Jakie kupić głośniki? (na przód, na tył, nie subwoofery)
Wszyscy pisza o ESK czy DSK a ja kupilem do madzi ba glosniki o oryginalnych rozmiarach na przod czyli 5x7 a dokladnie Hertz ECX 570 ma ktos te glosniki? w sumie wzielem je w ciemno i teraz nie wiem czy dobrze zrobilem czy zle :/ radio na jakim to bedzie chodzic to Alpine CDA 9812RB, prosze o opinie i pomoc
[img]http://img26.imageshack.us/img26/5949/painterpl.jpg2[/img]
- Od: 6 wrz 2009, 12:29
- Auto: Audi A3 1.8T, ajq
r4d3oN napisał(a):Alpine CDA 9812RB, prosze o opinie i pomoc
Opinia moja taka:
Dno
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
BTW. Jaka to Mazda i czego oczekujesz od zestawu
Ajajajajajajaj.. Co ludzie co za kraj..
- Od: 10 mar 2007, 01:38
- Auto: Mitsubishi Galant EA Kombi 2.5 V6 manual Daimos Ltd :D
Ache jakbym mial kase to bym sie w to nie bawil tylko postawil do jakiejs kliniki dzwieku wylozyl 50 tysiecy i poczekal na rezultaty a ze mam ograniczony budzet dlatego chce tanim kosztem zamontowac, a jakim fanem jakiego dzwieku jestem to moja sprawa
to ze Ty sie na tym znasz to nie znaczy ze kazdy musi byc dobry w tym , koniec ;]
i nie prowokuj zadymy:p
i nie prowokuj zadymy:p
[img]http://img26.imageshack.us/img26/5949/painterpl.jpg2[/img]
- Od: 6 wrz 2009, 12:29
- Auto: Audi A3 1.8T, ajq
witam , nie koniecznie w cenie detalicznej do 300 pln raczej prozno szukac konmkurentow zwlaszcza ze ceny roznia sie maksymalnie 20-50 pln i to w zaleznosci od marzy sprzedawcy, tym bardziej ze ten rozmiar jest robiony typowo pod fabryczne miejsca a nie na rynek ogolny jak np. 6x9 moze ewentulanie konkurentem okazaly by sie rainbow lub dla lubiacych tzw kicka jbl , lecz dobrym kompromisem pozostaja hertze , i jesli tylko troche przylozyc sie do montazu to beda graly wystarczajaco, i calkiem przyzwoicie , pomiajac ze cale pasmo bedzie skierowane w nogi to zwykly sluchac spewnoscia bedzie mial usmiech na twarzy po pierwszym odsluchu. reasumujac r4d3oN dobrze wybrales i na smieci nie musisz wurzucac tych glosnikow bo posluza ci dlugo i bedziesz zadowolony, celujac wyrzej potrzebny jest wiekszy budzet i zmiana jednostki , takze na poczatek wystarczy bo audiofilem wnioskuje nie jestes wyrafinowanych gustow muzycznych tez nie masz – w dobrym tego slowa znaczeniu. A co do preferencji muzycznych to kolega dobrze pisal , i to najwazniejsza sprawa zeby ktos mogl ci doradzic jaki sprzet do np. 3 rodzajow muzyki ktora lubisz sluchac.
pozdrawiam
pozdrawiam
<b>Car Audio – Doradztwo – Sprzedaż – Montaż – Hurt – Detal <b>
hermesaudio.pl
<b>Specjalne Zniżki dla forumowiczów mazdaspeed<b>
hermesaudio.pl
- Od: 23 lis 2008, 20:47
- Auto: MAZDA 626 2.0i 16V
oczywiscie ze dalby lepszy efekt , ale tu nie porownywalismy to zestawu 165 mm niczego chyba ze cos przeoczylem... wypowiedz dotyczyla tego co jest faktem dokonanym
hermesaudio.pl
hermesaudio.pl
heh no trochę głupio wyszło że kupiłeś te hertze... Dla mnie to nie zagra dobrze ale to tylko moje zdanie
Ze te 300zł wolałbym kupić np: PowerBass S-6C

Witam,
noszę sie z zamiarem zakupu głośników w drzwi przednie do mojej efki BA. Mam do wydania góra 300zł, może być zestaw odseparowany. Mam wrażliwe ucho i cenię sobie dobre brzmienie (ale nie jestem car-audio-filem). Głośniki będą grały pod radiem Pioneer 2200UB. Będę wdzięczny za konstruktywną pomoc.
noszę sie z zamiarem zakupu głośników w drzwi przednie do mojej efki BA. Mam do wydania góra 300zł, może być zestaw odseparowany. Mam wrażliwe ucho i cenię sobie dobre brzmienie (ale nie jestem car-audio-filem). Głośniki będą grały pod radiem Pioneer 2200UB. Będę wdzięczny za konstruktywną pomoc.
- Od: 29 paź 2009, 20:11
- Auto: Mazda 323F BA Z5 '95 11R
nosu , nie można nie zauważyć ewidentnego paradoksu , cenisz sobie dobre brzmienie a wybierasz najniższy model pioneer'a
nie uratujesz brzmienia zmieniając tylko głośniki a pozostając przy słabej jednostce , tak naprawdę to 300 zl to górna granica za komplet odseparowany którą można przeznaczyć do współpracy z tym radiem , nie pisze tego żeby Cie obrażać ale delikatnie sprowadzic na ziemie , w jakim rozmiarze glosnikow chciałbyś sie rozgladac ?
nie uratujesz brzmienia zmieniając tylko głośniki a pozostając przy słabej jednostce , tak naprawdę to 300 zl to górna granica za komplet odseparowany którą można przeznaczyć do współpracy z tym radiem , nie pisze tego żeby Cie obrażać ale delikatnie sprowadzic na ziemie , w jakim rozmiarze glosnikow chciałbyś sie rozgladac ?
hermesaudio.pl
hermesaudio.pl
wedlug mnie jeśli to ma grac pod samym radiem, bez wzmaka to poleciłbym Ci Helix Dark Blue BD 62.1 , zagraja przyzwoicie juz pod samym radiem.
Nie wiem czy w f'ce na przodzie standardowo nie są głośniki owalne, jednak to nie powinien byc problem. Kupisz dystanse "z owala na 16,5" .
Nie wiem czy w f'ce na przodzie standardowo nie są głośniki owalne, jednak to nie powinien byc problem. Kupisz dystanse "z owala na 16,5" .
- Od: 9 kwi 2009, 21:44
- Auto: Mazda 323f BA Z5 98', LPG BRC sequent ( IV gen. )
CinMar napisał(a):nosu , nie można nie zauważyć ewidentnego paradoksu , cenisz sobie dobre brzmienie a wybierasz najniższy model pioneer'a
nie uratujesz brzmienia zmieniając tylko głośniki a pozostając przy słabej jednostce
Zdaję sobie sprawę, ale nie chcę przeznaczać większych pieniędzy na car-audio. Z drugiej strony jakbym tak do końca poleciał po kosztach to nie wziąłbym pioneera tylko peing czy jakies inne badziewie. Zresztą, radia jeszcze nie mam (cenowo w grę wchodzi clarion – nie podoba mi się wzornictwo oraz kenwood KDC-4047UG) więc jakby co z pioneera mogę jeszcze zrezygnować. Głośniki jako że w drzwi do BA to rozmiar 165mm.
tokar napisał(a):wedlug mnie jeśli to ma grac pod samym radiem, bez wzmaka to poleciłbym Ci Helix Dark Blue BD 62.1
Dziękuję za poradę.
tokar napisał(a):Nie wiem czy w f'ce na przodzie standardowo nie są głośniki owalne, jednak to nie powinien byc problem. Kupisz dystanse "z owala na 16,5" .
W efce są owale ale z racji że w 165mm jest większy wybór to zdecydowałem się na taki rozmiar.
- Od: 29 paź 2009, 20:11
- Auto: Mazda 323F BA Z5 '95 11R
no a co do radia to masz jakies wymagania typu usb? no i czy radio ma byc nowe?
czasem mozna na allego wychaczyc fajna alpinke za dobra kase:)
Ja miałem jeszcze niedawno radio alpine cde-9871rr i pod niego podpiete wlaśnie te helixy. Radio oczywiście nie ma usb, ja korzystałem z cd albo z podpietego Ipoda pod radio.
Przed helixami miałem jakies hertze z serii DSK. Pod samo radio one sie nie nadaja. No i wiem ze to rzecz gustu, ale dla mnie mialy zdecydowanie za ostry tweeter.
czasem mozna na allego wychaczyc fajna alpinke za dobra kase:)
Ja miałem jeszcze niedawno radio alpine cde-9871rr i pod niego podpiete wlaśnie te helixy. Radio oczywiście nie ma usb, ja korzystałem z cd albo z podpietego Ipoda pod radio.
Przed helixami miałem jakies hertze z serii DSK. Pod samo radio one sie nie nadaja. No i wiem ze to rzecz gustu, ale dla mnie mialy zdecydowanie za ostry tweeter.
- Od: 9 kwi 2009, 21:44
- Auto: Mazda 323f BA Z5 98', LPG BRC sequent ( IV gen. )