Dziwne mruganie lampki świec żarowych.
1, 2
Tak, w tym za Toruniem, w Łysomicach.
- Od: 28 lut 2010, 16:23
- Auto: Premacy 2004 2,0 DiTD
Raczej nie ma co do nich zaglądać. Zdaje się, że mnie w jajo zrobili i tylko forsę skasowali.
Dziś wieczorem lampka znowu zaczęła migać na stałe – nie zgasła nawet po ponownym uruchomieniu ciepłego silnika. A stało się to tak : zatrzymałem się na chwilę, żeby odebrać telefon, po czym dość gwałtownie ruszyłem. No i wtedy zapaliła się kontrolka. Wyciągnąłem ze schowka "urządzenie pomiarowe"
i sczytałem kody – wyszło 0380 ( mam przepalony bezpiecznik od świec ) oraz 0040 – P0040 Upstream Oxygen Sensors Swapped From Bank To Bank. Próby przetłumaczenia tego dały baaaardzo dziwne wyniki, łącznie z "przeskakiwaniem czujnika tlenu z baku do banku"
Na Forum też szukałem, ale nic nie znalazłem
Może któryś z Kolegów potrafi toto przetłumaczyć 
Dziś wieczorem lampka znowu zaczęła migać na stałe – nie zgasła nawet po ponownym uruchomieniu ciepłego silnika. A stało się to tak : zatrzymałem się na chwilę, żeby odebrać telefon, po czym dość gwałtownie ruszyłem. No i wtedy zapaliła się kontrolka. Wyciągnąłem ze schowka "urządzenie pomiarowe"
U mnie są książki do 323 i 626, tam są wyjaśnione wszystkie kody i spodoby usuniecia usterek – krok po kroku. Co prawdza po angielsku ale może sobie poradzisz przy pomocy tłumaczy internetowych.
Ostatnio edytowano 28 mar 2010, 00:41 przez Yard, łącznie edytowano 1 raz
Wielkie dzięki. Przez weekend poczytam i zobaczę co da się zrobić. Tak w ogóle to ten kod 0040 dał się dziś rano skasować bez problemu ( odłączeniem akumulatora ) Jak do tej pory nie wyskoczył
Ale i tak sobie poczytam 
1, 2