Mniejsza aktywnośc na nowym forum

Uwagi na temat działania forum i strony klubowej. Zajrzyj, jeśli masz problemy z działaniem i obsługą.

Postprzez krzych » 21 lut 2010, 17:08

Wlasnie! Genialne! Podzielmy forum _dzielnicami_! :D Bedzie chomiczowka, praga, etc.. ;) hehe ;) Globy dobrze prawi, "umra" to sie podoklada do innych. A ja Wam jeszcze raz zwroce uwage na zakladki i presonalizacje – dziwne ze nikt nie kuma co mogloby to dac (albo kumac nie chce), bo to zmieniloby bardzo wiele :)
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Forumowicz

Od: 18 sty 2009, 16:16
Auto: ex posiadacz M6 GY 2.0 CD 143 DPF – obecnie Mazdy brak

Postprzez AmRoZ » 21 lut 2010, 18:14

Wszyscy są zbyt leniwi by skumać o co chodzi z tymi zakładkami etc ... większość ludzi nie ma czasu na przeglądanie forum i tylko wchodzą szukają co najważniejsze dla nich i wychodzą tak czy siak uważam że rozdrobnienie forum na mniejsze poddziały służy i tylko staje się bardziej przejszyste bo w jednym temacie nie masz miliona różnych tematów tylko ładnie wszystko na swoje miejsce ...tak powinno być, a to że mniej osób mniejsza aktywność hymm może się nasze madzie mniej psują po nowym roku :P hihihi
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 kwi 2008, 13:28
Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'

Postprzez krzych » 21 lut 2010, 18:20

Tak tylko ze lenistwo przy realizacji powoduje nadmiar pracy przy uzytkowaniu, a nadmiar pracy przy realizacji umozliwia lenostwo przy uzytkowaniu – taka empirycznie stwierdzona zaleznosc w pracy programisty ;P
Forumowicz

Postprzez Hieronim » 21 lut 2010, 20:04

Może jak wygląd forum się porpawi to będzie to prezentować się korzystniej.

No i zbyt daleko idące rozdrobnienie działów może oznaczać wbrew pozorom więcej pracy dla moderatorów – pewnie wiecej bedzie tematów w niewłaściwych działach

Narazie zmiany, któe zaszły oceniam negatywnie..liczę że chociaz wizualnie wszystko wroci do normy
Forumowicz

Od: 19 paź 2008, 19:53
Auto: Mazda 6 GG 2.0 2004

Postprzez Mateusz L » 27 lut 2010, 13:03

Krzychu, możesz nakreślić mniej więcej jak te zakładki miały by wyglądać, bo pomysł "podświadomie" wydaje się być bardzo dobry, ale nie ogarniam dokładnie o co chodzi.

Co do 50ms- słyszeliście o obrazkach podprogowych :D. Jednak prawdą jest, że mózg rejestruje obrazy szybciej niż zdołamy im się przyjrzeć.
Forumowicz

Od: 25 gru 2007, 14:29
Auto: Lexus

Postprzez krzych » 27 lut 2010, 20:06

Mateusz L napisał(a):Krzychu, możesz nakreślić mniej więcej jak te zakładki miały by wyglądać, bo pomysł "podświadomie" wydaje się być bardzo dobry, ale nie ogarniam dokładnie o co chodzi.

Co do 50ms- słyszeliście o obrazkach podprogowych :D. Jednak prawdą jest, że mózg rejestruje obrazy szybciej niż zdołamy im się przyjrzeć.

Mateusz, moglbym, ale szanowne wladze forum nie zycza sobie ode mnie ani dobrych rad, ani nawet komentarzy kiepsko zrealizowanych rzeczy, dlatego tez uszanuje ich zyczenie i nie opisze tu na forum. Za to jesli chcesz to moge na PW :) I dziekuje za "podswiadome" zrozumienie, hyhy :)
PS. Jesli znasz Jirę, to pomysl jest a la "Dashboard". Wybierasz co chcesz miec, z tym ze zrealizowany prosto, wrecz prymitywnie.
Forumowicz

Postprzez Yapa » 1 mar 2010, 22:19

mniejszej aktywności, wcześniej się to nigdy nie zdarzało
SQL ERROR [ mysqli ]

Too many connections [1040]

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysqli.php
LINE: 78
CALL: dbal->sql_error()

FILE: common.php
LINE: 210
CALL: dbal_mysqli->sql_connect()

FILE: viewtopic.php
LINE: 17
CALL: include('common.php')
Obrazek
Forumowicz

Od: 31 gru 2007, 16:39
Auto: GG SportKombi MZR-CD 2003 121 KM

Postprzez lukaszek323f » 6 mar 2010, 00:02

Witam. Jestem na forum mazdy od 2007 roku, może i krótko. Ale mam pytanie :
Czy szata graficzna forum taka jaka była jeszcze 4 miesiące temu wróci znów? Lepsza była, ładniejsza, prostsza, i nasze forum Mazdy wyróżniało się. Może zróbmy jakąs ankiete, częsc osób chce wyglądu takiego jaki był j/w. Nie mam pretensji absolutnie, ale ciężko coś odnalezc. Wszystko jest pod sobą, zeby się połapac ciurkiem na dole małymi literkami trzeba skupiać się i czytac.
Pozdrawiam
Obrazek
Forumowicz

Od: 20 sie 2007, 14:01
Auto: Była 323f BG,323f Sportive
Obecnie BMW E60 530D

Postprzez krzych » 6 mar 2010, 01:34

To ja Ci odpowiem zamiast zarzadu i modow ktorzy i tak wystarczajaco sa wkurzeni sytuacja...

Otoz, ja jestem o wiele krocej na forum, ale zanim zaczalem zadawac glupie pytania po zmianie layoutu, przeczytalem to co juz bylo napisane o zmianie layoutu i wyobraz sobie, ze UDALO MI SIE znalezc informacje o tym, ze jest to forum TYMCZASOWE.

Niesamowite, prawda?

Niniejszym Twoja ankieta jest kompletnie bez sensu, dziekuje.

PS. Na male literki pomaga zoom (Opera/Firefox zazwyczaj ctrl +)
Forumowicz

Postprzez lukaszek323f » 6 mar 2010, 01:51

Jakieś uwagi?
Zapytałem grzecznie chyba nie ? Nic złego się nie stało przynajmniej ja tak sądzę. Nie znalazłem widocznie – to napisałem grzecznym tonem co ze starym wyglądem strony ms.
Tyle kolego
Obrazek
Forumowicz

Od: 20 sie 2007, 14:01
Auto: Była 323f BG,323f Sportive
Obecnie BMW E60 530D

Postprzez krzych » 6 mar 2010, 01:59

lukaszek323f napisał(a):Jakieś uwagi?
Zapytałem grzecznie chyba nie ? Nic złego się nie stało przynajmniej ja tak sądzę. Nie znalazłem widocznie – to napisałem grzecznym tonem co ze starym wyglądem strony ms.
Tyle kolego

Rownie dzobrze moglbys zapytac "skad to logo phpbb". Temat ten jak i Twoj poruszany setki razy od czasu zmiany layoutu. A to czy grzecznie czy niegrzecznie to napisales (nie wnikam) to raczej nie wplywa chyba na ilosc pytan Twojego rodzaju z odpowiedziami ponizej, wystarczy poczytac.
Forumowicz

Postprzez Adaś » 6 mar 2010, 08:41

krzych napisał(a):PS. Na male literki pomaga zoom (Opera/Firefox zazwyczaj ctrl +)

Lub Ctrl i scroll na myszce ;)
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez remont » 6 mar 2010, 22:45

"tcm_tm" napisał;

To ja jeszcze na szybko dodam, że oglądalność stale rośnie, a rzeczywisty przyrost postów jest większy niż w ostatnich miesiącach ubiegłego roku.

bardzo trafne spostrzeżenie cyt; "oglądalnść stale rośnie" bo znaleźć cokolwiek na tym forum to trzeba się naoglądać.
Forumowicz

Od: 14 paź 2008, 20:19
Auto: mazda MPV LW 2005 2,0d 16V 136KM

Postprzez remont » 6 mar 2010, 22:52

i jeszcze jedna moja uwaga – wyszukiwarka to porażka
Forumowicz

Postprzez ravo » 6 mar 2010, 22:58

ktoś komu się nie chcę przeczytać regulaminu i edytować swojego posta ... itd
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez Italiano » 6 mar 2010, 23:02

remont napisał(a):i jeszcze jedna moja uwaga – wyszukiwarka to porażka

Dziwne...często jej używam i odniosłem całkowicie odwrotne wrażenie...lepiej pracuje od poprzedniej.
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Forumowicz

Od: 27 mar 2005, 00:40
Auto: Renault scenic 1.6 B
Ford Galaxy 2.0 170 KM
Renault Express 1.5 dci

Postprzez remont » 6 mar 2010, 23:33

to spróbuj wpisać jakąś fraze i zobaczysz efekty
Forumowicz

Postprzez markmas » 7 mar 2010, 03:00

remont napisał(a):"tcm_tm" napisał;cyt; "oglądalnść stale rośnie" bo znaleźć cokolwiek na tym forum to trzeba się naoglądać.

Niestety muszę potwierdzić powyższe słowa. Przy takim rozbiciu na poddziały trzeba się naklikać i zarazem nabić trochę transferu. Udzielam się w kilku działach i mniej wygląda to jak podróż pijanego dziecka we mgle :( Obecnie klikam "nieprzeczytane posty" i lecę po łepkach nie wpatrując się w szczegóły. Szkoda...
Mam jednak nadzieję, że będzie coraz lepiej i to już w niedługim czasie :)
To forum powinno być dostosowane do użytkowników, a nie użytkownicy do forum.

Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 17 cze 2008, 23:48
Auto: 323 BG 1.6 16V
&
626 GV 2.2i 12V

Postprzez remont » 7 mar 2010, 11:54

mam nadzieje że to Nasze forum nie podzieli losu innych portali społecznościowych takich jak...nasza klasa, jak leci i innych podobnych ( tam się jest, tam się loguje bo tak trzeba – trzeba zaistnieć tam zdobywamy punkty rangi i tak dalej,a na To forum musimy wejść bo; nas jakiś problem dotknoł i potrzebujemy wsparcia lub rady). Moja uwaga, jeżeli coś działa dobrze i się sprawdza to nie można doskonalić na siłe bo można osiągnąć efekt – ale przeciwny. Ale bądźmy dobrej myśli, może decydenci nie "spalą..." . pozdrowienia Kazimierz
Forumowicz

Postprzez Grafit » 14 mar 2010, 10:49

Właśnie miałem założyć taki sam wątek ale widzę że już mnie ktoś ubiegł :)
Niestety ale moje ulubione forum na którym kiedyś spędzałem 2-3h dziennie szybko biegając po działach i postach, teraz opuszczam po 3 minutach. Wchodzę na forum, klikam jakiś dział a tam 10 poddziałów, klikam więc wstecz, wybieram inny dział to samo, klikam więc "x" i koniec przeglądana forum. O ile kiedyś aktywnie uczestniczyłem w życiu forum czytając i pisząc posty, o tyle teraz nie chce mi się go nawet czytać. Czasami tylko zerknę do wątku Lukstera, ale widzę że nowe forum zabiło nawet jego projekt bo nie dzieje się tam kompletnie nic.
Po co się tak rozdrabniać z tymi działami? Może jeszcze w warsztacie zrobimy podział na kolory samochodów? Przecież na pewno użytkownicy czerwonej mx3 mają inne problemy niż użytkownicy czarnej.

To ja mam pytanie, czy jest chociaż jedna osoba która SZCZERZE twierdzi że nowe forum jest dużo lepsze od starego?
Forumowicz

Od: 14 wrz 2006, 08:48
Auto: Była Mazda mx3, jest Alfa Romeo 156