Szyberdach w mazdzie (626 FS GE 94r.)
1, 2
Mam pytanie: czy da się zamontować elektryczny szyberdach do mojej madzi obecnie mam szyberdach ręczny który cieknie i czy jest możliwa taka zamiana.
- Od: 23 sty 2010, 14:23
wydaje mi sie że masz nie oryginalny ten szyber, jeśl tak to oryginalnego nie założysz ( chodzi o otwór na dach i pewnie mocowanie) – no chyba, że chcesz ach przespawywać. Więc jesli masz uniwersalny to musisz poprostu kupić elektryczny i założyć. A jeszcze jedno masz odsówany czy tylko uchylany?
mazda mazda
- Od: 11 mar 2005, 15:12
- Auto: Mazda 626 GE 1.8 16V 92r
sprzedana
Nie słyszałem aby był szyber na korbkę w GE
ciekawa sprawa. Zapodaj jakieś foty
Napewno był montowany chowany w dach (ori) i domontowywany na życzenie WEBASTO. Przy czym ten pierwszy w opcji z szybą lub blachą. Co do ręcznego to nie mam pojęcia.
jeśli cieknie to i tak nie powinno się lać do wewnątrz. Jest tam montowany drenaż którego rurki lecą sobie przez przedni słupek pod tapicerką (plastik
) i odprowadzana jest woda obok nadkola. Obadaj to.
No i jeszcze raz proszę o foty tego wynalazku bo ciekawa sprawa z tym "manualnym" szybrem
Napewno był montowany chowany w dach (ori) i domontowywany na życzenie WEBASTO. Przy czym ten pierwszy w opcji z szybą lub blachą. Co do ręcznego to nie mam pojęcia.
jeśli cieknie to i tak nie powinno się lać do wewnątrz. Jest tam montowany drenaż którego rurki lecą sobie przez przedni słupek pod tapicerką (plastik
No i jeszcze raz proszę o foty tego wynalazku bo ciekawa sprawa z tym "manualnym" szybrem

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Nie oryginalne na korbkę w 99% przypadków nie mają drenażu, i jak jest jakakolwiek nieszczelność to leje się do kabiny, nawet elektryczne Webasto są bez drenażu, bo to jest tylko wycięcie dziury w dachu założenie uszczelki i ramki z zawiasem (ewentualnie prowadnic w przypadku elektrycznego).
Siw-y napisał(a):Nie oryginalne na korbkę w 99% przypadków nie mają drenażu, i jak jest jakakolwiek nieszczelność to leje się do kabiny, nawet elektryczne Webasto są bez drenażu, bo to jest tylko wycięcie dziury w dachu założenie uszczelki i ramki z zawiasem (ewentualnie prowadnic w przypadku elektrycznego).
Chyba że tak, czyli w sumie lipa. Wniosek taki że prawdopodobnie dach jest krzywy?? uszczelka straciła właściwości?? no szkło się raczej nie odkształciło.

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
ten szyber mam tylko uchylany pewnie nie da się założyć elektrycznego lipa
będę musiał pokombinować ale widziałem taki ręczny na allegro w sumie za 130pln
będę musiał pokombinować ale widziałem taki ręczny na allegro w sumie za 130pln
ten z allegro tez mi nie podchodzi do oryginału tym bardziej że sie z takim nie spotkałem jedynie co widziałem kiedyś to znajomy miał szyby na korbe i lusterka manualne ( nie mogłem dać wiary, że takie wersje wychodziły)
- Od: 25 gru 2008, 00:08
- Auto: xedos 6 2.0 V6
też mnie dziwi ten szyber niby w środku wszystko ładnie spasowane niby oryginalne, jestem ciekaw czy da się zmienić na elektryczny pewnie tak trzeba by było zmieniać podsufitke (są na allegro) fajnie by było mieć odsuwany szyber, nic straconego wiosna się zbliża i wtedy będzie można działać
podsufitka to nie problem ciekawy jestem czy w takim dachu w którym nie było szyberka są mocowania do niego jeśli by były to ok a jeśli nie to pewnie trzeba by rzezbić albo wymienić dach ale to już drastyczna sprawa
aha ciekawe jak był wycięta ta dziura bo może nie przypasić do oryginału najlepiej jak byś mógł od kogoś przymierzyć
- Od: 25 gru 2008, 00:08
- Auto: xedos 6 2.0 V6
postaram się w najbliższym czasie wrzucić jakieś fotki może wtedy będzie coś wiadomo
może ktoś mi poda wymiary elektrycznego szybra ( tego blaszanego lub z szybą) u mnie jest ręczny i szyba ma wymiary 46cm na 80cm. Bardzo proszę o odpowiedź jeśli ktoś wie lub ma taki szyber w madzi niech napisze.
Może ktoś miał podobne przejścia z takim szybrem?
Teraz wiem na pewno mam szyberdach Wabasto wstawiany czy wie ktoś czy da się wstawić oryginał lub czy ktoś na jakiś na zbyciu Wabasto
piotrekj230@wp.pl napisał(a):może ktoś mi poda wymiary elektrycznego szybra ( tego blaszanego lub z szybą) u mnie jest ręczny i szyba ma wymiary 46cm na 80cm. Bardzo proszę o odpowiedź jeśli ktoś wie lub ma taki szyber w madzi niech napisze.
ja mam w swojej 626 GE 96r. oryginalnego szklanego szybra
Podaje wymiary szeberdachu do Mazdy 626 GE 1.8 96r.(szklany oryginalny) długość 89cm x szerokość 43cm. Pozdrawiam
>>>>>>>LOVE PARADE<<<<<<<>>>>>>>>LOVE 626 GE<<<<<<<<
- Od: 12 lut 2010, 10:40
- Auto: Mazda 626 GE 1,8 96r.
Miałem to badziewie w swojej byłej GE. Ciągle ciekł, aż w końcu nerwy mi nie wytrzymały i wkleiłem go na stałe na silikon. Jedyna niemiecka rzecz w tym aucie i jedyna, która sprawiała problemypiotrekj230@wp.pl napisał(a):Teraz wiem na pewno mam szyberdach Wabasto wstawiany czy wie ktoś czy da się wstawić oryginał lub czy ktoś na jakiś na zbyciu Wabasto

Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
a w cronosach szyber byl jaki?? bo u mnie sie tylko odchyla do gory. tak ma byc czy cos sie zwalilo??
Zyj tak by po twojej smierci wszyscy sie nudzili...
- Od: 6 gru 2009, 13:59
- Auto: Mazda 626 CRONOS 2.0 16v 93r
1, 2