Dobranie lakieru
Strona 1 z 1
Witam!
Pojawiła się rdza w mojej 323c, w sklepie nie mogę dostać tego koloru lakieru. Co zrobić? Czy jest możliwe oddać auto do lakiernika i on znajdzie potrzebny lakier? Czy poprostu auto jest już za stare?
(BA 1994, kolor: ten "fioletowy")
Pojawiła się rdza w mojej 323c, w sklepie nie mogę dostać tego koloru lakieru. Co zrobić? Czy jest możliwe oddać auto do lakiernika i on znajdzie potrzebny lakier? Czy poprostu auto jest już za stare?
- Od: 17 gru 2009, 10:17
- Auto: 323c BA 1.3
Na Tabliczce znamionowej tam gdzie jest Vin masz kod lakieru.W moim przypadku jest to "3L"
Jeżeli coś się zacina użyj siły,gdy się złamie to znaczy,że i tak wymagało wymiany :]
- Od: 19 maja 2008, 21:06
- Auto: Mazda 323f ''96 1.5 Z5 + LPG BRC
Sequent 24
drzwifrontowe napisał(a):Witam!
Dobierze komputerowo na podstawie dekla wlewu paliwa.
- Od: 23 mar 2009, 10:40
- Auto: Mazda 323F (BA) 1,5/Z5/96r.
Właśnie w tym problem że dawałem i dobrali mi zły odcień. Nie jest to minimalna różnica, kolor jest granatowy a moja cetka jest taka pod fiolet. Czyli oddając do lakiernika auto zrobi mi tak jak trzeba?
amietajcie ze lakier zmienia sie z wiekiem wiec dopasowac idealnie lakier to nielada sztuka.
Owszem ale raczej kolor z granatowego nie zrobi się filetowy
Są punkty gdzie Ci wezma sprawdzą jaki masz lakier i zrobią na miejscu taki sam jak wolisz w buteleczce (do zaprawek) lub w sprayu. Koszta typu 50-100zł za wileką puszke spraya 
-
Krzysiek27
Znasz taki punkt w okolicach Rybnika Jastrzębia Żor ? Bo właśnie tak mi zaświadczał sprzedawca (klapka od wlewu komputer dobierze i nabijemy, a wyszedłl całkiem inny)
Ja znam taki punkt w Szczecinie. A jak się goście znają na lakierze to odrazu się Ciebie spytają czy chcesz orginalny z VINu, Taki jak pod klapką gdzie słońce nie dochodziło i nie zmatowiło lakieru, czu taki jak widać z wierzchu auta
Niestety auto z wiekiem zmienia barwe od słońca i pod klapą będzie inny odcień.
-
Krzysiek27
Pod klapką? chyba na klapce? Właśnie dlatego tez zastanawiam się czy nie lepiej oddać do lakiernika
Tylko nie wiem czy mi nie powie coś w stylu "Panie ale to będzie miało inny kolor" he:P
Oddajesz do lakiernika i nie martwisz sie o kolor . Sami dobiorą i pomalują , ty tylko płacisz ,a ty potem jak bedzie nie tak masz prawo do reklamacji "klient nasz pan" . Muszą zrobić żeby nie było widać różnicy.
http://www.twojafura.pl/auta/2847/penki76-mazda-323-f
- Od: 14 gru 2008, 09:47
- Auto: mazda 323f (ba) 1.8
Tak jak koeldzy wyżej napiisali – kalpka od wlewu paliwa i do skelpu z lakierami. Dobierając lakeir po numerze producenta mozemy sie zdziwic poniewaz lakier pod wpływym lat oraz warunków atmosferycznych potrafi zmienic swoj odcien. Mamy XXI wiek i kolor muszą dobrac identyczny jak na wzorniku. Dobrze wcześnej zapytac blacharza w którym sklepie dobierają najlepiej kolory. Jeżeli kolor okaze się inny niz w przypadku dobranego to wizyta w lakierni z pismem reklamacyjnym i roszczeniem związanym z pokryciem kosztów kolejnego lakierowania
- Od: 7 sie 2008, 11:39
- Auto: Mazda 323F BA '96 1,5 STAG
Kurde lakiernik chce 300zł od elementu bo łat nie robią bo nietrwałe. Mam lekką rdze na nadkolach i z boku na dole drzwi trochę. Nie ma sensu wkładać tyle kasy, dlatego też chciałem sam drobne poprawki zrobić, w poprzednim aucie było idealnie sam robiłem dobierali mi kolor. A w tym lipa wielka:/ spróbuje poszukać jeszcze innego sklepu gdzie to robią, i przedstawię problem, może się chociaż wtedy postarają.
Jeśli nadal szukasz kogoś kto w Rybniku lub okolicach dobierze Ci lakier, to powiem Ci, że kiedyś dobierałem w Rybniku na Paruszowcu u Pana PAWLASA (wszystko super, nawet do sprayu mogą nabić), a ostatnio byłem dobrać lakier na chlapacze i dokładki progów od Gt w Rydułtowach koło szpitala i też jest OK.
- Od: 5 mar 2008, 18:50
- Auto: MAZDA 323F 1.5BA 1998 SE
Dzieki artur644 wybiorę się po weekendzie chyba do Rybnika. Pamiętasz orientacyjnie ile cię to kosztowało?
Strona 1 z 1