu) i niekoniecznie na całym nadkolu.
Ale zdecyduje się na to dopiero jak mi znowu rdza wyjdzie.
- Od: 11 kwi 2009, 19:57
- Auto: 626 GF 2.0 85kW 2000r
Strona 1 z 1