Slaby nawiew na front
1, 2
Stawiam na nieszczelnosc kanalow doprowadzajacych powietrze. I wcale nie piszesz chaotycznie, ja poki co rozumiem, tylko nie wiem jak pomoc. Mieszkasz gdzies blisko stolicy? Jesli tak, podjedz do Jaksy, pewnie od reki powie Ci co to. A jesli slask to w moim podpisie masz. Inne regiony – pojecia nie mam. Swoja droga, jesli masz cierpliwosc, mozesz sam porozbierac wszystko i sprawdzic gdzie jeszcze cisnienie jest ok, a gdzie juz nie. Wentylator dmucha dobrze? Moze to on juz dogorywa? (cicho pracuje?)
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
No to pozostaje Ci delikatne rozkrecanie wszystkiego po kroku. Opis rozbiorki tunelu z audio masz gdzies na forum linka, schowek juz umiesz a deski nie potrzebujesz chyba. Powodzenia (ja u siebie realizujac AUX-IN znalazlem odpieta rurke od czujnika klimy ktora sie konczy obok kierownicy po prawej – ktos pewnie przy grzebaniu wypial – byc moze nawet ja
– mozesz miec podobnie)
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Nie wiem jak się ta sprawa zakończyła, ale ja mam coś podobnego. Tyle że u mnie to może być ten system zapadkowy – rozdzielacz. Do tej pory działało ok i wiało z siłą. A teraz nawiewa tylko na mnie i nie można tego zmienić. Na wyświetlaczu zmieniają się ikonki kierunku nawiewu po naciśnięciu, a także siła nawiewu jak przełączę na samą szybę, ale cały czas wieje na mnie, a na szyby i nogi nic. I nawiew na max działający wieje słabo, ale myślę, że gdzieś może uciekać w inne strony częściowo, tylko nie wiem gdzie, bo nie na szyby i nie na nogi. Po prostu nie przełącza się kierunek. Nie zaglądałem jeszcze do środka, ale chcę się wypytać co ewentualnie zrobić z tym rozdzielaczem – wymienić? naprawić? czy co? czy można samemu? Chciałbym to zrobić za jednym zamachem i nie podchodzić do tematu bez końca. Jak ktoś to już przerabiał to proszę o pomoc, a jak nie to się będę bawił sam.
- Od: 17 gru 2009, 00:29
- Auto: M6 2,0 GY 136KM (~160KM) '05
Jazz 1,4 83KM '05
S-max 1,6 160KM' 12
Na początek zdejmij schowek pasażera, wsadź głowę i skieruj w stronę środkowych nawiewów.
Sprawdź czy przy przełączaniu kierunku nawiewu porusza się to:

Jeśli nic nie dyga, sprawdź wtyczkę... i to raczej na tyle z prostych i szybkich czynności.
Sprawdź czy przy przełączaniu kierunku nawiewu porusza się to:

Jeśli nic nie dyga, sprawdź wtyczkę... i to raczej na tyle z prostych i szybkich czynności.
Pozdor Myjk
Podpisuje się pod tematem. Jadę sobie autostradą na włączonej klimie , nawiew prawie na max i przyjemny chłodek w aucie, nagle prędkość nawiewanego powietrza znacznie się zmniejszyła i już nie mogę ustawić tak jak było pierwotnie. Filtr wymieniany 2 miesiące temu. Jakieś pomysły ?
- Od: 1 mar 2011, 17:51
- Auto: Mazda CX-5 2.0 SKY-G 160 KM AWD MT SkyPASSION 2015r.
Witam. Panowie u mnie niby cos podobnego. Gdy mam wlaczony nawiew na przednia szybę i nogi to mi ucieka nawie w na szybę na wyświetlaczu. Cos wieje ale szyby paruje. Dodam ze na nogi zostaje. Nawet gdy wlacze na sama szybę co nawiew się zwiększa sam to tez ucieka ikonka przedniej szyby. Ciekawe czym to spowodowane. Może ktoś się kiedyś z takim czymś spotkał.
- Od: 12 sty 2014, 14:38
- Auto: Mazda 6 kombi 2002 diesel 136km
1, 2