Dziś zabrałem się za wymianę tych gum i nie mogę odkręcić tej śruby obejmy która jest od strony zbiornika. Czy coś trzeba zrobić żeby ją odkęcić ? czy ona jest na stałe bo już nie mam słów
Wymiana Gum stabilizatora tył.
Strona 1 z 1
Witam mam pytanie odnośne tematu. Czy ktoś wymieniał gumy stabilizatora w magdalenie 1.5 16V 1995r. ?
Dziś zabrałem się za wymianę tych gum i nie mogę odkręcić tej śruby obejmy która jest od strony zbiornika. Czy coś trzeba zrobić żeby ją odkęcić ? czy ona jest na stałe bo już nie mam słów
. Jak wsadzić tam tą nową gumę ? przeciąć ją ? Trzeba odkręcać dwie śruby tej obejmy ? Z góry dzieki za info.
- Od: 24 wrz 2009, 09:55
- Auto: Mazda 323F 95r. 1.5 16V DOHOC
hehe pół puszki a przy czaskaniu młotkiem, śruboketem, rurą, różnego typu kluczami nic śruba zrobiła się okrągła i dziś chyba w ruch pójdzie gumówka.
A nową gumę muszę przeciąć tak ?
A nową gumę muszę przeciąć tak ?
tak, gumy musisz przeciać, najlepiej w tym samym miejscu co stara byla przecieta.
Ja u siebie nie miałem większych problemów z odkręceniem, powodzenia
Ja u siebie nie miałem większych problemów z odkręceniem, powodzenia

ssij mnie wydech, liż mnie felgę :P
- Od: 1 sty 2009, 23:09
- Auto: 3 '03r BK 2.0i 16V 150 KM
Gumy powinny być przecięte... czasem nie są w wyniku błędu produkcyjnego
Gdy u siebie wymieniałem to jedna była przecięta druga nie – ten sam producent.
Mazda 323F BA 1.8 16V BP '98
ja gum nie mam przeciętych, jutro się zabieram . . .
Strona 1 z 1