Witam,
Prosze o informacje o pełnych wymiarach fabrycznych otworów na głośniki.
Auto 626GF rocznik 2001 5-drzwiowy – chodzi o otwory w przednich i tylnych drzwiach.
Z góry dziekuję
Witek
Wymiary glośników – standardowe otwory
Strona 1 z 1
panowie ja mam 626 gf 2001 rok i z przodu i stył sa na sto procent głośniki 5" x 7" srednio tonoweten sam rozmiar posiada ford a głebokosc max jesli dobze pamietam to 9.5cm ja zakupiłem głosniki MAC AUDIO i gra nieżle pozdrawiam
-
szymon1983
A Ja niechwaląc się mam z przodu i z tyłu dwudrożne ALPINE SXE-6925S i zaślepkach od mocowania lusterek Syki(głośniki wysokotonowe) Helixa z Serii Dark Blue. Przód(syki+przednie drzwi) podłączone są dodatkowo do zwrotnic Helixa odpowiednio z filtrami na Tweeter i Woofer. W bagażniku pasie się Skrzynia Blaupunkta GTB1200 która jest podpięta pod zbridgo'wane 2 kanały do kupy 
6 pozostałych głośniczków gra pod pozostałymi 2 kanałami. Wzmacniacz to Blaupunkt GTA420 4-kanałowy 4x90W RMS
A tym wszystkim zarządza jakże równie ciekawa jednostka sterująca- Sony Xplode GT710 z elektrycznie ruszanym panelem i pilotem (nie będe już wspominał o sześciu 16-kanałowych filtrach, czy wbudowanym wzmacniachu w tym że radyjku)
Jak nie patrzeć to Madzia może momentami dostać dodatkowe zapotrzebowanie na dostarczenie cennych Watt'ów do systemu Audio w wysokości dochodzącej nawet do wartości prawie 2000W
Ale warto-gra wspaniale
6 pozostałych głośniczków gra pod pozostałymi 2 kanałami. Wzmacniacz to Blaupunkt GTA420 4-kanałowy 4x90W RMS
A tym wszystkim zarządza jakże równie ciekawa jednostka sterująca- Sony Xplode GT710 z elektrycznie ruszanym panelem i pilotem (nie będe już wspominał o sześciu 16-kanałowych filtrach, czy wbudowanym wzmacniachu w tym że radyjku)
Jak nie patrzeć to Madzia może momentami dostać dodatkowe zapotrzebowanie na dostarczenie cennych Watt'ów do systemu Audio w wysokości dochodzącej nawet do wartości prawie 2000W
Ale warto-gra wspaniale
"Nie jeździmy szybko...
... my po prostu nisko latamy."
-Macdaspeed
... my po prostu nisko latamy."
-Macdaspeed
- Od: 16 sie 2009, 17:58
- Auto: Mazda 626 GW '01 DITD RF4F
A ja mam z przodu systemowe Hertz ESK 570 a z tyłu dwudrożne Infinity Ref6812.
Do tego wygłuszone wszystkie drzwi.
Gra przyzwoicie.
ps.
autko jest do sprzedazy ...
Do tego wygłuszone wszystkie drzwi.
Gra przyzwoicie.
ps.
autko jest do sprzedazy ...
- Od: 18 wrz 2005, 00:29
- Auto: Aktualnie:
626 GF 4D 2.0 diesel '01 oraz MB W124 220E 2.2 benzyna '93
Wcześniej:
Octavia L&K 1.8 20V turbo '01
626GF 5D 2.0 benzyna (136KM) '01
no i ja jestem po operacji wymiany w GW
fabrycznie siedziały jakies mizerne 5x7 które dawały wiecej hałasu niż muzyki
wymiana na zestawy odseparowane 165mm na dystansach – blaupunkt Velocity na przod i Vtrek 601 na tył
różnica po wytłumienia jest znaczna – nawet bez wytłumienia zmiana była bezprecedensowa
zasila to w chwili obecnej pioneer deh 3700mp – narazie bez wzmaka, ale daje jakos rade – niedługo zawita wzmak 4x 150W RMS Audio Legacy i wtedy okaze sie co to potrafi
jesli ktos sie jeszcze waha czy wymianiac serie na lepsze.. nie ma co sie katowac.. wymieniac czym predzej
fabrycznie siedziały jakies mizerne 5x7 które dawały wiecej hałasu niż muzyki
wymiana na zestawy odseparowane 165mm na dystansach – blaupunkt Velocity na przod i Vtrek 601 na tył
różnica po wytłumienia jest znaczna – nawet bez wytłumienia zmiana była bezprecedensowa
zasila to w chwili obecnej pioneer deh 3700mp – narazie bez wzmaka, ale daje jakos rade – niedługo zawita wzmak 4x 150W RMS Audio Legacy i wtedy okaze sie co to potrafi
jesli ktos sie jeszcze waha czy wymianiac serie na lepsze.. nie ma co sie katowac.. wymieniac czym predzej
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
Aby nie tworzyć nowego działu zapytam tutaj a propos fabrycznych maskownic tylnych głośników. Otóż w mojej M 626 fabryczne maskownice od słońca zaczynają sie rozsypywać i chce je wymienić ale mam problem bo nie chcą wyjść, czy ktoś wie jak to jest mocowane i czy maskownice nie fabryczne będą pasowały?
- Od: 20 lut 2009, 08:55
- Auto: Mazda 626 2.0 DITD 2000 r.
Strona 1 z 1