Mazda6 MPS (GG) – Opinie i Informacje
z tymi downpipe'ami to ja bym uwazal. Sam bym se zalozyl, ale i tak mam juz glosno w srodku a z TBE to musi byc pelen hartkor dla uszu. Poczytajcie sobie w tym watku viewtopic.php?f=130&t=69637 jak to smakuje...
pzdr
pzdr
2013 Bugatti Veyron Zawieszenie KW, świecie Brisk, 2 Magnetyzery, Spoiler od EVO IV, Intercooler Iveco, orurowanie DIY, klocki przód BMW 328i, sprzeglo Radzikowski, Wałek inż Świątek, rozpórka kielichów, radio z mp3, pasy i szelki Sparco SOLD
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen
Auto Księzyno – nie polecam!!!!
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen
- Od: 23 lut 2008, 18:36
- Auto: Zonda R swap z CCX
Dopiero wróciłem, na razie auto jest po odłączeniu akumulatora (resecie ECU) więc jeszcze nie do końca jedzie tak jak powinno
Dodatkowo wymieniłem wszystkie poduszki na twarde i zrobił się niezły hardcore jeśli chodzi o głośność i wibracje
Zdjęć na razie nie mam poza tymi z telefonu, więc musisz się chwilę wstrzymać 

Dodatkowo wymieniłem wszystkie poduszki na twarde i zrobił się niezły hardcore jeśli chodzi o głośność i wibracje

dziwna sprawa przy starcie na 1/4 mili, puszczam sprzęgło(dajmy na to strzał) auto ładnie się wkręca w obroty, nagle obroty spadają prawie do zera i ruszam tak jakby od początku, przy czym sprzęgło puszczone a noga na gazie, drugi start, porażka, strzał ze sprzęgła, jakoś ruszyła nagle całkowity brak przyspieszenia a obroty na 6,5 tys, no to 2gi bieg, tutaj ta sama sytuacja nagle obroty na 6,5 tys a auto ledwo się toczy, no i ten smród
cóż chyba pozostaje wymiana sprzęgła oczywiście z 2masem, albo pozbycie się tego klamota
bo to chyba tylko sprzęgło i 2mas ? jak myślicie ?
HARDLINE
- Od: 16 lip 2008, 19:57
- Auto: gh sport
(6mps)
w d... jeza,znowu cos nie tak. Kryystian nie wiem ale ja mojego gonie juz na dniach,szkoda auta ale tam jest pare rzeczy juz do robienia a auto przebieg ma maly i 3 lata wlasnie skonczylo.Moim zdaniem nie wrato w to auto pchac kapusty. W tak mlodym aucie i niskim przebiegu nie powinno byc takich jaj. Czytalem na innych forach to sprzegla lubia padac w MPSie. Zapowiadalo sie fajnie ale moim zdaniem skopali tego MPSa,powinni robic oficjalna akcje na sprzeglo i turbo.
Jak tak fajnie "zasmierdzialo" to sprzeglo polecialo,ja juz tak kiedys mialem ale nie w MPS. Jak bedziesz robic to koszt bedzie spory i oby bylo lepiej, bo byly przypadki ze po wymianie znowu to samo.
Musisz sam zadecydowac co zrobic z tym,ja juz zdecydowalem.
Pozdro.
Jak tak fajnie "zasmierdzialo" to sprzeglo polecialo,ja juz tak kiedys mialem ale nie w MPS. Jak bedziesz robic to koszt bedzie spory i oby bylo lepiej, bo byly przypadki ze po wymianie znowu to samo.
Musisz sam zadecydowac co zrobic z tym,ja juz zdecydowalem.
Pozdro.
-
Stivi
mam dylemat, zresztą jak wymienię sprzęgło to na to
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ACT-HD-S ... ccessories
a jak już wymienię to znów będzie szkoda sprzedać
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ACT-HD-S ... ccessories
a jak już wymienię to znów będzie szkoda sprzedać
HARDLINE
(6mps)
ja mam jakies 5 tysi wiecej i czuje ze sie slizga. Drugie jakby o cos tarlo. Przejrzyj zagraniczne fora to zobaczysz co pisza na temat sprzegla. Nie jest za dobrze. Ponoc w nowym modelu ma byc to naprawione.
-
Stivi
da sie zalozyc do MPSa felge 8" ? Nic nie bedzie przycieralo? A w ogole czy ktos wie gdzie mozna kupic felgi bbs'a???
2013 Bugatti Veyron Zawieszenie KW, świecie Brisk, 2 Magnetyzery, Spoiler od EVO IV, Intercooler Iveco, orurowanie DIY, klocki przód BMW 328i, sprzeglo Radzikowski, Wałek inż Świątek, rozpórka kielichów, radio z mp3, pasy i szelki Sparco SOLD
Stivi napisał(a):Ponoc w nowym modelu ma byc to naprawione
z tego co wiem były takie pogłoski o nowym speed6 ale nic takiego niestety nie będzie
habzimierz napisał(a):da się założyć do MPSa felge 8
8j to max, przy czym raczej trzeba będzie rolować nadkola
habzimierz napisał(a):A w ogole czy ktos wie gdzie można kupić felgi bbs'a
mało jest bbsow o rozstawie 5x114, raczej niemieckie rozmiary, znam tylko tą stronę http://www.performancealloys.com/
ceny kosmos
HARDLINE
(6mps)
nadchodzi koniec mpsa
mam zaproponowany deal, zamieniam mpsa na dokładnie ten model skyline r32 http://www.autobmc.com/view_specs.php?car_id=624 w sumie to jeszcze się zastanawiam
HARDLINE
(6mps)
no nie wiem czy dobrze robisz...
Z innej beczki: czy to dziwne ze wymiana lancucha i wariatora rozrzadu + sprzegielka transferu + srub mocowania mostu trwa tydzien?? zaznaczam, ze na czesci nie trzeba bylo czekac...
Z innej beczki: czy to dziwne ze wymiana lancucha i wariatora rozrzadu + sprzegielka transferu + srub mocowania mostu trwa tydzien?? zaznaczam, ze na czesci nie trzeba bylo czekac...
kryystian napisał(a):nadchodzi koniec mpsamam zaproponowany deal, zamieniam mpsa na dokładnie ten model skyline r32 http://www.autobmc.com/view_specs.php?car_id=624 w sumie to jeszcze się zastanawiam
calkowita zmiana widze charakteru jednak

Raczej umrzeć stojąc niż żyć na kolanach
- Od: 16 sie 2009, 22:25
- Auto: speed 6
Kryystian tu podjales sluszna decyzje co do MPSa. Z drugiej strony majac dziecko pomysl ze tak naprawde potrzebujesz wiecej miejsca,tzn 4 drzwi i troche miejsca w bagazniku. Co ma Nissan tylko moc i tyle do tego bedzie ryczal tlumik,czego dziecko napewno nie bedzie lubiec. Wiem co mowie bo sam mam mala core i przezywalem te same problemy. Moim zdaniem to 20 letnie auto nie jest warte tych pieniedzy w ogole,pomysl ze czesci bedzie ciezko dostac a jak dostaniesz to za kosmos cene. Czy nie lepiej by bylo zazucic okiem np. na Saab 93, 2.8T (250 koni) czy Bmw E90 335? Auta bardziej praktyczne i moc tez maja sluszna. Sam zdecyduj bo latwo bedzie to auto kupic a jesli Ci nie bedzie odpowiadac to ze sprzedaniem moze nie byc tak latwo i szybko.
W kazdym razie nie mysl ze Ci je odradzam
.
W kazdym razie nie mysl ze Ci je odradzam
-
Stivi
właśnie chodzi o to żeby ktoś pomógł w decyzji, nie napaliłem się na tego gtra ale... saab odpada kumpel z pracy ma 93 nie turbo ale zwykłą benzynę, psuj gorszy od mazdy, bmw tylko m3
najbardziej obawiam się scenariusza – zakup nowego sprzęgła i mps zostaje
jest jeszcze audi rs4 lub s4
jest jeszcze audi rs4 lub s4
HARDLINE
(6mps)