Montaż halogenów
Strona 1 z 1
Witam,
mam mały problem. Rozleciał mi się prawy halogen w mojej maździe. Kupiłem nowy i teraz pojawia się pytanie: jak to zamontować. Czy muszę zdejmować cały zderzak czy też jest prostszy sposób.
z góry dziękuję i pozdrawiam
mam mały problem. Rozleciał mi się prawy halogen w mojej maździe. Kupiłem nowy i teraz pojawia się pytanie: jak to zamontować. Czy muszę zdejmować cały zderzak czy też jest prostszy sposób.
z góry dziękuję i pozdrawiam
- Od: 18 lut 2007, 11:34
- Auto: Mazda 626 GF 1999 2.0 DiTD
Montujesz bez demontazu zderzaka , najlepiej z podnosnika/kanału.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Odświeżę trochę temat, gdyż mam podobny problem. Postanowiłem kupić kompletne halogeny łącznie ze stelażem mocującym je w zderzaku. Mój problem polega na tym, że nie wiem jak je zamontować, pod stary stelaż nie da rady, bo wszystko pordzewiało (nawet nie ma możliwości nagwintowania), czy rzeczywiście można to jakoś zrobić od spodu z kanału? Jeżeli nie, to czy przy zdejmowaniu przedniego zderzaka jest dużo problemów – roboty?
- Od: 1 mar 2010, 18:21
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 115KM '98 Hatchback
Witam powiem tak jesli nie bedziesz potrafil odkrecic starych zardzewialych srub z kanalu a trzeba bedzie ciac to musisz odkrecic zderzak.Dojscie do mocowania halogenow jest bardzo ograniczone.Porozbieraj,zobacz i sam ocenisz 
- Od: 27 lut 2010, 21:35
Witam
Halogeny (ja mam GF) sa zamocowane do ramki 3 śrubkami. Dostęp do nich jest po zdjęciu plaskikowej szarej obejmy, ktora jest na zaczepy. Wystarczy podwarzyc. Nie potrzeba zdejmowac zderzaka ani zadnego kanału. Jak juz wyciagniesz halogen tak zamo ramke sie montuje bez problemu tylko któtki srubokręt potrzebny jest.
Halogeny (ja mam GF) sa zamocowane do ramki 3 śrubkami. Dostęp do nich jest po zdjęciu plaskikowej szarej obejmy, ktora jest na zaczepy. Wystarczy podwarzyc. Nie potrzeba zdejmowac zderzaka ani zadnego kanału. Jak juz wyciagniesz halogen tak zamo ramke sie montuje bez problemu tylko któtki srubokręt potrzebny jest.
- Od: 27 sty 2010, 22:26
- Auto: 2.0 DiTD 98r
Popieram wypowiedz kolegi. Montuje się bez kanału i 3 śróbki są pod plastikową szarą osłoną halogenu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
marcys1977
Ja zamontowałem w miejscu halogenów światła do jazdy dziennej , policja jak mnie widzi to zaraz zatrzymuje i mówi ze na hal. się nie jezdzi w dzień a ja na to ze to światła do jazdy dziennej a homologacja znajduje się na kloszu ,wtedy klękają przed samochodem i sprawdzają a ja się
śmieje ,dodam ze wysokość jak i szerokość zamontowania jest zgodna z normą
mogą mierzyć ile wlezie i tak mi nic nie mogą zrobić bo wszystko mam legal 

Chyba nie do końca się zrozumieliśmy, zdjąć szarą, plastikową obudowę z halogenu i odkręcić te 3 śrubki to wiadomo, żadna sztuka, mi chodzi zupełnie o co innego, jak wymienić halogen łącznie ze stelażem metalowym, który jest przykręcony do zderzaka od wewnątrz? Samego zderzaka wolałbym nie zdejmować, bo wiadomo dużo roboty, czy się da jakoś te stelaże wykręcić i zamontować nowe stelaże z nowym halogenem, przykręcanym właśnie na te 3 śrubki...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Od: 1 mar 2010, 18:21
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 115KM '98 Hatchback
A ja mam inny problem.
Nabyłem mazdę bez halogenów więc dokupiłem halogeny wraz ze stelażem,a potem jeszcze przewód do ich podłączenia zakończony wtyczką którą nie wiem po prostu gdzie wetknąć w samochodzie.Czy ktos mi może pomóc
Nabyłem mazdę bez halogenów więc dokupiłem halogeny wraz ze stelażem,a potem jeszcze przewód do ich podłączenia zakończony wtyczką którą nie wiem po prostu gdzie wetknąć w samochodzie.Czy ktos mi może pomóc
- Od: 5 wrz 2010, 17:23
- Auto: Mazda 626 GW 2.0 85kW LPG 1998
Mam pytanie odnośnie halogenu w Mazdie 626 model GF z 1998 roku, znajomy ma rozbite szkło i prosił mnie żebym mu zakupił nowy halogen. Czy do tego halogenu da się dokupić sam szklany klosz i go zamontować czy te halogeny są tylko sprzedawane w całości ?
PeKa napisał(a):Nie da sie dokupić samego szkła.
No , a tutaj ktoś oferuje

Tylko pytanie – czy to rozbite szkło da się wymontować i założyć nowe ?
Wielkie dzięki PeKa. A jeszcze ostatnie pytanie bo słabo na rynku oryginalnych halogenów do 626 – może ktoś orientuje się czy do modelu 626 sedan z 1998 roku ( przed lift) pasują halogeny z innego samochodu np. Toyoty ?
Strona 1 z 1