Jakie kupić głośniki? (na przód, na tył, nie subwoofery)
Cóż nosu, jeśłi nie masz jeszcze radia to może nie jest tak żle, fakt lepiej poszukac uzywanego modelu z wyzszej polki niz nowego z klasy budzetowej, a glosnikow w tym rozmiarze jest cala gama wszak to najpopularniejszy rozmiar i na pewno cos sie dobierze, jesszcze napisz jakiej sluchasz muzyki, trzeba patrzec inaczej na bardziej dynamiczna inaczej na statyczna (wiecej wokalu,instrumentow) codow nie bedzie za te pieniadze ale jesli jestes zwyklym sluchaczem to zapewniam ze wystarczajaco bedziesz zadowolony, z doswiadczenia wiem ze wiekszosc inwestuje w sprzet po to zeby miec taka czy inna marke nie biorac pod uwage ze to nie zagra bez brania pod uwage ogolu, jednak dalej pozostaje to dzwiek z mp3 takze inwestycja w dobre glosniki mija sie z celem, jesli chodzi o radio to zastanow sie czego tak naprawde potrzebujesz czy np samego czytnika kart czy opcjonalnie usb+cd/mp3 , a moze w koncu dojdziesz do wniosku ze wystarczy Ci samo cd/mp3,pomyslimy nad radiem potem cos sie doradzi z glosnikami , coz w klasie do powiedzmy 400 pln w radiach rzadzi 100% marketing i to czysta loteria w nowych radiach trafic na w miare grajaca jednostke z wyposazeniem ktore preferujesz.
<b>Car Audio – Doradztwo – Sprzedaż – Montaż – Hurt – Detal <b>
hermesaudio.pl
<b>Specjalne Zniżki dla forumowiczów mazdaspeed<b>
hermesaudio.pl
- Od: 23 lis 2008, 20:47
- Auto: MAZDA 626 2.0i 16V
Dzięki CinMar za zainteresowanie. Cd/mp3 zdecydowanie tak choć przede na pewno częściej będę chciał odtwarzać muzykę z pendrive lub karty pamięci z racji łatwiejszego nagrywania (czytnik kart i pendrive juz mam więc problemu nie będzie). Wolałbym radio nowe bo będę spał spokojnie w razie awarii i wiem na 100% co biorę. A co sądzicie o Kenwood KDC-4047UG? Przeglądam fora i sklepy on-line i mam taki młyn w głowie że wiem mniej niż jak zacząłem szukać.
Muzyka jaką słucham to poza tym co leci w radiu to trance, house, dance, czasem rock.
Muzyka jaką słucham to poza tym co leci w radiu to trance, house, dance, czasem rock.
- Od: 29 paź 2009, 20:11
- Auto: Mazda 323F BA Z5 '95 11R
tylko to "stare" radio moze czasem pograc dluzej niż to nowe...
pamiętaj, ze kupując nowe, kupujesz z taniej , budżetowej serii. Kupujac używke, mozna trafic naprawde coś duzo lepszego. zastanów sie, poprzeglądaj troche allegro 
- Od: 9 kwi 2009, 21:44
- Auto: Mazda 323f BA Z5 98', LPG BRC sequent ( IV gen. )
musisz tez wiedziec , ze kazda firma no prawie kazda ma swoje klasy i produkty podzielone wlasnie na nie, rowniez JBL ma swoje 4 klasy i jest w nich miejsce na sprzet dla zwyklych ludzi, seria GT5 , Helixy coz w tej klasie sa naprawde nie znaczne roznice w dzwieku ale dajace sie uslyszec , jutro moze cos bede mial chwile czasu to cos postaram sie wiecej nadrukowac ci temat...
hermesaudio.pl
hermesaudio.pl
z głośników posiadałem tylko owe helixy oraz hertze z serii dsk. Helixy maja bardziej cieple brzmienie, Hertze bardzie kłują w uszy;/ moze ktos to lubi.. mi to nei odpowiadało. poza tym wedlug mnie do hertzów potrzeba wzmaka, a helixy juz na samym radiu zagraja ok:) sam tak mialem przez pewien czas.
co do radia, nie chce sie wypowiadac na temat czegos, czego nie widziałem. obecnie mam alpine cde-9880r i naprawde moge polecic! Dla mnie duża zaletą tego radia jest usb z tyłu , na przedluzaczu, przez co pendrive lezy w schowku..a nie sterczy z radia..
z tego co na pierwszy rzut oka zauwazyłem to radio alpine cde-9882Ri różni sie od mojego jedynie wyglądem..
tu masz przykładową aukcje:
Alpine cde-9882Ri
http://allegro.pl/item965522014_alpine_cde_89882ri_gwarancja_kabel_usb_ipod_gratis.html
wiem, ze troche to przekracza twój przeznaczony budżet, jednak masz od razu kabel usb i do IPoda (ktory tani nie jest),
zawsze można sie potargowac ze sprzedawcą.
ot moja propozycja
pozdrawiam
co do radia, nie chce sie wypowiadac na temat czegos, czego nie widziałem. obecnie mam alpine cde-9880r i naprawde moge polecic! Dla mnie duża zaletą tego radia jest usb z tyłu , na przedluzaczu, przez co pendrive lezy w schowku..a nie sterczy z radia..
z tego co na pierwszy rzut oka zauwazyłem to radio alpine cde-9882Ri różni sie od mojego jedynie wyglądem..
tu masz przykładową aukcje:
Alpine cde-9882Ri

wiem, ze troche to przekracza twój przeznaczony budżet, jednak masz od razu kabel usb i do IPoda (ktory tani nie jest),
zawsze można sie potargowac ze sprzedawcą.
ot moja propozycja
pozdrawiam
Witam Panow szpeców 
powoli przychodzi dzień w którym trzeba jakoś wypełnić tylną półkę w moim MX'ie (5x7 instalacja standardowa bez wymiany kabli)
z Przodu mam seryjne głośniki z MX'a radyjko JVC. Niestety nie chce wydawać mega jakich kwot na audio a chciałbym tylko aby sobie grało to z Tyłu.
oczywiście też chciałbym aby to mimo wszystko było dobrej jakości (z przednich głośników jestem nawet zadowolony ponoć stare głośniki bose)
zastanawiam sie nad kilkoma modelami między innymi Alpine SXE-5725S, Blaupunkt GTx 572 Mystic Series, JBL GTO 8628, Lanzar VX572, Lanzar VX573, Pyle PLG573 ewentualnie jak dacie mi mega dobre argumenty że naaaaprawde warto to może być i to Hertz ECX 570.
z góry wielkie dzięki za wszelkąpomoc :–)
powoli przychodzi dzień w którym trzeba jakoś wypełnić tylną półkę w moim MX'ie (5x7 instalacja standardowa bez wymiany kabli)
z Przodu mam seryjne głośniki z MX'a radyjko JVC. Niestety nie chce wydawać mega jakich kwot na audio a chciałbym tylko aby sobie grało to z Tyłu.
oczywiście też chciałbym aby to mimo wszystko było dobrej jakości (z przednich głośników jestem nawet zadowolony ponoć stare głośniki bose)
zastanawiam sie nad kilkoma modelami między innymi Alpine SXE-5725S, Blaupunkt GTx 572 Mystic Series, JBL GTO 8628, Lanzar VX572, Lanzar VX573, Pyle PLG573 ewentualnie jak dacie mi mega dobre argumenty że naaaaprawde warto to może być i to Hertz ECX 570.
z góry wielkie dzięki za wszelkąpomoc :–)
Szczerze.. Wybierz sobie te ktore beda najbardziej cieszyc oko
Z tego co podales nic nie gra porzadnie, wiec wybieraj wedlug wlasnego uznania..
Ajajajajajajaj.. Co ludzie co za kraj..
- Od: 10 mar 2007, 01:38
- Auto: Mitsubishi Galant EA Kombi 2.5 V6 manual Daimos Ltd :D
Ache napisał(a):Szczerze.. Wybierz sobie te ktore beda najbardziej cieszyc okoZ tego co podales nic nie gra porzadnie, wiec wybieraj wedlug wlasnego uznania..
one i tak będa pod zabudową która mam w samochodzie
Ache napisał(a):dlatego Ci napisalem, zebys wybral wedlug wlasnego uznaniaOne graja praktycznie tak samo..
no to w takim razie te najtańsze xD ofkoz joke
dzięki za pomoc. Może ewentualnie sie jeszcze ktos wypowie który stwierdzi że może jednak jakies graja xD
people hate me , z tych modeli ktore podales przed szereg wybija sie tylko JBL GTO i hertz reszta produktow to klasa buzdzetowa producentow, ktorych wymieniles , mam je w ofercie i graja calkiem przyzwoicie, jesli chodzi o male rozmiary typowo w fabryczne miejsca moim zdaniem jbl robi to doskonale slyszalem wiele produktow poniewaz wiekszosc klientow decyduje sie jednak na wlasnie montaz w fabryczne miejsca rozmiarow typu 87mm, czy 5x7 cala, oczywiscie schodzac na ziemie umowmy sie ze bez dobrych warunkow zaden glosnik nie zagra dobrze w fabrycznym miejscu , opinia dotyczy poziomu o jaki pytasz i cudow spodziewac sie nie mozna lecz jesli masz budzet w granicach 200 pln to smialo moge polecic te jbl,hertze sa drozsze a w cale lepiej nie graja , na pewno nie dynamicznien jbl posiada specyficznego kicka basowego o ile o jakims basie mozna tu mowic... hertz ewidentnie srednica i gora,
hermesaudio.pl
hermesaudio.pl
super dzięki za odpowiedz. właśnie o coś takiego mi chodziło
reszte dogadamy na PW
żeby nie śmiecić tutaj 
People_Hate_Me mam takie JBL'e w aucie i powiem Ci, ze rewelacji nie robią ... powiem więcej, grają słabo. Czy to pod radiem (tu sa poprawne, nie ma basu, ale grają znośnie, nieco lepiej niż fabryczny system), czy pod wzmakiem (4x70W rms). Ja bym radził iśc w używanego suba i używany 2-kanałowy piec. Sam napaliłem się na głośniki JBL'a, wpakowąłem w półkę, wygłuszyłem ją, potem wpakowałem identyczne w drzwi – je także wygłuszyłem. W całym aucie położyłem nowe, niezłe przewody, a efekt IMO marny. Przy głośnym graniu nie doś, że nie wyrabiają pod wzmakiem (niby 60W rms, ale tego u nich nie widac), to na moje ucho mają nieprzyjemną barwę, bas wchodzi echem na vocal, wszystko się zlewa, a między tym tweetery tną jak głupie mimo ustawienia korektora w radiu na -6 ... teraz tylko myślę o jakimś systemie na przód + sub w bagaja bo wzmak daje spore możliwości. Poza tym, Green słyszął jak one grają, możesz się go zapytac. Ja osobiście nie polecam, no chyba, że pod samo radio, jako zamiennik serii. Do poprawnego systemu się absolutnie nie nadają.
Bartg napisał(a):Po co pchac sie w 5x7 ? Nie lepiej zalozyc dystans na 165mm ? glosniki tansze, wybor wiekszy.
dokładnie. Prakrycznie cenowo to dochodzi Ci tylko dystans. Ale masz wiekszy wybór głośników i można wybrac zestaw odseparowany
Ale on chce kupic głośniki na tył ... po co w półce zestaw separowany 
To już lepiej założyc ten dystans i kupic jakieś kick bassy 16.5cm jako namiastkę suba ... ale to już lepiej podpiąc pod 2-kanałówkę.
To już lepiej założyc ten dystans i kupic jakieś kick bassy 16.5cm jako namiastkę suba ... ale to już lepiej podpiąc pod 2-kanałówkę.
sorka, czytalem nie tylko ten wątek i się zaplątałęm. Kiedys miałem jeszcze w golfie II ^^ jakieś trójdrożne elipsy pionirea na półce, były podłączone pod samo radio, ktore o dziwo dawało nieźle rade.
Trzeba pamiętać, ze głośniki zamontowane w półce "korzystają" z bagażnika jako obudowy głośnika. jak bagażnik załadujesz rzeczami- zapomnij o basie..
Trzeba pamiętać, ze głośniki zamontowane w półce "korzystają" z bagażnika jako obudowy głośnika. jak bagażnik załadujesz rzeczami- zapomnij o basie..
Moim zdaniem lepiej poszukac 2droznych 165 niz pchac sie w 5x7
Przynajmniej ja tak zrobilem u siebie z tylu, zalozylem phonocary i jakos tam sobie z tylu graja, za ta cene nie mam prawa narzekac