wudoe001 napisał(a):Witam chciałbym zakupić Mazdę 3, 1.6 CiTD, 109 KM, RXT Exclusive,
dość bogata wersja, rok 2004 przebieg 140 Tyś.
Link Poniżej
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11478263Będę super wdzięczny jeżeli mi pomożecie i powiecie na co szczególnie mam zwrócić uwagę przy zakupie tego modelu?
– po pierwsze to nie ten dzial, zapraszamy –>
viewforum.php?f=35Co do auta to niestety jesli mily sprzedawca nie postara sie o ksiazke serwisowa a ty nie oddzwonisz do serwisu ASO w ktorym ponoc byl serwisowany to ja bym go nawet nie ogladal przy tej cenie, niestety jesli jest ryzyko to musi byc i dobra cena. to jest 30baniek, zapewne nie codziennie tyle wydajesz, bedziesz wozil nim nie tylko siebie, myslisz ze nadal warto go kupowac?
Warsztat
Niemiecka organizacja TUV przeprowadziła badanie pojazdów, mających na celu wyłonienie najmniej awaryjnych modeli. Zestawienie zdominowały wyłącznie auta japońskie i niemieckie.
Oto lista modeli wyróżnionych przez niemiecką organizację TUV na przestrzeni ostatnich 10 lat za najniższą usterkowość w kategorii aut 2- oraz 3-letnich (a tym samym w całym raporcie za dany rok):
– rok 2010: Porsche 911
– rok 2009: Toyota Corolla Verso
– rok 2008:
Mazda3– rok 2007: Opel Meriva
– rok 2006: Subaru Forester
– rok 2005: Porsche Boxster
– rok 2004: Audi A2
– rok 2003: Toyota Yaris
– rok 2002: Ford Focus
– rok 2001: Subaru Justy

Mam pytanko w innym temacie. Ciekaw jestem czy mozna dokupic/wymienic fragment deski nad wylotami powietrza po srodku auta nad radiem, chodzi mi o to miejsce gdzie jest w niektorych modelach NAVI – nie zalezy mi o samym posiadaniu NAVI ale o taka poleczke

Ciekawi mnie jak wygladaloby ewentualne silowanie z podmiana:)