Stara deska rozdzielcza po 96r
1, 2
Witam jestem nowy na forum, spotkałem się z wersją Mazdy MX3 która posiada deske rozdzielczą tą która potocznie uznawana jest sprzed liftu czyli do 1994r. dodam że auto pochodzi z 1996 roku czy to możliwe aby z tego rocznika taka deska wystepowała w ów modelach seryjnie? Jest to 1.8 V6 z pełnym wyposażeniem. Prosze o odp. Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 5 mar 2010, 19:06 przez misiura, łącznie edytowano 2 razy
P O Z D R A W I A M
- Od: 2 mar 2010, 18:00
- Auto: 2x MX3 1.6 16V 98r. Było sobie życie;)
VW Passat B6 2.0 TDI CR 4MOTION DSG
VW Golf 4 1.9 TDI 150KM
Ja nigdy się nie spotkałem z mazdą z 96 roku aby miała deske sprzed liftu. Z 1995 roku widziałem.
- Od: 10 lut 2009, 23:25
Tak też myślałem dziekuje koledzy czyli wychodzi na to że bedzie to auto z 95 roku najpozniej lub też poprostu ktoś wstawił deske po lifcie tylko pytanie czy deska z przed liftu idealnie współgra z nowsza dechą? Najprawdziwsza wydaje mi się wersja z przekłamaniem rocznika.
P.S to w końcu stare deski było do 94 czy do 95 fabrycznie
? według VIN? 
P.S to w końcu stare deski było do 94 czy do 95 fabrycznie
P O Z D R A W I A M
VW Golf 4 1.9 TDI 150KM
misiura napisał(a):Tak też myślałem dziekuje koledzy czyli wychodzi na to że bedzie to auto z 95 roku najpozniej lub też poprostu ktoś wstawił deske po lifcie tylko pytanie czy deska z przed liftu idealnie współgra z nowsza dechą? Najprawdziwsza wydaje mi się wersja z przekłamaniem rocznika.
P.S to w końcu stare deski było do 94 czy do 95 fabrycznie? według VIN?
Ja bym liczył na max 1994 rok. W 1995 zdarzał się mix nowej deski z manualnymi nawiewami, ale niezmiernie rzadko.
1996 to już tylko nowa decha. Nikt raczej jej nie przekładał do tyłu.
Decha tak łatwo nie jest zamienna. Są spore kłopoty z mocowaniami. Jeszcze nie widziałem, żeby komuś się udało.

To jest to auto co o tym myślicie dlaczego jest taka a nie nowsza decha

P O Z D R A W I A M
VW Golf 4 1.9 TDI 150KM
Wg mnie to jest coś poniżej 94 roku. Dlaczego?
Deska – Nie uwierzę, że ktoś zmienił deskę na starsza i pozbył się obu poduch
Fotele – też są ze starszej wersji (to akurat ludzie zmieniają)
Kanapa – również jest ze starszej wersji. Po lifcie były "mini" zagłówki.
Chcesz mieć pewność co to za rocznik? Wysęp od sprzedawcy numer VIN. Będzie wszystko jasne.
Deska – Nie uwierzę, że ktoś zmienił deskę na starsza i pozbył się obu poduch
Fotele – też są ze starszej wersji (to akurat ludzie zmieniają)
Kanapa – również jest ze starszej wersji. Po lifcie były "mini" zagłówki.
Chcesz mieć pewność co to za rocznik? Wysęp od sprzedawcy numer VIN. Będzie wszystko jasne.
Postaram sie to sprawdzić ale może być ciężko, a może byc też według was możliwośc że auto było składane z dwóch za granicą a w całosci już przybyło do Polski jako nowszy rocznik?
Zastanawia mnie spaw przy drzwiach od kierowcy który nie wiem czy mam omamy na zdejeciu czy dobrze widze ale coś jest z lakierem...
P.S Istnieje mozliwość jakoś sprawdzić VIN? jest jakaś strona która to weryfukuje?
Zastanawia mnie spaw przy drzwiach od kierowcy który nie wiem czy mam omamy na zdejeciu czy dobrze widze ale coś jest z lakierem...
P.S Istnieje mozliwość jakoś sprawdzić VIN? jest jakaś strona która to weryfukuje?
P O Z D R A W I A M
VW Golf 4 1.9 TDI 150KM
Przekladki dechy tez sie zdarzaly i udawaly 
W momencie kiedy mocujemy caly przedni kokpit to nie ma takiego duzego problemu + zmieniany jest panel nawiewów...
Ogólnie samochod jest widac, ze dosc mocno zmieniany... Wiec szczerze powiedziawszy ciezko powiedziec co tam sie stalo... Zaczynajac od tego, ze byly obijane fotele w skore i tak jak juz ktos wczesniej zauwazyl z modelu przed liftowego (ale to maly problem bo to samo wlasnie robie tzn wsadzam fotele z modelu przed liftowego do mojego MXa)... W momencie zmiany deski musial byc tez zmieniany licznik gdyz nie pasuje on do wersji przed liftem... A tutaj znow jest problem z podlaczeniem innego pod silnik itd itd itd... ;/
1. albo gosc przeklamal z rocznikiem
2. albo jest kradziony i ma dokumenty i wspawane numery od innego auta?
3. albo gosc mocno zmodzil wnetrze (co raczej jest malo spotykane, zeby zakladac ta deche... raczej w druga strone)
4. albo to jest rozbitek skladany z 4 samochodów i przystanku ;D
Dla mnie to jest samochod z '91 – '92 roku... Patrz znaczek na masce
w '92 roku ten romb, ktory jest w srodku zmieniono na okrag

Chyba, ze byl bity w przod.... I ktos zmienil maske?
Ja bym sie chyba bał
W momencie kiedy mocujemy caly przedni kokpit to nie ma takiego duzego problemu + zmieniany jest panel nawiewów...
Ogólnie samochod jest widac, ze dosc mocno zmieniany... Wiec szczerze powiedziawszy ciezko powiedziec co tam sie stalo... Zaczynajac od tego, ze byly obijane fotele w skore i tak jak juz ktos wczesniej zauwazyl z modelu przed liftowego (ale to maly problem bo to samo wlasnie robie tzn wsadzam fotele z modelu przed liftowego do mojego MXa)... W momencie zmiany deski musial byc tez zmieniany licznik gdyz nie pasuje on do wersji przed liftem... A tutaj znow jest problem z podlaczeniem innego pod silnik itd itd itd... ;/
1. albo gosc przeklamal z rocznikiem
2. albo jest kradziony i ma dokumenty i wspawane numery od innego auta?
3. albo gosc mocno zmodzil wnetrze (co raczej jest malo spotykane, zeby zakladac ta deche... raczej w druga strone)
4. albo to jest rozbitek skladany z 4 samochodów i przystanku ;D
Dla mnie to jest samochod z '91 – '92 roku... Patrz znaczek na masce

Chyba, ze byl bity w przod.... I ktos zmienil maske?
Ja bym sie chyba bał
Żyj szybko... A umieraj kiedy chcesz...
- Od: 19 sty 2009, 21:02
- Auto: Mazda MX-3 1.6 '96
No faktycznie coś tu nie gra i może być tak jak napisałeś bede miał VIN to sprawdze dokładnie o co chodzi bo najmilsza wiadomością było by gdyby okazało się że jest ewidentny błąd w wystawionej akcji ale to raczej jest wykluczone więc pozostają tylko te 4 możliwości o których kolega wyżej pisał Wielkie dzieki za spostrzegawczość 
P O Z D R A W I A M
VW Golf 4 1.9 TDI 150KM
Dokladka to akurat nie jest nic powiedzmy szczerze nadzwyczajnego, ze jej nie ma
Chyba wiekszosc MX3, ktore je miala... Miala je polamane ;D
Tak samo ja swoja tez polamalem i przez dlugi okres czasu jezdzilem ze zdjeta... Niestety wystarczy maly kraweznik i ona sie lamie...
Ale mimo wszystko ten samochod jest mocno podejrzany... Zwlaszcza jesli wlasciciel sie upiera, ze to '96
Chyba wiekszosc MX3, ktore je miala... Miala je polamane ;D
Tak samo ja swoja tez polamalem i przez dlugi okres czasu jezdzilem ze zdjeta... Niestety wystarczy maly kraweznik i ona sie lamie...
Ale mimo wszystko ten samochod jest mocno podejrzany... Zwlaszcza jesli wlasciciel sie upiera, ze to '96
Żyj szybko... A umieraj kiedy chcesz...
- Od: 19 sty 2009, 21:02
- Auto: Mazda MX-3 1.6 '96
96 rok za taką cenę?? Samochody tanieją, ale nie aż tak. Ja 1,6 1997 rok sprzedałem za 13400.
Moim zdaniem to jest w najlepszym wypadku rok pierwszej rejestracji, a nie produkcji.
VIN i bedzie wszystko jasne.
Moim zdaniem to jest w najlepszym wypadku rok pierwszej rejestracji, a nie produkcji.
VIN i bedzie wszystko jasne.
Vinu się nie doczekałem... więc hmm
jak dla mnie ten temat auta jest zamkniety śmierdzi na odległość, poryłem troche w necie i faktycznie nigdy w życiu nie było takiej wersji żadne holenderskie niemieckie auta wystawione na sprzedaż nie mają takiej deski z tego roku ewenementy były do 95 roku ale to też jakieś dziwne , bo tak jak na forum pisali w innym poscie produkcja do 94 ze starą deską i koniec, więc ten egzemplarz albo kradziony albo poskładany z 10 innych z jeszcze inną tabliczką znamionową innej opcji nie ma, gdyby nie forum tak na dobra sprawe i koledzy to prawie bym łyknał taką bajke z tym autkiem bo nie miałem pojecia o tej desce Pozdrowionka 

P O Z D R A W I A M
VW Golf 4 1.9 TDI 150KM
Dobra decyzja
.

Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
1, 2