Które auto wybrać – Mazda3 czy Mazda6 ?
Witam, chciałbym sie was poradzic w sprawie kupna samochodu, wkrotce chce zmienic samochod na mazda 3 lub 6 dodam ze mam 20 lat i chce miec samochod na dluzszy czas, nie mam zamiaru robic zadnych modyfikacji moze jedynie ladne felgi i to tyle. Na ten zakup mam do przeznaczenia ok. 30 tys zł.
Z tego co sie orietowalem kupujac mazde 3 bedzie ona jakies 3 lata mlodsza od 6 za te samą cene.
Co jeszcze chcialbym dodac – no ze na pewno bedzie to samochod z silnikiem disla.
z gory dziekuje za rady i pozdrawiam.
Z tego co sie orietowalem kupujac mazde 3 bedzie ona jakies 3 lata mlodsza od 6 za te samą cene.
Co jeszcze chcialbym dodac – no ze na pewno bedzie to samochod z silnikiem disla.
- Od: 24 lut 2010, 20:10
ja bym brał 6 hatchback oczywiście 
do pracy, do szkoly to mozna maluchem nawet jezdzic takze 3 bylaby ok ale wyjazdy z wiekszą ekipą, bagażami i innymi rzeczami mogą być problemem w trójce.
dalekie dystanse i podróżowanie z wieksza liczba osob i duza liczba bagazy na wczasy jest wiele wygodniejsz szóstką.
jeśli zamierzasz auto mieć dłuższy czas to do tego dochodzi jeszcze ewentualność że założysz swoją rodzinę i taka szóstka hatchback bardzo CI się przyda chociażby żeby przewieźć jakieś większe rzeczy
a jeśli na prawde wolisz trójkę to może w sedanie? http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vrmsunp1rjvo
do pracy, do szkoly to mozna maluchem nawet jezdzic takze 3 bylaby ok ale wyjazdy z wiekszą ekipą, bagażami i innymi rzeczami mogą być problemem w trójce.
dalekie dystanse i podróżowanie z wieksza liczba osob i duza liczba bagazy na wczasy jest wiele wygodniejsz szóstką.
jeśli zamierzasz auto mieć dłuższy czas to do tego dochodzi jeszcze ewentualność że założysz swoją rodzinę i taka szóstka hatchback bardzo CI się przyda chociażby żeby przewieźć jakieś większe rzeczy
a jeśli na prawde wolisz trójkę to może w sedanie? http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vrmsunp1rjvo
Sasiad napisał(a):Witam, chciałbym sie was poradzic w sprawie kupna samochodu, wkrotce chce zmienic samochod na mazda 3 lub 6 dodam ze mam 20 lat i chce miec samochod na dluzszy czas, nie mam zamiaru robic zadnych modyfikacji moze jedynie ladne felgi i to tyle. Na ten zakup mam do przeznaczenia ok. 30 tys zł.
Sasiad napisał(a):uzywany ma byc do dojazdu do pracy, do szkoly i na wyjazdy weekendowe do rodziny no i na wczasy
a przeieg to ok 10 tys km. rocznie tak szacuje.
Szkoda czasu na pisanie w kółko tego samego. Kup 6 w benzynie 1.8-2.0
Przy Twoich kryteriach DIESEL to nieciekawy pomysł.
A czemu? To sobie już poczytaj w odpowiednich działach.
Ja bym ten temat wywalił, bo już trochę o tym było na forum.
- Od: 15 maja 2004, 16:37
Radex84 napisał(a):a jeśli na prawde wolisz trójkę to może w sedanie? http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vrmsunp1rjvo
w sedanie 3 wyglada o niebo lepiej, dzieki bo nie bralem pod uwage w ogole sedana, tylko niestety z tego co patrzylem sednanow nie ma za duzo wiec ciezko bedzie znalesc ;]
z wygladu bardziej 3 mi sie podoba i pod wzgledem bezawaryjnosci wypada lepiej niz 6.
pozostalo mi szukac
Sasiad napisał(a):Radex84 napisał(a):a jeśli na prawde wolisz trójkę to może w sedanie? http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vrmsunp1rjvo
w sedanie 3 wyglada o niebo lepiej, dzieki bo nie bralem pod uwage w ogole sedana, tylko niestety z tego co patrzylem sednanow nie ma za duzo wiec ciezko bedzie znalesc ;]
z wygladu bardziej 3 mi sie podoba i pod wzgledem bezawaryjnosci wypada lepiej niz 6.
pozostalo mi szukac
mi tez sie podoba w sedanie, szukaj cierpliwie a znajdziesz. kiedys w katowicach widzialem 3 w sedanie ciemno grafitową, przyciemnione swiatla, czarne alumy chyba 17cali.

tutaj cos z allegro
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Radex84 napisał(a):Sasiad napisał(a):Radex84 napisał(a):a jeśli na prawde wolisz trójkę to może w sedanie? http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vrmsunp1rjvo
pozostalo mi szukac
mi tez sie podoba w sedanie, szukaj cierpliwie a znajdziesz. kiedys w katowicach widzialem 3 w sedanie ciemno grafitową, przyciemnione swiatla, czarne alumy chyba 17cali.cos pieknego
tutaj cos z allegrohttp://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11573167
juz wczesniej ja ogladalem
Jeździłem jednym i drugim. Miałem czasowo M3 i nie mogłem się doczekać powrotu do M6. To jest po prostu inna klasa samochodu. Zdecydowanie wolałbym M6.
2B || !(2B) ? by mcbeth

- Od: 12 lut 2007, 14:29
- Auto: M6 GG1 MZR-CD 143KM '07 Active+ / Legacy 2.0R 165KM AT S-AWD '07
Bierz 6 więcej miejsca na baraszkowanie z dziewczyną 
ujek chce kl-ze !!
626 jest | 323 jest | 626 MPS jak Bóg do to bydzie :)
SPRZEDAM ELF 5W30 5l za 100zł, możliwość obioru w Katowicach, Bytomiu, Gliwicach, TG, Lublińcu ...
SPRZEDAM ELF 5W30 5l za 100zł, możliwość obioru w Katowicach, Bytomiu, Gliwicach, TG, Lublińcu ...
- Od: 1 lut 2009, 00:55
- Auto: Były 323 BG B3 && 626 GE FP
sobie kup 6 dziewczynie 3 i wszyscy będą zadowoleni 
ujek chce kl-ze !!
- Od: 1 lut 2009, 00:55
- Auto: Były 323 BG B3 && 626 GE FP
Po tych kryteriach ja bym brał 3 w benzynie 2.0 
Z tym miejscem już tak nie dramatyzujcie, ja swoją 323F pojechałem w 3 osoby do Austrii na narty, a kupować większe i starsze auto bo raz na ruski rok gdzieś dalej się pojedzie jest bez sensem
Z tym miejscem już tak nie dramatyzujcie, ja swoją 323F pojechałem w 3 osoby do Austrii na narty, a kupować większe i starsze auto bo raz na ruski rok gdzieś dalej się pojedzie jest bez sensem
Adaś napisał(a):bez sensem
piszemy razem
A ilość miejsca kwestią przyzwyczajenia. Ja raczej już nie wyobrażam siebie w innym aucie niż kombi
Grzyby napisał(a):Adaś napisał(a):bez sensem
piszemy razem
A ilość miejsca kwestią przyzwyczajenia. Ja raczej już nie wyobrażam siebie w innym aucie niż kombi
Słusznej postury jesteś, to i auto większe być musi
Bierz chłopaku 3. Będziesz miał młodsze auto i dłużej będzie ono cieszyć oko. Jednak przy twoich deklarowanych przebiegach rocznych optowałbym za benzynką. Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniach sedana, który jest ładniejszy niż hatchback 
Jestem magiem posługuję się fragiem 
- Od: 6 sty 2008, 15:58
- Auto: 323f BA BP '95 –> Dupowóz Grandtour 2,2 klekot