No to przykro mi. Dobry elektryk znajdzie zwarcie w pięć minut. Ty będziesz musiał przekopać cały samochód.
Możesz poszukać uszkodzeń przy elementach ruchomych typu, klapa bagażnika, reflektory, itp. Zajrzyj jeszcze do miejsc "zalewowych" pod maską – może woda która się dostała powoduje zwarcie. Również przyczyną może być padnięty (spalony) alternator? Naprawdę ciężko jest tu coś doradzić :/
Jeśli chcesz robić to sam, to proponuję ściągnąć sobie schemat elektryki – odłączać po kolei poszczególne układy i bawić się miernikiem. Innego niestety wyjścia nie ma...
Pozdrawiam
Problem z Elektryką
1, 2
Dziś się troszkę bawiłem i doszedłem do tego że pod bezpiecznikami jest kostka i ją odpiąłem i wszystko było ok hamulec wszystko działa tylko wtedy kierunki bardzo szybko migają lewy wogóle nie działa podpinam kostkę z powrotem to się pala światła stopu to czyli coś musi być z tymi kablami od tek kostki
- Od: 10 lut 2010, 23:56
- Auto: Mazda 323 BG 1.3 16v
No wiec tak dziś udało mi się to naprawić przy tej kostce przy bezpiecznikach odłączyłem niebiesko-brązowy kabel i wszystko ok tylko jeszcze nie do szlem od czego on jest na pewno idzie to tylnej lampy chyba lewej ale światła wszystko mam
- Od: 10 lut 2010, 23:56
- Auto: Mazda 323 BG 1.3 16v
Witam.
Wie ktoś może dlaczego podczas otwierania i zamykania drzwi migają światła kierunków ale tylko z lewej strony? Dodam, że wymieniany był siłownik centralnego zamka prawych tylnych drzwi. Zanim został wymieniony siłownik było wszystko ok, po wymianie prawa strona nie miga. Ale nie wiem czy ma to jakiś związek
– proszę administrację o usunięcie postu – pomyliłem działy, sorki
Wie ktoś może dlaczego podczas otwierania i zamykania drzwi migają światła kierunków ale tylko z lewej strony? Dodam, że wymieniany był siłownik centralnego zamka prawych tylnych drzwi. Zanim został wymieniony siłownik było wszystko ok, po wymianie prawa strona nie miga. Ale nie wiem czy ma to jakiś związek
– proszę administrację o usunięcie postu – pomyliłem działy, sorki
- Od: 23 kwi 2011, 14:30
- Auto: Toyota Avensis 2,0 VVTI T25
kiedyś: Mazda Premacy 1.8 100 KM '99
Witam,
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy Premacy z 2000 roku. Mam problem z elektryką. A mianowicie nie dział zapalniczka, podświetlenie radia i zegarów jest bardzo, bardzo słabe, słabiej świeci również lewy leflektor. Tak się stało gdy podłączałam nawigację do zapalniczki. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone – są ok. Brakuje mi już pomysłów co robić. Może ktoś miał podobny problem?
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy Premacy z 2000 roku. Mam problem z elektryką. A mianowicie nie dział zapalniczka, podświetlenie radia i zegarów jest bardzo, bardzo słabe, słabiej świeci również lewy leflektor. Tak się stało gdy podłączałam nawigację do zapalniczki. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone – są ok. Brakuje mi już pomysłów co robić. Może ktoś miał podobny problem?
-
Madzia12
1, 2