Witam
Czy u was abs jak sie włacza jest tez tak znacznie słyszalny??? Wydaje wtedy dzwięk podobny do ocierania sie metalu o metal, jakbym na tokarce robił. Co prawda działa bo słychac jak cyklicznie sie włącza ale... Mozna sie przestraszyc jak sie włącza.
Pzdr
Głośny ABS DiTD 98
Strona 1 z 1
Ostatnio edytowano 18 mar 2010, 12:39 przez niebieski20, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 27 sty 2010, 22:26
- Auto: 2.0 DiTD 98r
Też u siebie zauważyłem coś podobnego. Motor mam na wache. Jak muszę awaryjnie mocno wdepnąć i abs się załącza to też słyszę – taki metalopodobny dźwięk. Jak ktoś znający temat mógł by się wypowiedzieć – czy jest to normalny proces bo ta kto tam działa, czy może to faktycznie coś trzeba już powoli regulować. Oprócz tego dźwięku abs'u (u mnie w gf'ce odkąd ją mam tak jest) żadnych niedomagań hamulców czy pogorszenia nie zaobserwowałem.

Dzisiaj rano mały test zrobiłem, hamowałem [+/– 50 do 0] abs się włączył dźwięk był cichszy niż zimą na śniegu i lodzie (wtedy mniejsze prędkości też miałem – spacerowe) przypominał właśnie coś a-la sprężyny naciągane. Myślę że tak po prostu to ma działać. Może jakiś spec się jeszcze wypowie, np mr. Jaksa.
Pozdro
Pozdro

Strona 1 z 1