W kominie CO mamy przepływ grawitacyjny i ten faktycznie wytwarza lepszy ciąg poprzez element ssania. Ale tu?
Sorry, jeśli moje wywody mają zbyt wiele skrótów myślowych
www.mazdaspeed.pl
Smaszcz napisał(a):zmniejszenie dymienia można osiągnąć przez wymianę zużytego palnika.
Smaszcz napisał(a):zmniejszenie dymienia można osiągnąć przez wymianę zużytego palnika.
krzych napisał(a):Ale nie chodzi o zmniejszenie dymienia tylko o wyprowadzenie dymu poza "czapke" jaka tworzy karoseria, bo dostaje sie do kabiny (chocby nie wiem jak go malo bylo to i tak smierdzi).
Jakies rady?
kobyll napisał(a):Czasami się poczuje dymek spod samochodu ale żebym przedłużał rurę od webasto do końca samochodu to stanowczo NIE
kobyll napisał(a):Czasami się poczuje dymek spod samochodu ale żebym przedłużał rurę od webasto do końca samochodu to stanowczo NIE, bo jak wyżej napisał Smaszcz to nie jest silnik samochodu tylko mała dmuchawka i będzie więcej problemów niż użytku.
kobyll napisał(a):Będziemy tylko potrzebować troszkę zdolności manualnych i nowych uszczelek do komory spalania oraz jeżeli będą już sztywne do płaszcza wodnego (ta ostatnia nie raczej będzie OK).
krzych napisał(a):kobyll napisał(a):Czasami się poczuje dymek spod samochodu ale żebym przedłużał rurę od webasto do końca samochodu to stanowczo NIE
Nie tyle czasami, co na postoju – zalezy ile kto i gdzie stoi... bywa ze nie czasami w Warszawskich korkach. No ale ok, skoro obaj odradzacie, a skadinad wiem, ze warto Was posluchac, wybijam sobie pomysl z glowy i cierpie jak sobie wymyslili specjalisci od dieslow...
PS. Kobyll, czyli jest mozliwe, ze moje webasto po wyczyszczeniu bedzie mniej kopcilo... podjalbys sie?
Tobo napisał(a):kobyll napisał(a):Będziemy tylko potrzebować troszkę zdolności manualnych i nowych uszczelek do komory spalania oraz jeżeli będą już sztywne do płaszcza wodnego (ta ostatnia nie raczej będzie OK).
Tylko skąd wziąć takie uszczelki?
kobyll napisał(a):jakbyś miał mazde z 2002-2005r. to już przez ten czas pewien nagar by był (stawiam, że tankujesz tylko na sprawdzonych stacjach ponieważ głównie tu zależy od jakości paliwa, więc może też się trafić mazda dwu letnia i będzie już nagar bo ktoś tankował złej jakości ropę). Co do czyszczenia to chętnie, ale nie mam czasu...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6